Mikołaj w Cactusie

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
Awatar użytkownika
danka44

Mikołaj w Cactusie

Post autor: danka44 »

Nie wiem, czy to rozrywka, czy zakupy, ale chciałam napisać o akcji przdświątecznej w Cactusie.

Wczoraj niestety minął ostatni dzień (Bereldange) dostarczania listów do świętego Mikołaja i ja tego dnia wraz z synem podążyłam jako ci kolędnicy, aby zostawić list osobiście u darczyńcy.
Nikt nigdy o tym nie pisał na forum, więc nie wiedziałam co nas czeka, a tu niespodzianka. Oprócz spodziewanego posadzenia na kolanach i uściśnięcia dłoni przez Mikołaja każde dziecko dostało paczkę ze słodyczami <prezent> . O radości syna nie musze chyba wspominać <hura> . Oprócz tego będzie można jeszcze wygrać prezenty (osobiście wskazane przez zainteresowanego) za najlepszy rysunek.

Podobna akcja odbywała się w Auchan, ale tu przegapiliśmy termin i nie znam szczegółów.

Polecam to jako atrakcje dla małych dzieci... jeżeli ktos nie zapomni do przyszłego roku :/
Danka
Awatar użytkownika
jespere

léiwe Kleeschen

Post autor: jespere »

moja corka ma juz na koncie kilku mikolajow w tym roku. troche sie boje co sie dzieje w jej biednej glowie, tym bardziej ze strasznie sie Go / Ich boi. a najbardziej tego 'łoło', diabla, ktory chodzi zawsze z nim.

Jeden Kleeschen byl wlasnie w cactusie, jeden zawital, juz zreszta ze dwa tygodnie temu, do szkoly. jutro Swiety zawita ze swoim Cortège do Eschu, a mloda dostala od niego poczta osobiste zaproszenie, wiec trzeba pojsc. Bardzo dziekujemy rowniez ksiedzu za zaproszenie ale wybaczcie, kreci mi sie juz w glowie, tam juz nie pojdziemy.
ODPOWIEDZ