Pilne: Sklepy z posciela dobrej jakosci?

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
Awatar użytkownika
digilante

Pilne: Sklepy z posciela dobrej jakosci?

Post autor: digilante »

Przescieradlo sie nam rozerwalo po praniu, a drugiego, jako niedawny kawaler (o to byly czasy <pifko>) nie mam :( Czy ktos moze polecic sklepy z posciela dobrej jakosci? Tak zwane "cotton percale", czyli gestosc splotu (tak sie pisze "thread count"?) wieksza niz 200 itd, itd.
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
Awatar użytkownika
ogrodniczka

Post autor: ogrodniczka »

Chętnie się przyłącze do czytania dobrych rad w tym temacie. Od siebie mogę tylko napisać,że jak narazie wybrałam się do Laura Ashley na Gran Rue. Teraz mają 70 % off więc raczej juz nic z poscieli nie ma. Chciałam tam coś kupic ponieważ mają właśnie takie gęstko tkane bawełny i nie tylko falbanki, a desenie w piwonie jak się to większości kojarzy. Obraziłam się już na IKEA, w której jakość pościeli i innych rzeczy regularnie spada. Poszewki na poduszki SOWA są już w % większości sztuczne niz bawełniane, po praniu tego cholerstwa rozprasować sieę nie da albo ponaciągane jakie...
Czekam na nowe dostawy w Laura Ashley - ceny ok 140 EUR za komplet, ale uważaj na wymiary. Musisz dobrać komplety pościeli pod wymiary swoich poduszek i kołder. Laura Ashley ma poduszki 50 x 60 więc na ikeowskie nie pasuje. Na pewno mają komplety 2 m x 2 m ale i większe. Jak pospacerujesz chyba koło Namur przy placu teatralnym to tam tez jest jakiś "dobrzewyglądający" sklep z poscielą. Ceny pewnie też wysokie, ale jak kupic to raz ale na kilka lat.
Awatar użytkownika
bisia

Post autor: bisia »

Moge polecic sklep w Trier na jednym z dwoch glownych dreptakow. problem w tym ze nie pamietam nigdy, ktora to ulica. stawiam na ponizej opisana. jesli staniemy na placu, tym na ktorym jest zawsze jarmark swiateczny- tylem do Porta Nigra, nalezy wybrac te( po lewej) gdzie na rogu jest sklep z wyrobami skorzanymi(torebki walizki etc).idac dalej moze jakies 200-300m po prawej jest ten sklep. jesli sie nie myle na przeciwko jest Tchibo a chwile wczesniej duza drogeria typu Rossman. Jest to typowy sklep z posciela, koldrami, poduszkami. kupowalam tam posciel tzw zimowa-flanela jakies 2 lata temu i do dzis sie nic nie dzieje. kolory nadal takie same, forma niezmieniona tzn nie powyciagala sie na wszystkie strony. wzornictwo maja tradycyjne i bardziej nowoczesne. wybor tkanin i rozmiarow dosc duzy i ceny umiarkowanie przyzwoite.

mam nadzieje ze uda wam sie ten sklep znalezc i moze zamiescic tu nazwe ulicy i sklepu.
Awatar użytkownika
byly

Post autor: byly »

ten sklep sie nazywa Gebers

www.gebers.de

http://www.gebers.de/bettwaesche

moim zdaniem posciel w Kaufhofie czeste bywa niezla

albo ew. outlet center w Saarland

http://www.thestyleoutlets.de/de/center/zweibrucken
aga19748

Post autor: aga19748 »

A ja wam polecam w Marques Avenue pod Metz male sklepy i dokladnie tam jak sa soldy sie zakupuje w piekna posciel zawsze przeceniona o 50%.Sa tam 2 sklepy -jeden troche drozszy a drugi taki w miare .Serdecznie polecam bo jestem bardzo zadowolona.
voila i milych zakupow

http://www.marquesavenue.com/index_cent ... =3&lang=fr
ODPOWIEDZ