Opel Astra H
Opel Astra H
Hej, to znowu ja <mrgreen> .
Szukamy z mężem "nowego" auta i w związku z tym chcielibyśmy zapytać czy ktoś z was, lub waszych znajomych, sąsiadów itp. ma do sprzedania auto marki Opel Astra H (diesel najlepiej)
Oblecieliśmy już targi w Bitburgu, strony typu mobile, oxl, autoscout....
Chcieliśmy jeszcze poszukać na miejscu.
Będę wdzięczna za wszelkie info <spoko> <spoko>>
Szukamy z mężem "nowego" auta i w związku z tym chcielibyśmy zapytać czy ktoś z was, lub waszych znajomych, sąsiadów itp. ma do sprzedania auto marki Opel Astra H (diesel najlepiej)
Oblecieliśmy już targi w Bitburgu, strony typu mobile, oxl, autoscout....
Chcieliśmy jeszcze poszukać na miejscu.
Będę wdzięczna za wszelkie info <spoko> <spoko>>
Oj Basiu ale Ty mnie czasami zadziwiasz....bamaza42 pisze:gabrys...przeciez oni szukaja auta z innego segmentu....gabrjel pisze:a jak Opel to Signum albo Insignia
Astra i Signum to segment C, Fakt że Insignia to już segment D
A hatchback to auto 3/5 drzwiowe, gdzie tylna pokrywa stanowi 3/5'e drzwi (Hatch - właz), ale tył nie jest powiększony jak w kombi czy minivan.
a Astra H to inna nazwa Astry III (to akurat się dowiedziałem teraz - Astra H to oznaczenie fabryczne Astry 3
http://pl.wikipedia.org/wiki/Opel_Astra_H
12 Lat jeździłaś ?
Astra II jest produkowana od 1998
Chyba myślałaś o Astrze 1 (1991-2002)
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
Gabrys....w sumie, to nie chce mi sie z Toba gadac i udowadniac, ze nie jestem wielbladem.....Doprawdy - kto i kiedy Ci wmowil, ze masz monopol na slusznosc?....
Czy Twoje zawsze musi byc na wierzchu?....Nie musisz mi uswiadamiac, co to jest hatchback, bo wyobraz sobie - pracowalam przez kilka lat w przedstawicielstwie pewnej marki i sprzedawalam dealerom samochody, kiedy Ty jezdziles co najwyzej rowerkiem na 3 kolkach....wiec nie mow mi, ze kompletnie nie wiem o co chodzi....zeby nie bylo watpliwosci - za eksperta od motoryzacji (i nie tylko zreszta) sie nie uwazam i nigdy sie nie uwazalam...
A jezeli chodzi o moja Astre? no coz, niech Ci bedzie, moze i masz racje - Astra I, z roku 1994...choc mialam/mam wrazenie, ze to nie byla pierwsza wersja, ale tu sie nie upieram, a nie chce mi sie sprawdzac
A wracajac z off-topica - jeszcze raz polecam Astre....gdyby Opel byl zainteresowany przejeciem/zezlomowaniem mojej starej Astry, ktora z powodu zaniedbania przez braki finansowe zaczela mi sie po przyjezdzie tutaj rozsypywac, najprawdopodobniej 4 lata temu kupilabym tez nowa Astre....albo i Vectre...choc az tak duze auto nie jest mi tak naprawde potrzebne...I z takiego tez m/in powodu nie kupilam w ub. roku Insigni...
Czy Twoje zawsze musi byc na wierzchu?....Nie musisz mi uswiadamiac, co to jest hatchback, bo wyobraz sobie - pracowalam przez kilka lat w przedstawicielstwie pewnej marki i sprzedawalam dealerom samochody, kiedy Ty jezdziles co najwyzej rowerkiem na 3 kolkach....wiec nie mow mi, ze kompletnie nie wiem o co chodzi....zeby nie bylo watpliwosci - za eksperta od motoryzacji (i nie tylko zreszta) sie nie uwazam i nigdy sie nie uwazalam...
A jezeli chodzi o moja Astre? no coz, niech Ci bedzie, moze i masz racje - Astra I, z roku 1994...choc mialam/mam wrazenie, ze to nie byla pierwsza wersja, ale tu sie nie upieram, a nie chce mi sie sprawdzac
A wracajac z off-topica - jeszcze raz polecam Astre....gdyby Opel byl zainteresowany przejeciem/zezlomowaniem mojej starej Astry, ktora z powodu zaniedbania przez braki finansowe zaczela mi sie po przyjezdzie tutaj rozsypywac, najprawdopodobniej 4 lata temu kupilabym tez nowa Astre....albo i Vectre...choc az tak duze auto nie jest mi tak naprawde potrzebne...I z takiego tez m/in powodu nie kupilam w ub. roku Insigni...
Dlatego Bamazo42 (och przepraszam prywatność!) mnie zadziwiasz!bamaza42 pisze:Gabrys....w sumie, to nie chce mi sie z Toba gadac i udowadniac, ze nie jestem wielbladem.....Doprawdy - kto i kiedy Ci wmowil, ze masz monopol na slusznosc?....
I już i tak wystarczająco udowodniłaś! więcej nie musisz!
Panie Gabryjel , polecam!
Off,offtopicowo
Klasyczna pozycja - Artur Schopenhauer “Erystyka, czyli sztuka prowadzenia sporów”, rozprawka krótka, aczkolwiek wartościowa!
Pozdrawiam.
Eu...
Klasyczna pozycja - Artur Schopenhauer “Erystyka, czyli sztuka prowadzenia sporów”, rozprawka krótka, aczkolwiek wartościowa!
Pozdrawiam.
Eu...
A tak sobie (z nudów) pociąłem cytaty....bamaza42 pisze:Gabrys....w sumie, to nie chce mi sie z Toba gadac
Doprawdy - kto i kiedy Ci wmowil, ze masz monopol na slusznosc?....
no coz, niech Ci bedzie, moze i masz racje - Astra I, z roku 1994...
, tu sie nie upieram, a nie chce mi sie sprawdzac
Zdano
To jak cytaty to cytaty:bamaza42 pisze:zdano, to ja tez cytatem:..."grozisz mi ?!"....
"Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza, że właśnie moja racja jest racja najmojsza!!! "
(ciekawe czy ktoś wie z jakiego filmu?)
Jakby tak mnie kto zapytal skad ten powyzszy cytat to bym odpowiedzial ze z "POLSKA.LU wypowiedziane przez Mawi okolo 150 razy"gabrjel pisze:To jak cytaty to cytaty:bamaza42 pisze:zdano, to ja tez cytatem:..."grozisz mi ?!"....
"Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza, że właśnie moja racja jest racja najmojsza!!! "
(ciekawe czy ktoś wie z jakiego filmu?)
Ura Bura Szef Podwóra
No oczywiście!jrm pisze:cytat z dnia swira, swoja droga swietny film
No i OT klasyka:
"– No choćby Kopernik!
– To kłamstwo! Kopernik była kobietą!
– Einstein?
– Też była kobietą!
– A może Curie-Skłodowska też?!
– To akurat nie najlepszy przykład...
– A bo mnie zmyliły! "
Ja szukam tylko tutaj: