medycyna manualna w Luksemburgu

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
Anna_Maria

medycyna manualna w Luksemburgu

Post autor: Anna_Maria »

Szukam lekarza /prawdziwego/,ktory zajumje sie medycyna manualna - a dokladniej nastawianiem kregoslupa.W grudniu przedzwigalam sie /cosmimusialo przesokczyc/ i od tego czasu nic nie moge normalnie robic.
Siedziec,chodzic.jednym slowem geriatria w wieku lat 20tu. POszlam na basen,zazwyczaj to dzialalo - ale nic.dolny odcinek mojego kregoslupa wciaz strajkuje.
Jesli ktos slyszal,lub zna lekarza,ktory sie tym zajmuje bylabym bardzo wdzieczna za jakiekolwiek informacje.

Pozdrawiam.
ping.
Awatar użytkownika
mary_81

Post autor: mary_81 »

Tak się składa, że dzisiaj w pracy miałam okazję rozmawiac właśnie na ten temat. Polecano mi bardzo tego pana:

ERIC SALMON
6 ALLEE DES CHARMES
L-1372 LUXEMBOURG
Tel: 42 17 07
Fax: 42 97 07

Czy ktoś orientuje się może czy tego typu wizyty są refundowane przez CMEP?
Anna_Maria

Post autor: Anna_Maria »

Dziekuje baaaaardzo!!!!!! Wybiore sie tam jeszcze w tym tygodniu, wiec sie zapytam jak to wyglada:) Pozdrawiam iw szytskiego dobrego w Nowym Roku!
ping.
mslawomir

Post autor: mslawomir »

wg mojej wiedzy nie sa, a fachowiec jest podobno dobry (podobno - sam sobie nastawiam wszystko) ale moi bliscy korzystali i pomagalo (nie jeden raz)

pozdrawiam

s.
Agata

Post autor: Agata »

Bylam dzisiaj u osteopaty/fizjoterapeuty i chcial rachunek za wizyte wyslac do mojej kasy chorych, czyli moze jednak jest jakas refundacja?
Agata
Awatar użytkownika
mary_81

Anna_Maria pisze:Dziekuje baaaaardzo!!!!!! Wybiore sie tam jeszcze w tym tygodniu, wiec sie zapytam jak to wyglada:) Pozdrawiam iw szytskiego dobrego w Nowym Roku!
OK, to napisz proszę jakie wrażenia, jakie stawki i czy długo trzeba czekac na wizytę :) Dzięks!
Marek

Post autor: Marek »

Hejka
W naszym gabinecie mozesz otrzymac profesjonalna terapie manualna refundowana przez kase chorych z instytucji europejskich i CMEP.
O ile sie nie myle Eryk kasuje 60 euro i wizyta nie jest refundowana!!! Nigdzie wizyta u osteopaty nie jest refundowana chyba ze masz przepisane to przez lekarza, a oni tutaj niechetnie na to patrza ( nie wiem dlaczego).
Jesli potrzebujesz wiecej info napisz na priva.
Nasz adres 10 Rue Leon Thyes Centre De Kinesitherapie.
Lux- Kirchberg
Jesli wiesz gdzie jest budynek RTL to nasze biuro jest po drugiej strony ulicy.
Pozdrawiam
Marek
Awatar użytkownika
mary_81

Hej,

Dzieki za info. Juz sie dowiadywalam w CMEP i odpisali mi, ze:

1) wizyty u osteopaty nadal nie sa refundowane, tak jak mowisz
2) co do fizjo/kine, CMEP zwraca pieniadze, ale terapia musi byc przepisana przez lekarza + musze miec na nia autoryzacje CNS, bez ktorej sama recepta jest nic niewarta

Co do Erica, to wspomnialam o nim, bo slyszalam, ze wielu ludziom pomogl. Taki niby cudotworca, co to reka bol odejmuje <lol>
Marek

Post autor: Marek »

hej
autoryzacja z CSN nie musisz sie martwic bo zazwyczaj to my to wysylamy i zalatwiamy. najwazniejsze zebys oddala to do kine lub sama wyslala w ciagu 30 dni od przepisania od lekarza! jesli nie to skierowanie nie bedzie wazne.
pozdrawiam
marek
Agata

Post autor: Agata »

Marek,
Witaj Marku,
to ja uaktualniam liste lekarzy w Lux. Czy Ty rowniez jestes fizjoterapeuta? jakie nazwiska polecasz w Waszym centrum? w jakich jezykach mozna sie tam porozumiec?

Prosze o info.
Milego dnia
Agata
Agata
Awatar użytkownika
mary_81

Marek, napisałam do ciebie na PW
Awatar użytkownika
mary_81

Anna_Maria pisze:Dziekuje baaaaardzo!!!!!! Wybiore sie tam jeszcze w tym tygodniu, wiec sie zapytam jak to wyglada:) Pozdrawiam iw szytskiego dobrego w Nowym Roku!
Hej Ania,

Byłaś już może u tego Salmona? Ja się umówiłam na 16 lutego <stres>
Awatar użytkownika
mary_81

Re: medycyna manualna w Luksemburgu

Anna_Maria pisze:Szukam lekarza /prawdziwego/,ktory zajumje sie medycyna manualna - a dokladniej nastawianiem kregoslupa.
Hej! Byłaś w końcu u Salmona? Ja się wybrałam tydzień temu i jestem bardzo zadowolona z wizyty. Facet mnie nastawił od stóp do głowy <rotfl> i wszystkie bóle kręgosłupa, bóle głowy i inne drobne dolegliwości zniknęły jak ręką odjął. Według mnie gośc nie jest jedynie osteopatą... Wizyta wprawdzie kosztuje 60EUR i nie jest refundowana przez CMEP, ale warto było wydac te pieniądze.
ODPOWIEDZ