Problem z rozmowami wychodzącymi z LUX- Era roaming - porada

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
agael

Problem z rozmowami wychodzącymi z LUX- Era roaming - porada

Post autor: agael »

Chciałam się podzielić radą z tymi, którzy mają lub będa mieli podobny problem po przyjeździe do Luksemburga.
Chodzi o osoby posiadające telefon w sieci Era z załączonym roamingiem.
Ja i wielu moich towarzyszy podróży mieliśmy po przyjeździe problem - zablokowane połączenia wychodzące, tylko opcja SMS aktywna.
Jak się okazało, trzeba w "Ustawieniach" swojego aparatu wybrać jedyną sieć, z którą Era ma podpisaną umowę na roaming w Luksemburgu,
a mianowicie Orange Luksemburg (dawny VOXmobile).

Pozdrawiam, A.
Awatar użytkownika
stary

Post autor: stary »

a jeśli ta informacja nie jest widoczna w wyszukiwarce ery z słowem" roaming" to im podziękować za niedopatrzenie i wybrać innego operatora

<bezradny>
agael

Post autor: agael »

stary pisze:a jeśli ta informacja nie jest widoczna w wyszukiwarce ery z słowem" roaming" to im podziękować za niedopatrzenie i wybrać innego operatora

<bezradny>
Niestety nie ma nigdzie takiej informacji na stronie tego operatora, który nie pierwszy raz lekceważy swoich klientów. Na moją prośbę moja siostra dzwoniła kilka razy z Polski do ich Biura Obsługi i dopiero za 3 razem znalazł się ktoś kompetentny, żeby udzielić rady :( Dodajmy jeszcze, że minuta połączenia z ich helpless-desk to koszt ponad 2 PLN.
ODPOWIEDZ