Do mam z doświadczeniem - pieluchowy temat!

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
Awatar użytkownika
anianna

Do mam z doświadczeniem - pieluchowy temat!

Post autor: anianna »

Mam może i nie typowe pytanie!
Drogie mamy z Luksemburga, jakie pieluchy jednorazowe polecacie? Z polskich doświadczeń wiem, że mamy testują również mniej firmowe pieluszki jednorazowe np. real, lidl czy biedronka i nie odbiegają one często jakością od tych firm jak pampers czy huggys, a są znacznie tańsze. Są tez takie, które kompletnie się nie nadają i kupno ich to wyrzucone pieniądze w błoto.
Wiem, że zależy tez to od naszego dzidziulka - uczulenia, odparzenia itd, ale może macie już doświadczenia z tutejszymi tańszymi markami z auchan, lidl, cz DM?
Napiszcie opinie ;) Dzięki! Pozdrawiam :D
aga

Post autor: aga »

ja polecam pieluszki BABY LOVE z DM, SA BARDZO DOBRE
jrm

Post autor: jrm »

tez tych uzywam, b.dobre.
wczesniej testowalam pieluchy z lidla i tez byly ok.
Awatar użytkownika
jespere

Post autor: jespere »

mozesz spokojnie kupowac pieluchy z Lidla, Aldi (zlobek, gdzie uczeszczal nasz syn ich uzywa), czy z DM. Dzialaja, nie przeciekaja, trzymaja sie i nie odparzaja tylka.
Nie znam tych z Realu, ale podejrzewam, ze tez dzialaja.

W skrocie zamiast wyrzucac pieniadze za przeproszeniem w g., kup tanie pieluchy i masz kupe kasy na inne wydatki.
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

dokladnie....zgadzam sie z jespere....wprawdzie jak moje dziecko pojawilo sie na swiecie, to o ile pamietam, poza "Pampers" nie za bardzo byl wybor...a, jeszcze pamietam wspomniane tu Huggys, ale te byly jeszcze drozsze...No i doskonale pamietam, ze pampersy stanowily dosc pokazna pozycje w budzecie domowym...
Awatar użytkownika
inesitka

Post autor: inesitka »

Będziesz musiała sama "poeksperymentowac" na swoim maluchu, bo czasem zdarzają się uczulenia na balsamy czy inne substancje w pieluchach i trzeba odpuścic taką markę. Poza tym nie zawsze da się dobrac rozmiar z danej firmy, bo np. 2 juz za mała, a 3 jeszcze za duża i przecieka, wtedy lepiej przerzucic się na inną markę. Różnice są nawet między Pampersami sprzedawanymi w różnych krajach, np. te "polskie" nam przeciekały, a niemieckie prawie nigdy.
Awatar użytkownika
anianna

Post autor: anianna »

Dziękuje za wszystkie odpowiedzi :) na pewno zacznę odwypróbowania marki Dm ;) i przepraszam za temat, Tatusiom też dziękuję za opinie :D Pozdrowionka!
MaWi

Post autor: MaWi »

anianna pisze:przepraszam za temat, Tatusiom też dziękuję za opinie :D Pozdrowionka!
Alez nie ma co przepraszac za temat! :) Mysle, ze jest tak samo wazny (a moze i nawet bardziej) niz dywagacje na temat automatycznej skrzyni biegow ;)
ktosik

Re: Do mam z doświadczeniem - pieluchowy temat!

Post autor: ktosik »

polecam te z Aldiego i Schleckera, są naprawdę wytrzymałe i nic się maluchowi nie dzieje :) za to z Matcha przeciekały... pozdrawiam!
ODPOWIEDZ