Witam serdecznie!
Mam pytanie do mam lub mężów mam które rodził w szpitalu w Esch.
Czy szpital ten posiada w miarę godne warunki do porodu? Czeka mnie porod właśnie w tym szpitalu i zastanawiam się czy nie zabrać wszystkich dokumentów przed porodem i nie rodzic w Luxemburgu?
Czy nie ma to znaczenia i opieka w tym szpitalu dla mnie i dla dziecka będzie ok?
Z góry dziękuje za wypowiedzi w tym temacie!
Pozdrawiam!
Szpital de la Ville d' Esch -sur- Alzette
warunki do rodzenia sa ok. pod tym wzgledem szpitale sie niczym nie roznia. wszedzie dobra, kompetentna obsluga, polozne do dyspozycji przez cala dobe. po porodzie w polsce bylam mile zaskoczona tutejszym podejsciem do rodzacej i jej partnera.
dodatkowo w eschu jest mozliwosc porodu ambulatoryjnego, czyli rodzisz, a po 4 godzinach jesli wszystko jest ok, mozesz wrocic do domu.
dodatkowo w eschu jest mozliwosc porodu ambulatoryjnego, czyli rodzisz, a po 4 godzinach jesli wszystko jest ok, mozesz wrocic do domu.
-
Sama tez tam rodzilam i jesli jeszcze raz ma mi sie to szczescie przytrafic to TYLKO w Esch ( a bedzie juz nie 5 km a 50). Duzo mniej pacientek niz w Lux-ville, ciszej, milej, przyjemniej. A w przypadku porodu ciezszego (a takowy byl) duzo wieksza dyspozycyjnosc personelu i pozytywniejsze nastawienie do partnera (z podaniem obiadu wlacznie). Jak najbardziej mozna obejrzec porodowke, onegdaj zajmowala sie tym polozna Tania, na nazwisko chyba Lulling.
Zycze powodzenia
Zycze powodzenia