Jak znalezc historie samochodu

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
Awatar użytkownika
hurakami

Jak znalezc historie samochodu

Post autor: hurakami »

Witam,
mam pytanie od znajomego, ktory chce kupic samochod Volvo z Belgii: czy znajac numery auta mozna u dealera dowiedziec sie jego historii (naprawy etc)? W Polsce odmowiono mu tej informacji, zanim wybiore sie do dealera, moze ktos ma jakies dosiadczenia w tej sprawie?
Dziekuje z gory
h
Awatar użytkownika
jespere

Post autor: jespere »

Najlepiej zadzwonic do garazu, z ktorego sa pieczatki. W Belgii bardzo zaostrzyli przepisy, np sprawdzaja przebieg na kontroli technicznej, jak rowniez garazysta wpisuje przebieg na fakturze przy okazji napraw. Powodzenia.
Borys

Post autor: Borys »

Kierownik , podaj mi na pryw albo na mailer VIN rzeczonego samochodu. Postaram sie znalezc info na jego temat. Mam sfagra pracujacego w Volvo obecnie w UK wczesniej w PL. Wiem ze byl w stanie znalezc wiele informacji ale gwarancji Ci zadnej na sukces dac nie moge.
Ura Bura Szef Podwóra
Awatar użytkownika
hurakami

Post autor: hurakami »

Wielkie dzieki!
Nie wysylam na priva, tylko podaje ponizej, if you don't mind.

Chassis Number  YV1CZ714471344402
VOLVO XC90 D5 KINETIC SUMMUM 7PL

h
misio

Post autor: misio »

Czemu nie chca w PL powiedziec? Chca, ale za 50 lub 100 zeta. Wiedza az do momentu ostatniego serwisu w sieci dilerskiej.
Awatar użytkownika
hopsas

pytaj o car pass

Post autor: hopsas »

to w Belgi powszechne i sprzedajacy powinien zapewnic car pass, czy li taki paszport auta z jego historia, powodzenia
Awatar użytkownika
stary

Post autor: stary »

no właśnie gdzie się zapodziała książeczka zdrowia ???

http://www.car-pass.be/fr/particulieren/index.htm

kontrola techniczna OBOWIĄZKOWA w Belgii PRZED sprzedażą i wydanie tego pass za zawrotna sumę aż 6,35 €
ODPOWIEDZ