laryngolog

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
canalia

laryngolog

Post autor: canalia »

czy zna ktos laryngologa w Luxembourgu godnego polecenia. moze szpital na Kirchberg?
Awatar użytkownika
Biała

Post autor: Biała »

Było już o tym sporo np.

wątek1

wątek2

wątek3
Ola
Awatar użytkownika
nicola24

Post autor: nicola24 »

Jeszcze pozostaje lista lekarzy ;)
anna_b1

Post autor: anna_b1 »

Osobiscie bardzo polecam dr Michel Ries 3 rue des Capucins w Centrum- bardzo cieply czlowiek( mowi dobrze po angielsku) operowal 3 tygodnie temu moja 1,5 roczna coreczke. Natomiast zdecydowanie odradzam dr DRIS na avenue de la Gare- okropny!!!!
Awatar użytkownika
dasty

Post autor: dasty »

gabrjel pisze: z pazdziernika 2008
Reasumując...
2. Laryngolog - tu trochę inaczej... fakt dużo rozmowy... stwierdzono niby OK - ale problem nie wyeliminowany... trochę rozmowa z panią doktor poszła w innym kierunku... ona nie jest diabetologiem... ale sprowadzać cukrzycę do przyczyny wszystkich problemów... eh nie profesjonalnie - nie polecam - pisze otwarcie bo nigdy więcej tam nie zajrzę....
jak człowiek jest na coś poważnie chory to czasami wie więcej od lekarza na temat choroby... tak jest z cukrzycą... więc Pani trochę przegięła... 30 minut 31,80 i do widzenia....jak chłupie w uchu tak chlupało - poza tym brak sprzętu ... np do AudioGramu...
jakos przegapilam ten watek w pazdzierniku
ale mimo wszystko chcialabym dorzucic moje 3 grosze odnosnie dr. E. Nowary i laryngologow

mnie rowniez chlupalo od 2 lat w uchu i wybralam sie do specjalisty laryngologa Dr Ozieblo w CHL Strassen. Pani Doktor, posiadajaca wspaniala aparature zrobila mi cala mase badan, po ktorych dowiedzialam sie ze mam problemy ze slyszeniem dziekow w granicach 6kHz i pare innych ciekawych rzeczy, ale pani doktor przy calej swojej kompetencji unikala mojego problemu, wiec wybralam sie do laryngologa Dr Toma Faber przy rue Glesener. Od pierwszego momentu zainteresowal sie moim nosem, bo podobno mowie przez nos. Nie chcial wogole rozmawiac na temat mojego ucha, tylko probowal mnie namowic na prostowanie przegrody nosowej.
Przy nastepnej wizycie u mojej lekarki domowej Dr Nowary (internisty i laryngologa, ale praktykujacej jako internistka i majacej wyposazenie gabinetu internistycznego a nie laryngologicznego) przedstawilam jej moje problemy z uchem. Po zastosowanym leczeniu moglam zapomniec o moich problemach.
Oto pare moich uwag :
1. Specjalnosc laryngologia to w efekcie : oto- (uszy) rhino- (nos) laryngo- (gardlo) logia. Kazdy z laryngologow ma swoja specjalnosc (nawet w ramach jednego z dzialow) i dlatego lepiej sie dowiedziec wczesniej, czym sie naprawde zajmuje.
2. Sa lekarze, ktorzy maja jedna lub wiecej specjalizacji, ale praktykuja jako internisci i maja wyposazenie gabinetu odpowiednie do tego jak sa zarejestrowani, wiec jest to tylko plusem dla nich, ze wykorzystuja swoja wiedze, probujac pomoc, gdzie inny specjalista nie pomogl.
3. Bywa i tak, ze lekarz pomoze 10 pacjentom, ktorzy go wynosza pod niebiosa, a 1 czy 2 nie pomoze. Roznie bywa.
4. Kontakt pacjent - lekarz musi byc oparty na zaufaniu. I nawet, jesli lekarz jest super specjalista, a brak porozumienia i zaufania to nie ma sensu leczyc sie u takiego specjalisty. Najwazniejsze sa wiara w lekarza i zaufanie do niego.
5. Dr Nowara ma gabinet jako internista, mimo to pomogla wielu osobom z problemami laryngologicznymi.
6. Mamy szczescie w Luksemburgu, ze nie jestesmy przypisani do jednego lekarza i kazdy moze sobie wybrac takiego, ktory mu odpowiada.

Nie chcialabym byc zle zrozumiana - kazdy ma prawo i powinien podac innym swoje doswiadczenia i obserwacje, ale nie mozna powiedziec, ze jeden lekarz jest calkiem zly, a inny w 100% wspanialy.
"Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza." Albert Einstein
ODPOWIEDZ