oferta Numericable

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
perpetua

oferta Numericable

Post autor: perpetua »

Czy moze ktos skorzystal i jest zadowolony z nowej oferty Numericable (wczesniej Coditel): telefon + internet + telewizja kablowa?
Jest ona korzystna cenowo (39,90 eur / m-c), wiec zastanawiam sie nad przejsciem do nich, ale, o ile sobie dobrze przypominam, kilku forumowiczow nie bylo zbytnio zadowolonych z uslug Coditela, wiec mam watpliwosci ...
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

korzystam juz 3-ci rok z ich oferty "Lightklick" - telefon+internet, i jak juz pisalam kilka razy - nie mam powodow, by narzekac - wszystko chodzi, trudno mi ocenic czy super, czy tak sobie - po prostu chodzi...jakis czas temu zwiekszyli predkosc do 3 Mb (cokolwiek to znaczy...), za darmo...i jest ok. Zainstalowali w ciagu kilku dni od mojego telefonu z zapytaniem o ich usluge, w ciagu tego calego czasu - raz przestalo wszystko chodzic - przyszedl pan i wymienil modem i od tego czasu chodzi, moze jeszcze raz lub dwa byla jakas przerwa, ale nie trwala jakos strasznie dlugo... Dla kogos felerem moze byc limit przesylu/poboru danych. Nie wiem, co trzeba robic zreszta, by go przekroczyc (moze filmy sciagac z sieci?...)...korzystamy z internetu, poczty, skypa, itp., moja corka sciaga muzyke....no i przekroczenie limitu zdarzylo sie nam tylko raz - do dzisiaj nie wiem, dlaczego....
Awatar użytkownika
eustachy

Re: oferta Numericable

Post autor: eustachy »

Witaj,

Korzystam z Coditela już dosyć długo.Umowa obejmuje tylko Internet ale i tak mam sygnał TV. Nie wiem jakie są kanały bo unikam oglądania TV.
Niestety, Coditel idealnie wpisuje sie w jakość tutejszych usług. Są częste przerwy w ciągłości działania. Często w weekendy- naturalnie nikt wtedy nie pracuje!
W punkcie obsługi klienta pracują osoby niekompetentne i radze brać zawsze potwierdzenie w formie pisemnej. Na koniec "Limity transferu"- b.denerwujący warunek- zwłaszcza gdy pracujesz<transferujesz> na dużych plikach. (po przekroczeniu 10 Euro/10 GB)
Wnioski.
Chciałbym z pełną świadomością Ci odradzić tego dostawce. Niestety,nie wiem czy jest obecnie lepszy z profesjonalna obsługa.

A co do Twojego wyboru pakietu- to możne lepiej zainteresować się telefonia VOIP i aparatem bezprzewodowym z własnym IP. Dzwonisz tanio i bez włączonego kompa.
Pozdrawiam serdecznie.
O.

perpetua pisze:Czy moze ktos skorzystal i jest zadowolony z nowej oferty Numericable (wczesniej Coditel): telefon + internet + telewizja kablowa?
Jest ona korzystna cenowo (39,90 eur / m-c), wiec zastanawiam sie nad przejsciem do nich, ale, o ile sobie dobrze przypominam, kilku forumowiczow nie bylo zbytnio zadowolonych z uslug Coditela, wiec mam watpliwosci ...
perpetua

Post autor: perpetua »

Dzieki Bamaza i Eustachy ! Mam problem z glowy, poniewaz sie okazalo, ze i tak nie moge skorzystac z ich oferty, bo na Bonnevoie rzadzi Eltrona. Interesujac sie ich oferta, sadzilam, ze jest ona analogiczna do tej z P&T, czyli kablowka przez internet, ale to jest jednak tradycyjne rozwiazanie ...
Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
bamaza42

perpetua pisze:czyli kablowka przez internet
a nie jest przypadkiem odwrotnie?...znaczy internet po kablu (kablowki) ?.... Ja w Codidetlu chyba tak wlasnie mam...ale moze sie myle?.... <bezradny>
MaWi

Post autor: MaWi »

Bamaza, to jest dokladnie tak, ze o ile w Coditelu masz internet i telefon przez kablowke, o tyle w P&T masz kablowke i internet przez telefon. Po prostu kazda firma korzysta z kanalow, ktore do niej naleza. Gdyby wodociagi miejskie takze postanowily byc konkurencja na rynku telekomunikacji, to pewnie moglabys miec internet z kranu a telefon w prysznicu <mrgreen>
Awatar użytkownika
bamaza42

Mawi, no jak Ty cos wytlumaczysz, to NAWET ja zrozumiem!!! <mrgreen>
dzieki bardzo <lol>
ODPOWIEDZ