reperacja zmywarki

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
Awatar użytkownika
Iv.

reperacja zmywarki

Post autor: Iv. »

Hej,

mam pytanie, czy w Luksemburgu reperuje się zmywarki, czy też w razie awarii idzie się do sklepu i kupuje nową? Jeżeli się reperuje i nie przewyzsza to kosztów zakupu nowej zmywarki, to może wiecie kto to robi?
Z góry dziękuję za odpowiedzi!
Na zielonej trawce, raz dwa trzy; pasły się pratchawce, raz dwa trzy; mówił jeden do drugiego: nie mam cewki Malpighiego.
Borys Vian, Jesień w Pekinie
k-th

Post autor: k-th »

zalezy jak stara zmywarka i co sie zepsulo. Ale raczej wymienia sie na nowa. A przy zmywarce starszej (5 lat lub wiecej) to juz prawie na pewno. Jest problem z dostepem do czesci.
Awatar użytkownika
stary

Post autor: stary »

zależy tez co zepsute czy w ogóle myje lub nie i jaka marka
misio

Post autor: misio »

Zalezy co sie zepsulo, ale zwykle tam psuja sie te same czesci - i to nie wazne jaka firma to zrobila. Pewnie jakakolwiek naprawa by to nie byla, to bedzie o jakies 250 EUR. Drugie tyle i juz mozna miec nowa.
IronBone

Post autor: IronBone »

My raz chcieliśmy naprawić zmywarkę (po zmywaniu zostawała piana, za naprawę płacił właściciel mieszkania i on też zamówił "speców"). Po pierwszej wizycie zalecono zmianę używanego środka. Po drugiej "spec" powiedział, że właściwie nic nie widzi. W czasie trzeciej powiedział, że następnym razem to załatwi sobie schemat tej zmywarki i może coś znajdzie.
Wtedy żona powiedziała właścicielowi, że jak chce dalej naprawiać to niech sam czeka na fachowców - no i za 3 dni mieliśmy nową zmywarkę :)
dana82

Post autor: dana82 »

Trzeba zadzwonic do serwisu- obslugi klienta danej firmy, czy to jest Bosh, czy jaka tam firma, poszukac jej oddzialu w Luxie i zadzwonic, a oni przysla speca od maszyny. U nas jak byl chwilke, bo okazalo sie ze blachostka, to wzial ok 100 euro.
k-th

Post autor: k-th »

a zmywarke najprostsza kupisz ponizej 400 euro. Z gwarancja. U mnie jak sie zmywara zepsula przyszedl facet, nie wiem ile wzial od wlasciciela, ale od razu stwierdzil ze zepsul sie programator i nie warto tego naprawiac. Za dlugi czas oczekiwania na czesci, zbyt wysoka cena i zbyt wysokie ryzyko ze zaraz zepsuje sie cos innego.
misio

Post autor: misio »

Bo programator to 85% zmywarki. 105 to cos co wode podgrzewa, dalej masz 1% filtry i reszta to kupa metalu :)
ODPOWIEDZ