Choc mieszkam w tym uroczym kraju juz jakis czas, to nie przestaje mnie on zaskakiwac...
Wlasnie probowalem sie umowic na wizyte u okulisty. W Petange mila pani poinformowala mnie, ze pierwsze wolne terminy sa w polowie stycznia. Cos mi to przypomnialo...
Do rzeczy: czy ktos z Was jest w stanie poleciec mi okuliste w poludniowym lub centralnym Luksie, u ktorego na wizyte nie trzeba czekac tak dlugo? Nie musi byc zaden magik, niech tylko mowi po angielsku, lub chocby po francusku.
Z gory dziekuje!
Pozdrawiam,
F.
Poszukiwany okulista dostepny w rozsadnym terminie
No z tymi terminami zapisow, to niestety jest pewien smutny standard w Luxie. Skutek tego, ze lekarzy specjalistow tutaj jak na lekarstwo. Ponadto trzeba sie liczyc tez z inna praktyka – nawet jesli uda ci sie umowic na dokladnie okreslony termin i godzine, to i tak bedziesz musial spedzic w poczekalni sporo czasu. Znane mi rekordy to 4-5 godzin oczekiwania na wizyte mimo precyzyjnie okreslonego wczesniej terminu wizyty... Tez przypominaja sie dawne czasy, nie?
Poki nie zglosi sie ktos, kto ma godnego polecenia okuliste "na oku" , ja chcialbym ci polecic lekture tego: http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? ... a=28057522 Tu tez jest o okulistach. Mam nadzieje, ze pomoze...
Poki nie zglosi sie ktos, kto ma godnego polecenia okuliste "na oku" , ja chcialbym ci polecic lekture tego: http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? ... a=28057522 Tu tez jest o okulistach. Mam nadzieje, ze pomoze...
Ostatnio zmieniony 10-11-2006, 14:53 przez MaWi, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja potrzebowalem okuliste w wwekend i poszedlem do szpitala gzie przyjal Jean-Claude Muller (na dyzurze). Potem bez problemu bylem u niego dwa i siedem dni pozniej. To jest jakis Ober-lekarz (ordynator) niemeicki co sie tu przniosl - €33.10 za badanie. Cudow nie zrobil standard przpisal ale wszystko jak trzeba sprawdzil. Mowi po francusku i troche po angielsku. Biuro ma na Origier - ulica z placu paryzewa w keirunku del la Gare. Niczym wielkim mnie nie zachwycil ale i nie podpadl.
Wlasnie potrzebujemy okuliste na szybko. Kilku osob suflerowalo zwrocenie sie do specjalisty w Trier. Byc moze ktos juz to przerabial i moze polecic godnego okuliste? Jesli mowi w jezyku angielskim, to byloby wielkim plusem, ale moze byc i tylko niemeckojezyczny. No i chodzi o szybkie przyjecie.
Z gory dziekuje za pomoc.
Z gory dziekuje za pomoc.