Parking przy dworcu kolejowym w Trier

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
Awatar użytkownika
wilqs72

Parking przy dworcu kolejowym w Trier

Post autor: wilqs72 »

Gdzie najwygodniej (najbliżej) i najtaniej zostawić samochód w okolicach dworca kolejowego w Trier? Jedna opcja o której słyszałem to parking przy MediaMarkt - podobno mają jakieś preferencyjne ceny dla klientów DB.
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
Awatar użytkownika
digilante

Post autor: digilante »

Najblizej i najwygodniej to napewno przy Media Markt. Jest to parking kryty i ma bariery aby ktos nie mogl tam wejsc od strony torow, wiec mysle ze jest dosyc bezpiecznie. Do tego mozna zlapac cos w Burger King przy wyjsciu z galerii do hauptbahnhof - okolo 30 metrow ;)
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

Tam jest taki parking?.....znaczy - pietrowy i pod dachem?....A ja zawsze jak tam jade (, no, jak do tej pory - moze 2-3 razy...wiec nie czesto) to sie gimnastykuje, zeby znalezc miejsce na tym malenkim parkingu pod dworcem...Gdzie sie wjezdza do tego parkingu?....
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

bamaza42 pisze:Gdzie sie wjezdza do tego parkingu?....
bama - nie od strony dworca, tylko z drugiej strony jest taka dwupasmowa aleja.
Albo inaczej - jak jade na dworzec w Trier i jade przez miasto (z prawem mijam wtedy Porta NIgra), to trzymam sie prawego pasa (bodajże to Christophstasse) i nie jade prosto do dworca tylko od bijam w prawo (Balduinstrasse), a potem zaraz szybciutko w lewo, przecinasz aleje (Ostallee) i wjezdzasz na parking.
Ostatnio zmieniony 03-07-2009, 09:23 przez kajapapaja, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
bamaza42

acha, dzieki - ja nie bywam czesto w Trier, a jak juz to w centrum i tam parkuje na ktoryms z parkingow. W Kaufhofie czy jak mu tam - Kauflandzie (?) przy dworcu, tudziez innym Mediamarkecie bylam moze ze 2 razy, z trudem zreszta trafiajac do dworca z centrum....
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

my to różnie - jak nie idziemy na zakupy do Kauflandu to faktycznie zostawiamy tez auto na parkingu Kaufhofa
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
===============================
eurokraci.eu
MaWi

Post autor: MaWi »

bamaza42 pisze:W Kaufhofie czy jak mu tam - Kauflandzie (?) przy dworcu, tudziez innym Mediamarkecie bylam moze ze 2 razy, z trudem zreszta trafiajac do dworca z centrum...
No, to jak bylas w Kauflandzie czy MediaMarkcie chocby 1 raz, to to jest wlasnie tam :)

O tu: http://maps.google.com/maps?f=q&source= ... 3&t=h&z=18
Awatar użytkownika
bamaza42

No, to teraz juz wiem - dzieki bardzo :)
Awatar użytkownika
wilqs72

Kocham to forum - 7 odpowiedzi, z czego jedna na temat :)
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
Awatar użytkownika
czeczu

Post autor: czeczu »

poprawię lub pogorszę Ci statystykę ;)
ale parking przy Kauflandzie lub jak inni wolą przy Media Markcie jest też dla użytkowników DB, chodzi o miejsca na ostatnim piętrze, ale więcej szczegółów uzyskasz na pewno na miejscu w okienku dworcowym, bo nie będę pisał, że coś tam widziałem lub słyszałem i uznawał tego za oczywistość :p
Nigdy nie wiadomo, kiedy pojawi się hiszpańska inkwizycja!!!
Awatar użytkownika
szymbi

Post autor: szymbi »

To ja jeszcze dodam link do listy parkingów przydworcowych, na której w Trier znajdziemy rzeczony parking piętrowy centrum handlowego (Ostallee) oraz drugi mniejszy parking na Kürenzer Str.
http://www.bahn.de/p/view/mdb/bahninter ... 7_2009.pdf

Żeby uzyskać zniżkę należy z całą pewnością zachować bilet kolejowy i bodajże okazać go w punkcie informacyjnym na dworcu, gdzie uzyskuje się rabat.
Awatar użytkownika
wilqs72

Aby zakończyć temat - zniżka na parkingu przy MM jest nie dla klientów DB, a dla posiadaczy BahnCard - w automacie do płacenia jest nawet specjalny otwór, w który można rzeczoną kartę wrazić.
Mark Twain
MaWi

Post autor: MaWi »

wilqs72 pisze:Kocham to forum - 7 odpowiedzi, z czego jedna na temat :)
Zeby jeszcze bardziej zakonczyc temat – to i tak masz tu dobrze, bo ja znam fora, gdzie masz 77 odpowiedzi i zadna na temat <mrgreen>
ODPOWIEDZ