Przeglad samochodu w Lux

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
Awatar użytkownika
gpiesiewicz

Przeglad samochodu w Lux

Post autor: gpiesiewicz »

Hej, czy posiadacze samochodow uzywanych moga polecic miejsce do wykonania przegladu? (najchetniej siec jak Midas, Roady albo cos takiego). Mam 10-letniego Saab'a i do autoryzowanego serwisu po 1 wizycie nie mam zamiaru wrocic, a potrzebuje dosc duzego punktu obslugowego, zeby nie bylo problemu z zamawianiem filtrow etc. Bede wdzieczna za kontakt!
Borys

Post autor: Borys »

Proponuje http://www.goedert.lu/

Powodzenia
Ura Bura Szef Podwóra
natolin

Re: Przeglad samochodu w Lux

Post autor: natolin »

moze warto sprobowac serwis Saaba w Trewirze? Jesli samochod byl dotad serwisowany w ASO to warto troche doplacic do serwisu tak by podtrzymac wartosc...w Saab Grun w Luksemburgu podstawowy "maly" przeglad (wymiana filtrow/oleju) to ok 300 Eur...
Awatar użytkownika
gpiesiewicz

Post autor: gpiesiewicz »

hej, dzieki. do saab'a na pewno nie pojade. samochodu sprzedawac nie bede wiec serwisowanie w autoryzowanym warsztacie nic mi nie daje, a slono kosztuje, szczegolnie wlasnie w saabie. pzdr!
misio

Post autor: misio »

Wielu cwiczylo temat i chyba kazy sie poddal. Urok Luxa polega na tym, ze... roznica w roboczo godzine to kilka EUR. A czesci jakie ci wymienia to kupia wlasnie u dilera Saaba (w twoim przypadku, a ty zaplacisz im za dojazd tam i z powrotem).

Jak szukasz zenka klepaka to jedz to jakiegos Turka w Trier czy innego szarlatana w Arlon czy Thionville. Zrobia za polowe ceny, jakosc takze bedzie polowiczna, no ale bedzie taniej.
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

...albo pojedz do polecanego juz tu przeze mnie (i nie tylko!) warsztatu w Wincheringen, po drugiej stronie Moseli (przez Wolmerdange).... Auto Braun, czy jakos tak. Warsztat bardzo solidny, dobrze wyposazony i o cenach umiarkowanych...poszukaj na forum, byly juz namiary...
Awatar użytkownika
dslonce

Post autor: dslonce »

Serwisujemy nasze auto przywiezione z Polski u dealera. Porównaliśmy rachunki za serwisowanie (usługa + części) z Polski i tutaj. Róznica jest znikoma, a niektóre części czy olej nawet tańsze...
dag
ODPOWIEDZ