Service Krank Kanner Doheem
Service Krank Kanner Doheem
Czy ktos z Szanownych Forumowiczow zna ten serwis, korzystal z ich uslug, slyszal cos (pozytywne jak i negatywne opinie) n/t ich uslug. Jestem zainteresowana najdrobniejsza informacja.
Dla niewtajemniczonych serwis ten oferuje fachowa (ponoc) opieke nad chorymi dziecmi. Rodzice w tym czasie moga spokojnie pracowac. Biorac pod uwage, ze czasami dzieci sa chorowite, a my z mezem mamy w sumie max. 8 dni urlopu w roku na opieke nad dzieckiem, potem zostaja juz tylko (znienawidzone przeze mnie) kombinacje, to jest to super usluga. Tylko ciekawa jestem, czy rzeczywiscie sa godni polecenia i czy rzeczywiscie reaguja z dnia na dzien.
Z gory dzieci za wszelkie informacje
Dla niewtajemniczonych serwis ten oferuje fachowa (ponoc) opieke nad chorymi dziecmi. Rodzice w tym czasie moga spokojnie pracowac. Biorac pod uwage, ze czasami dzieci sa chorowite, a my z mezem mamy w sumie max. 8 dni urlopu w roku na opieke nad dzieckiem, potem zostaja juz tylko (znienawidzone przeze mnie) kombinacje, to jest to super usluga. Tylko ciekawa jestem, czy rzeczywiscie sa godni polecenia i czy rzeczywiscie reaguja z dnia na dzien.
Z gory dzieci za wszelkie informacje
-
Szanowna kolezanko
Poniewaz wszystkie takie uslugi z tymi domami pracuja na zasadzie a.s.b.l. Sa tez dotowane z przez Ministerstwo. Uzyskanie konkretnej informacji jest trudne. Jest jedyna mozliwosc ze ktos z forumowiczow mial tam juz swoje dzieci.
Moim zdaniem mozna z kierownictwem domu uzgodnic na okres probny pobyt w tym osrodku. Zawsze mozna powiedziec ze z uwagi na Wasze dzieci, ktore moga sie zle czuc w tym srodowisku.
Pozdrawiam milo
Poniewaz wszystkie takie uslugi z tymi domami pracuja na zasadzie a.s.b.l. Sa tez dotowane z przez Ministerstwo. Uzyskanie konkretnej informacji jest trudne. Jest jedyna mozliwosc ze ktos z forumowiczow mial tam juz swoje dzieci.
Moim zdaniem mozna z kierownictwem domu uzgodnic na okres probny pobyt w tym osrodku. Zawsze mozna powiedziec ze z uwagi na Wasze dzieci, ktore moga sie zle czuc w tym srodowisku.
Pozdrawiam milo
Ostatnio zmieniony 13-11-2008, 11:41 przez albano1947, łącznie zmieniany 1 raz.
Mistrz Niemiec z druzyna DSD 2012
Wielokrotny Mistrz Polski Belgii Włoch i Luxemburga
Dziesiąty w Rankingu światowym ITF Senior
Trenujemy w klubie tenisowym Bettemburg
Wielokrotny Mistrz Polski Belgii Włoch i Luxemburga
Dziesiąty w Rankingu światowym ITF Senior
Trenujemy w klubie tenisowym Bettemburg
znalazlam ich strone internetowa:
http://www.fed.lu/servkrankkanner/
na ktorej jest napisane, ze przyjezdzaja do domu opiekowac sie chorym dzieckiem, cena za godzine zalezy od zarobkow netto rodzicow.
dodatkowo na ulotce tego serwisu, ktora widzialam w gminie, bylo napisane, ze taka pani zajmuje sie chorym dzieckiem max 8 godzin dziennie. na stronie nie ma tej informacji, wiec moze cos sie zmienilo.
sama nie korzystalam z ich uslug, wiec nic wiecej nie moge dodac.
http://www.fed.lu/servkrankkanner/
na ktorej jest napisane, ze przyjezdzaja do domu opiekowac sie chorym dzieckiem, cena za godzine zalezy od zarobkow netto rodzicow.
dodatkowo na ulotce tego serwisu, ktora widzialam w gminie, bylo napisane, ze taka pani zajmuje sie chorym dzieckiem max 8 godzin dziennie. na stronie nie ma tej informacji, wiec moze cos sie zmienilo.
sama nie korzystalam z ich uslug, wiec nic wiecej nie moge dodac.
Kiedys probowalismy skorzystac... niestety ilość opiekunek jest dość niewielka... więc uzyskanie opieki z dnia na dzien graniczy z cudem, pozostaje kombinowanie... Nam udawało się zwykle "rozwiązać" problem pracą na zmiany: ja szłam do pracy wcześnie rano i pracowałam bez przerwy do 14-15, a poźniej do pracy (na nocną zmianę ) szedł mąz. No ale do tego trzeba mieć przychylne szefostwo
dag
- kajapapaja
bama, pewnie ci chodzi o to: http://www.hellef-doheem.lu ?
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
Jest jeszcze Aide Familiale, która się specjalizuje w pomocy rodzinom w trudnej sytuacji - np. kiedy samotny rodzic musi iść do szpitala.
Tu jest ich strona o opiece nad chorymi dziećmi:
http://www.fasd.be/luxembourg/gardeenfa ... malade.asp
Oczywiście nie chodzi o żadne wysyłanie dzieci do jakiegoś ośrodka, opiekunka przychodzi do domu.
Zasady są podobne jak w "Kanner", do obu chyba lepiej się zapisać wcześniej.
Tu jest ich strona o opiece nad chorymi dziećmi:
http://www.fasd.be/luxembourg/gardeenfa ... malade.asp
Oczywiście nie chodzi o żadne wysyłanie dzieci do jakiegoś ośrodka, opiekunka przychodzi do domu.
Zasady są podobne jak w "Kanner", do obu chyba lepiej się zapisać wcześniej.
oksy