ile zużywacie MB miesięcznie?

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
ania_411

ile zużywacie MB miesięcznie?

Post autor: ania_411 »

pytanie jak w temacie: ile mb zużywacie miesięcznie korzystając z internetu domowego?
czy to możliwe, żeby wyszło mi 14627 mb za jeden miesiąc i czy waszym zdaniem to dużo czy mało?
gabrjel

Post autor: gabrjel »

Malutko :) tak w miarę normalnie...dla nie ściągacza....
14,6Gb

Ściągacz robi około 60Gb
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
Awatar użytkownika
exxtreme

Post autor: exxtreme »

14GB to niewiele, jeżeli lubisz mp3, divx i dema gier.

Jeżeli nie ściągasz, tylko surfujesz po internecie, emailujesz i do tego dajmy na to grasz on-line to bardzo dużo.

Masz łącze bezprzewodowe czy kablowe? Jeżeli bezprzewodowe sprawdź czy jest zabezpieczone przez telepajęczarzami.
Tenis, 40D, MTB & MBA
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

ania_411 pisze:ile mb zużywacie miesięcznie korzystając z internetu domowego?
pytanie blondynki....ale calkiem serio.... skad sie to wie, ile uzywam?.....gdzie to widac?.... <oops>
ania_411

bamaza42 pisze:
ania_411 pisze:ile mb zużywacie miesięcznie korzystając z internetu domowego?
pytanie blondynki....ale calkiem serio.... skad sie to wie, ile uzywam?.....gdzie to widac?.... <oops>
z rachunku od P&T (przez kabel)

pytam, bo do tej pory mieściliśmy się w ok 35 E na miesiąc (w tym abonament 25 E)
a ostatnie dwa przekroczyły 60!
fakt, że więcej kożystam bo czymś musze zająć sobie czas na zwolnieniu, ale nie ściągam, mało gram i to tylko w karty, i nie robię nic nadzwyczajnego, ot kilka forum, nasza klasa itp :/
ergus

Licznik...

Post autor: ergus »

Istnieje cos takiego jak licznik transferu danych, przy jego pomocy mozesz na bierzaco monitorowac ile danych Twoj komputer wyslal i pobral, a pozniej porownac z tym z umowy np z PT

Programow jest sporo podaje przykladowy, choc moze forumowicze maja lepsze proste propozycje:

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=22 ... itor+1.3.4

Porgram u nie tesowalem osobiscie, wyszukalem na www.dobreprogramy.pl ale mimo wszystko sam zainstalowalem... z ciekawosci

Pozdrawiam
ania_411

ergus, dzięki wielkie:) program ściągnęłam, niby wszystko gra ale jak bym wiedziała jeszcze jak odczytać te dane to byłoby świetnie;)
Awatar użytkownika
dasty

Re: ile zużywacie MB miesięcznie?

Post autor: dasty »

ania_411 pisze:pytanie jak w temacie: ile mb zużywacie miesięcznie korzystając z internetu domowego?
czy to możliwe, żeby wyszło mi 14627 mb za jeden miesiąc i czy waszym zdaniem to dużo czy mało?
troche pozno, ale dopiero teraz znalazlam - przypomnialam sobie ze licznik jest na stronie poczty
http://volume.luxdsl.lu/
"Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza." Albert Einstein
Awatar użytkownika
danka44

Post autor: danka44 »

Ale świetne! Aż się zdziwiłam, jak tam wyświetliło się moje nazwisko, a przy nim 3 GB w tym miesiącu.
Danka
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

dla tych co mają Coditela uuups! <gafa> Numericable, zużycie transferu można sprawdzić tutaj:
http://www.numericable.lu/conso.html
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
===============================
eurokraci.eu
Awatar użytkownika
bamaza42

O, fajnie...dzieki,kaja...ja w tym miesiacu z moich 3GB zuzylam 7%....0,21 GB....ale jestem oszczedna :)
ania_411

Re: ile zużywacie MB miesięcznie?

dasty pisze:
ania_411 pisze:pytanie jak w temacie: ile mb zużywacie miesięcznie korzystając z internetu domowego?
troche pozno, ale dopiero teraz znalazlam - przypomnialam sobie ze licznik jest na stronie poczty
http://volume.luxdsl.lu/
dzięki wielkie :)
kliknęłam "pomógł", a co!
Awatar użytkownika
dasty

Post autor: dasty »

do uslug ;)
"Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza." Albert Einstein
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

bamaza42 pisze:O, fajnie...dzieki,kaja...ja w tym miesiacu z moich 3GB zuzylam 7%....0,21 GB....ale jestem oszczedna :)
a ja ciut więcej - 0,25 GB, przy 30GB limicie <mrgreen>
Awatar użytkownika
bamaza42

A skad Ty masz te 30 GB?.... <shock> ...no i poco Ci az tyle?.... :)
ODPOWIEDZ