Auto Festival 2009
- aleksandra12b
Auto Festival 2009
Witajcie,
Czy wiecie cos na temat imprezy Auto Festival 2009? Moj bank rozglasza, ze na auta tam kupione bede specjalne kredyty, itd. Ale nie moge jakos znalezc wiecej informacji o tym festiwalu...
Dzieki!
Czy wiecie cos na temat imprezy Auto Festival 2009? Moj bank rozglasza, ze na auta tam kupione bede specjalne kredyty, itd. Ale nie moge jakos znalezc wiecej informacji o tym festiwalu...
Dzieki!
- aleksandra12b
Ze tak powiem, wszedzie. To znaczy Auto Festival to nie jest impreza, ktora ma okreslone miejsce i przebieg. To cos jak "soldy" w przypadku innych towarow – czas, kiedy salony samochodowe oferuja auta na lepszych niz w ciagu roku warunkach. Mimo pewnej popularnosci Auto Festivalu, warto wiedziec, ze zdania na ten temat sa podzielone. Sa tacy, ktorzy uwazaja, iz w ciagu roku mozna "wytargowac" od sprzedawcow samochodow takie same, albo moze nawet lepsze znizki niz w czasie Auto Festivalu. Trzeba tez pamietac o tym, ze czas kiedy odbywa ie Festival nie zostal wybrany przypadkowo – jest to po prostu okazja dla sprzedawcow, by "opchnac" klientom auta, ktore nie sprzedaly sie w roku poprzednim. Auto oczywiscie kupujemy jako nowe, bezprzebiegowe, no ale data roczna produkcji bedzie sie jednak roznic od daty rocznej pierwszej rejestracji... W zasadzie nie ma to wiekszego znaczenia, jednak sa tacy, ktorym to przeszkadza.
Jesli wiec chcesz wiedziec wiecej o Auto Festivalu, po prostu wybierz sie do jednego z salonow samochodowych w dniach 31 stycznia – 9 lutego. Zreszta zanim tam trafisz, z pewnoscia do twojej skrzynki trafi masa okolofestiwalowej korespondencji reklamowej.
Jesli wiec chcesz wiedziec wiecej o Auto Festivalu, po prostu wybierz sie do jednego z salonow samochodowych w dniach 31 stycznia – 9 lutego. Zreszta zanim tam trafisz, z pewnoscia do twojej skrzynki trafi masa okolofestiwalowej korespondencji reklamowej.
Do tego co napisal MaWi dodam, ze glowna atrakcja tej imprezy zaraz po samochodach jest... gwarancja uzyskania kredytu na auto oraz atrakcyjnych jego warunkow. czyli banki otwarte sa w weekendy - zwykle 2 - i rozdaja kase na lewo i prawo, z zaznaczeniem ze to musi byc samochod.
I teraz, albo kupujemy auto w Luxie, albo stosujemy metode co wprawniejszych luksemburczykow i... jedziemy do Niemiec, wpadamy do salonu i mowimy "Chce to i to, place gotowka." W wkeszosci przypodakow "podobno" mozna uzyskac warunki lepsze od luksemburskich. Pisze podobno bo wiem to od paru tubylcow i kilku Niemcow. Sam nie sprawdzalem
I teraz, albo kupujemy auto w Luxie, albo stosujemy metode co wprawniejszych luksemburczykow i... jedziemy do Niemiec, wpadamy do salonu i mowimy "Chce to i to, place gotowka." W wkeszosci przypodakow "podobno" mozna uzyskac warunki lepsze od luksemburskich. Pisze podobno bo wiem to od paru tubylcow i kilku Niemcow. Sam nie sprawdzalem

zawsze nalezy przejechac sie do krajow osciennych - czy to niemcy, czy belgia, francja. najczesciej oferta bedzie lepsza niz u monopolisty w lux.
nie zapomnne, jak szukalem okreslonego auta w lux i w kazdym salonie proponowali mi ... dokladnie ten sam samochod (rozpoznalem po niepotrzebnej mi instalacji radiowej do telefonu) okazalo sie, ze co prawda jest kilku dilerow, ale za to importer jeden. no comments.
nie zapomnne, jak szukalem okreslonego auta w lux i w kazdym salonie proponowali mi ... dokladnie ten sam samochod (rozpoznalem po niepotrzebnej mi instalacji radiowej do telefonu) okazalo sie, ze co prawda jest kilku dilerow, ale za to importer jeden. no comments.
Można też zrobić inaczej - zadzwonić do dilera w Niemczech, poprosić o ofertę na piśmie (faxem), a następnie z tą ofertą ruszyć do lokalnego dilera - powinno zadziałać i oferta festiwalowa okazuje się nie być dolną granicą możliwości negocjacyjnych - ja w każdym razie taką taktykę przyjąłem 2 lata temu i okazała się skutecznamisio pisze:I teraz, albo kupujemy auto w Luxie, albo stosujemy metode co wprawniejszych luksemburczykow i... jedziemy do Niemiec, wpadamy do salonu i mowimy "Chce to i to, place gotowka." W wkeszosci przypodakow "podobno" mozna uzyskac warunki lepsze od luksemburskich. Pisze podobno bo wiem to od paru tubylcow i kilku Niemcow. Sam nie sprawdzalem

"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
Mark Twain
Proponuję jeszcze zapętlić wyżej wymienioną opcję i z lepsza ofertą wrócić do poprzedniego salonu oraz udać się do jeszcze innego salonu i jak w końcu sprzedawcy zaczną sobie wyrywać włosy z głowy to oznacza że cena jest już OK <mrgreen>wilqs72 pisze:Można też zrobić inaczej - zadzwonić do dilera w Niemczech, poprosić o ofertę na piśmie (faxem), a następnie z tą ofertą ruszyć do lokalnego dilera - powinno zadziałać i oferta festiwalowa okazuje się nie być dolną granicą możliwości negocjacyjnych - ja w każdym razie taką taktykę przyjąłem 2 lata temu i okazała się skuteczna
Pozdrawiam
Tr0n
Tr0n