zwrot VAT z IKEA Arlon
zwrot VAT z IKEA Arlon
Czy ktos ma jakies doswiadczenia w tym wzgledzie? Wniosek o zwrot podatku zlozylam w sierpniu i do tej pory czekam na zwrot kasy. Jakies 3 tygodnie temu odeslali mi oryginaly faktur, ale pieniedzy dalej nie ma. Co prawda mowili mi, ze to moze dlugo trwac, nawet 3 miesiace, ale w moim przypadku, to juz ponad pol roku! bede wdzieczna za wszelkie info.
- kajapapaja
mnie oryginały faktur też za sierpniowe zakupy przysłali jakoś tak krótko przed świętami, a zwrot vat nastąpił w styczniu, więc cierpliwości 

===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
Powiem tak - normalnie zwracali w ciagu gora miesiaca...potem raz mialam taki przypadek - w czerwcu zlozylam papiery i dlugo-dlugo nic...pomyslalam - wakacje, urlopy, dalam spokoj. Ale w sierpniu, albo na poczatku wrzesnia dostalam wlasnie f-ry bez vatu...i dalej nic - wiec podczas kolejnej wizyty w sklepie bylam sie zapytac i oni wtedy dali mi numer tel. do ikei w Brukseli, bo tam trzeba dzwonic, do centrali. Jak zadzwonilam, to pani sie bardzo zdziwila, nie mogla odnalezc moich dokumentow i trwalo to kilka dni (!)...ale jak juz znalazla, to jakis tydzien-dwa pozniej mialam kase na koncie...Za zakupy z listopada dostalam zwrot w styczniu, na grudniowe - czekam, ale f-ry juz dostalam (dzisiaj)