Ubezpieczenie samochodu...punkty godne polecenia

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
natolin

Ubezpieczenie samochodu...punkty godne polecenia

Post autor: natolin »

Polecam znanego niektorym forumowiczom punktu Axe pana Cananovy na Hollerich. Warto miec jakas oferte z innej firmy/oddzialu - z mojego doswiadczenia Casanova jest zawsze w stanie ja przebic. Dodatkowo jest on elastyczny jesli chodzi o znizki, w moim przypadku zanim ubezpieczylem w lux samochod jezdzilem juz 8 lat ale na ubezpieczeniu rodzicow. Mimo to te 8 lat zostalo mi uznane za czas bezszkodowej jazdy, wystarczyla historia polisy rodzicow i ich zaswiadczenie ze wspoldzielili samochod ze mna. Przy zapytaniu o oferte zawsze lepiej rozmawiac z nim, pozostali jego wspolpracownicy nie sa juz tak otwarci na znizki...

Jesli ktos ma jakies inne punkty godne polecenia to niech da znac w tym watku...
misio

Post autor: misio »

Tutaj jak kupujesz ubezpieczenie to wpierw patrzsz co ci oferuja, a potem patrzysz czy warto za to placic.
Awatar użytkownika
kaszub

Post autor: kaszub »

Zdecydowanie van breda, o ile pracuje sie w instytucjach (w innym przypadku nie wiem).
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

ale van breda to chyba zdrowotne.., a co do samochodowych - NIE polecam la luxembourgeoise - jedne z droższych....
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
Awatar użytkownika
kaszub

van breda jest brokerem, wiec o ile mi wiadomo oferuje w zasadzie kazdy rodzaj ubezpieczenia jaki oferuja firmy ubezpieczeniowe.
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

dokladnie, van breda jest brokerem i ubezpieczaja wszystko, co tylko sie chce, dobierajac przy tym odpowiednia oferte. Np gdy spytalam o Baloise, to mi powiedzieli, ze jak bede ubezpieczac ferrari albo porsche, to tylko w Baloise, nieco tansze samochody - polecali AGF albo Le Foyer. To ostatnie np. nie polecaja do ubezpieczania mieszkan, maja lepsza oferte....itd...
Awatar użytkownika
kaszub

hi hi, jeszcze pare innych marek sie do tego lapie ;)
ja np, zmienilem AC i zaoszczedzilem 30%, wiec warto pytac...
natolin

Post autor: natolin »

zaleta Axy Casanowy jest to ze mozna negocjowac stawki, gdyz jest on wlascicielem punktu i dodatkowo centrala AXY nie narzuca ustalonych stawek tak jak w przypadku Le Foyer. W poniedzialek bede ponownie ubezpieczal samochod, wiec zobacze czy i tym razem jest to punkt godny polecenia... Nie pracuje w instytucjach wiec jak rozumiem w moim przypadku Van Bred odpada?
Awatar użytkownika
kaszub

tego nie wiem, ale na pewno warto spytac.
Eneko

Ubezpieczenia u Casanovy

Post autor: Eneko »

(Podejme stary watek, dla oszczednosci) A jakies namiary na pana Casanove mozna prosic? Rozumiem, ze mieszkania tez obsluguje ?
Awatar użytkownika
kajapapaja

Eneko - oto one: tel. 621 173 235, ew. biuro: 26 64 99 83. I mieszkania obsługuje też <mrgreen>
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
Eneko

Mutxas gracias :)
Awatar użytkownika
kajapapaja

podziękujesz przy winie <lol> zaraz!
eurokraci.eu
Eneko

...skończyło się na piwie.... <lol>
Awatar użytkownika
kajapapaja

od czegos trzeba zacząć <piwo>
a winko <szampan> dojrzewa do następnego <mrgreen>
eurokraci.eu
ODPOWIEDZ