Oferta 4 za 3

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
Awatar użytkownika
byly

Post autor: byly »

Tr0n pisze:
byly pisze:hehe, jak tak talej pojdzie, to 8 produktow kupimy ;-)

ale oferta jest tylko do 14 marca i podejrzewam, ze oni beda sprzedawac tylko te rzeczy, ktore maja akurat na skladzie, wiec raczej takie mniej chodliwe
Ja w tym tygodniu sprawdzę czy jest to co mnie interesuje, chyba żebyś był w MM to zobacz czy mają:
Yamaha PianoCraft E-410 (srebrna)
Denon D-M37 (srebrna)

lub CD SA7003 SACD (w kolorze czarnym)
Tego rodzaju sprzet prawie nigdy nie jest specjalnie tani w MM albo w Saturnie - tu lepiej zamawiac przez internet z reguly, jest pare sklepow, na ktorych mozna polegac.

Ogolne wyobrazenie o rozpietosci cen umozliwia wyszukiwarka

www.guenstiger.de
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

Biala - szacun!!! :) skad Ty to wiesz?.... ;)
Biała pisze:Niedługo blue-ray zastąpi dvd.
Kurcze, a ja tak z 1,5 roku temu nabylam wlasnie DVD...i jeszcze sie nie nauczylam do koncz obslugiwac.... <oops>
Awatar użytkownika
byly

nie przejmuj sie bamaza, ja dlatego sie tak podsmiewam z tego blue raya w laptopie, bo to tak, jakby twierdzic, ze samochod, ktory wyciaga 340 km/h jest lepszy w zyciu codziennym niz taki, ktory wyciaga tylko 220 km/h <lol>
asiunia

Post autor: asiunia »

Nie rozumiem tego porownania. Przeciez nie bylo tematu czy lepiej miec blue raya w laptopie czy poza laptopem, tylko czy warto go w ogole miec czy nie. Skoro mam DVD a raya nie mam (osobno puki co kupowac nie zamierzam), a kupuje laptopa gdzie dorzucenie raya jest mozliwe to dlaczego nie? Moje porownanie byloby wiec raczej takie: Czy miec lepiej samochod, ktory wyciaga maxymalnie
30 kmh, czy lepiej nie miec w ogole samochodu? Ja tam wole miec, nawet jesli ten samochod to jedno wielkie badziewie i ma tylko jeden bieg. <mrgreen>
Awatar użytkownika
Tr0n

Post autor: Tr0n »

misio pisze:B&O w Bertrange ma teraz ciekwa oferte. Sprzet dobry i nie zajmuje wiele miejsca.
Co to jest B&O? O tym dobrym sprzęcie mówisz o tym czego szukam czy o tym co maja w Bertrange?
Pozdrawiam
Tr0n
Awatar użytkownika
Tr0n

bamaza42 pisze:Kurcze, a ja tak z 1,5 roku temu nabylam wlasnie DVD...i jeszcze sie nie nauczylam do koncz obslugiwac.... <oops>
Co oznacza nie do końca? film gra, napisy są to dobrze, kawy nie robi - to też dobrze - znaczy działa prawidłowo, a jak nie chce się włączyć to pamiętaj że urządzenia elektryczne zazwyczaj działają lepiej po podłączeniu do prądu <mrgreen>
Pozdrawiam
Tr0n
Awatar użytkownika
Tr0n

asiunia pisze:... Moje porownanie byloby wiec raczej takie: Czy miec lepiej samochod, ktory wyciaga maxymalnie
30 kmh, czy lepiej nie miec w ogole samochodu? Ja tam wole miec, nawet jesli ten samochod to jedno wielkie badziewie i ma tylko jeden bieg. <mrgreen>
Złe porównanie. Jeśli do motoryzacji to raczej tak: czy jeśli kupujesz nowy samochód którym zamierzasz jeździć w Luksemburgu to czy warto jest do niego dokładać pieniądze aby móc dodatkowo jeździć na gaz ziemny? Odpowiedź nie - bo nie zatankujesz, owszem może czasem zatankujesz w Polsce albo w Niemczech ale czy warto dokładać kwotę X aby zatankować raz do roku, ale może za rok zbudują stację w Luksemburgu i będziesz mogła zatankować, a może nie. Podobnie jest z Blue-ray.
Pozdrawiam
Tr0n
Awatar użytkownika
digilante

Post autor: digilante »

B&O = Bang & Olufsen, http://www.cvr.lu/bang-olufsen/
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
Awatar użytkownika
byly

Tr0n pisze:
misio pisze: Co to jest B&O? O tym dobrym sprzęcie mówisz o tym czego szukam czy o tym co maja w Bertrange?
To jest dunska firma Bang & Olufsen, ktora kladzie szczegolny nacisk na design swoich produktow. Jakies 10 lat temu byli marka high endowa, ale przegapili niektore nowinki techniczne, szczegolnie w zakresie video (nie docenili ekranow LCD i plazmowych) i teraz juz jakos nie za bardzo moga dogonic konkurencji w tym zakresie, ale ich produkty cechuja sie bardzo dobrym wykonaniem i nienagannym designem, ale rowniez ponadprzecietna cena

http://en.wikipedia.org/wiki/Bang_%26_Olufsen
http://beostores.bang-olufsen.com/warsz ... me?lang=pl
http://www.bang-olufsen.com/audio
asiunia

Tr0n pisze:Odpowiedź nie - bo nie zatankujesz, owszem może czasem zatankujesz w Polsce albo w Niemczech ale czy warto dokładać kwotę X aby zatankować raz do roku,
A czemu wychodzisz z zalozenia, ze ten sprzet bedzie uzywany tylko raz w roku?
Czy moze dyskow do raya w Luxie nie dostane?
Ostatnio zmieniony 06-03-2009, 09:02 przez asiunia, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

Tr0n pisze:
bamaza42 pisze:Kurcze, a ja tak z 1,5 roku temu nabylam wlasnie DVD...i jeszcze sie nie nauczylam do koncz obslugiwac.... <oops>
Co oznacza nie do końca? film gra, napisy są to dobrze, kawy nie robi - to też dobrze - znaczy działa prawidłowo, a jak nie chce się włączyć to pamiętaj że urządzenia elektryczne zazwyczaj działają lepiej po podłączeniu do prądu <mrgreen>
No nie....ja bardzo prosze....czy na kazdym kroku musze podkreslac, ze nie jestem/nie bylam i nigdy nie bede blondi?.... <bezradny>
Moje DVD jak najbardziej dziala, kawy nie robi, nagrywa / odtwarza, tylko, ze skonczylo mi sie miejsce na HDD i nie umiem sie nauczyc przegrywac na plyte, kasujac jednoczesnie reklamy (a jest taka mozliwosc, wiem o tym...), ktore w TVN zajmuja nieraz blisko 1/2 czasu calego nagrania....moze chcesz pomoc kolezance?.... <lol>
Awatar użytkownika
byly

asiunia pisze:
Tr0n pisze:Odpowiedź nie - bo nie zatankujesz, owszem może czasem zatankujesz w Polsce albo w Niemczech ale czy warto dokładać kwotę X aby zatankować raz do roku,
A czemu wychodzisz z zalozenia, ze ten sprzet bedzie uzywany tylko raz w roku?
Czy moze dyskow do raya w Luxie nie dostane?
Lomatki, ale burza sie porobila :D

To kiedy nasz zapraszasz na seans? Tylko dokup do tego blue raya jakas plazme z full HD, bo na starej to wstyd ;)
Borys

Post autor: Borys »

Tron - zarowno gaz ziemny ( CNG ) jak i LPG czyli Liquid Petroleum Gas sa dostepne na stacjach benzynowych w ksiestwie :P
Ura Bura Szef Podwóra
Awatar użytkownika
byly

Tr0n pisze: Ja w tym tygodniu sprawdzę czy jest to co mnie interesuje, chyba żebyś był w MM to zobacz czy mają:
Yamaha PianoCraft E-410 (srebrna)---> 450€ (w internecie bez problemow 350)
Denon D-M37 (srebrna)--> 399€, ale czarny

lub CD SA7003 SACD (w kolorze czarnym)
Przy okazji pogadalem sobie z panem od telewizorow itd. Na pytanie o blue ray powiedzial mi centralnie: "Niech pan sobie da spokoj z tym blue rayem, ta technika ma ciagle jeszcze braki, nawet jak pan zaplaci 500 euro, to odtwarzac wcale nie bedzie idealny. Ja bym poczekal do IFA (=Internationale Funkausstellung, miedzynarodowe targi sprzetu TV i HiFi, ktore odbywaja sie we wrzesniu w Berlinie) i dopiero potem kupowal, jeslibym w ogole kupowal"
asiunia

byly pisze:To kiedy nasz zapraszasz na seans? Tylko dokup do tego blue raya jakas plazme z full HD, bo na starej to wstyd
Niestety caly cazs zapominasz, dlaczego w ogole kupuje laptopa i dlaczego zdecydowalam sie na tego raya. Powtorze wiec, ale juz ostatni raz.

-Laptopa nie kupuje dla siebie i dla moich gosci tylko dla dziecka, i ktory to laptop bedzie stal tylko w jego pokoju, w ktorym TV nie ma i nie bedzie.
-Jesli dzieciaki i ja bedziemy chcieli ogladac dwa rozne filmy w tym samym czasie - to bedziemy miec ta mozliwosc. Ja na dole, one na gorze. Teraz tej mozliwosci nie mamy.
-Dzieciakom w zupelnosci wystarczy ogladanie na ekranie 15 celowym (przeciez nie o Twoje preferencje tu chodzi), wrecz uwazaja to bardziej kul niz plazme na scianie.
-A poniewaz dorzucenie raya do tego laptopa jest tanie jak barszcz, a sprawi dzieciakom niezmierna radoche to ja sie nad tym nie zastanawiam 3 minut.
Nawet jesli urzadzenie ma duze braki i za dwa lata bedzie przestazale i nadawalo sie do niczego.

To jest prezent dla dziecka, wiec niech bedzi taki jaki sobie zyczy i niech ma z niego frajde. Dzieki, za wskazowki i chec pomocy mimo wszystko:)
ODPOWIEDZ