Parking przy dworcu kolejowym w Trier
Parking przy dworcu kolejowym w Trier
Gdzie najwygodniej (najbliżej) i najtaniej zostawić samochód w okolicach dworca kolejowego w Trier? Jedna opcja o której słyszałem to parking przy MediaMarkt - podobno mają jakieś preferencyjne ceny dla klientów DB.
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
Mark Twain
Najblizej i najwygodniej to napewno przy Media Markt. Jest to parking kryty i ma bariery aby ktos nie mogl tam wejsc od strony torow, wiec mysle ze jest dosyc bezpiecznie. Do tego mozna zlapac cos w Burger King przy wyjsciu z galerii do hauptbahnhof - okolo 30 metrow 

Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
- kajapapaja
bama - nie od strony dworca, tylko z drugiej strony jest taka dwupasmowa aleja.bamaza42 pisze:Gdzie sie wjezdza do tego parkingu?....
Albo inaczej - jak jade na dworzec w Trier i jade przez miasto (z prawem mijam wtedy Porta NIgra), to trzymam sie prawego pasa (bodajże to Christophstasse) i nie jade prosto do dworca tylko od bijam w prawo (Balduinstrasse), a potem zaraz szybciutko w lewo, przecinasz aleje (Ostallee) i wjezdzasz na parking.
Ostatnio zmieniony 03-07-2009, 09:23 przez kajapapaja, łącznie zmieniany 1 raz.
- kajapapaja
my to różnie - jak nie idziemy na zakupy do Kauflandu to faktycznie zostawiamy tez auto na parkingu Kaufhofa
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
No, to jak bylas w Kauflandzie czy MediaMarkcie chocby 1 raz, to to jest wlasnie tambamaza42 pisze:W Kaufhofie czy jak mu tam - Kauflandzie (?) przy dworcu, tudziez innym Mediamarkecie bylam moze ze 2 razy, z trudem zreszta trafiajac do dworca z centrum...

O tu: http://maps.google.com/maps?f=q&source= ... 3&t=h&z=18
poprawię lub pogorszę Ci statystykę 
ale parking przy Kauflandzie lub jak inni wolą przy Media Markcie jest też dla użytkowników DB, chodzi o miejsca na ostatnim piętrze, ale więcej szczegółów uzyskasz na pewno na miejscu w okienku dworcowym, bo nie będę pisał, że coś tam widziałem lub słyszałem i uznawał tego za oczywistość

ale parking przy Kauflandzie lub jak inni wolą przy Media Markcie jest też dla użytkowników DB, chodzi o miejsca na ostatnim piętrze, ale więcej szczegółów uzyskasz na pewno na miejscu w okienku dworcowym, bo nie będę pisał, że coś tam widziałem lub słyszałem i uznawał tego za oczywistość
Nigdy nie wiadomo, kiedy pojawi się hiszpańska inkwizycja!!!
To ja jeszcze dodam link do listy parkingów przydworcowych, na której w Trier znajdziemy rzeczony parking piętrowy centrum handlowego (Ostallee) oraz drugi mniejszy parking na Kürenzer Str.
http://www.bahn.de/p/view/mdb/bahninter ... 7_2009.pdf
Żeby uzyskać zniżkę należy z całą pewnością zachować bilet kolejowy i bodajże okazać go w punkcie informacyjnym na dworcu, gdzie uzyskuje się rabat.
http://www.bahn.de/p/view/mdb/bahninter ... 7_2009.pdf
Żeby uzyskać zniżkę należy z całą pewnością zachować bilet kolejowy i bodajże okazać go w punkcie informacyjnym na dworcu, gdzie uzyskuje się rabat.