Poszukuje okulisty

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
Awatar użytkownika
Guska

Poszukuje okulisty

Post autor: Guska »

Witam

Czy ktos z was byl z dzieckiem u okulisty. Mam problem z moim 5 miesiecznym synkiem.
Potrzebuje namiar na jakiegos lekarza. Z gory dziekuje :)
albano1947

Post autor: albano1947 »

Nie podajesz gdzie mieszkasz.... to trudno podac namiary na blisko udzielajacego takowe swiadczenia, okulisty
Mistrz Niemiec z druzyna DSD 2012
Wielokrotny Mistrz Polski Belgii Włoch i Luxemburga
Dziesiąty w Rankingu światowym ITF Senior

Trenujemy w klubie tenisowym Bettemburg
Borys

Post autor: Borys »

albano1947 pisze:Nie podajesz gdzie mieszkasz.... to trudno podac namiary na blisko udzielajacego takowe swiadczenia, okulisty
Swieta racja.

Okulista poszukiwany w miescie LUXEMBOURG.

Najlepiej jesli by ktos sie podzielil opinia po wizycie z kilkumiesiecznym dzieckiem u wyzej wspomnianego.

Ile sie czeka na wizyte i jakie sa ogolne wrazenia ?

Z gory dziekujemy za podpowiedzi.
oksy

Post autor: oksy »

Proponuję dr Stoffel-Ficht, rue Notre Dame, tel. 470122.
Lekarka jest ok, a jej szczególna wartość polega na tym, że jest żoną najbardziej renomowanego okulisty w Luks. Jeżeli podejrzewa poważniejszy problem, kieruje do męża, czyli do pokoju po drugiej stronie korytarza.
Na termin czeka się zazwyczaj krótko, natomiast w samym gabinecie to u nich zwykle
trwa.
Z wakacji wracają 11 sierpnia.
oksy
Awatar użytkownika
Guska

Post autor: Guska »

Dzieki Borys za sprecyzowanie mojego zapytania :)

Dzieki oksy. Sprobuje po wakacjach przedzwonic i umowic sie na wizyte.
bober

Post autor: bober »

Ja mogę polecić dr. Karla HERPELA. Przyjmuje 49 a, av. Pasteur, tel. 22 34 47.
Chodzę do niego od dłuższego czasu i jestem bardzo zadowolona. Wiem, że pracuje w szpitalu i wykonuje operacje. Jest kompetentny, ma dobry sprzęt, rozwiązał mój dosyć poważny problem z oczami, skorygował diagnozę postawioną w Polsce.
bober
katarzynka

Post autor: katarzynka »

Mysle, ze najlepsza informacje na temat okulistow dzieciecych dostaniesz w:
Direction de la Sante
Service Orthoptique et Pleoptique
47, rue de l'Alzette
L-4011 Esch/Alzette
tel.: 54 58 28-1
fax: 53 12 10

Dostalam od nich "zaproszenie" na rutynowa kontrole wzroku rocznego dziecka. Bylam u okulisty dziececego w:
Galerie KONS (trzecie pietro)
26, place de la Gare
L-1616 Luxembourg
tel: 26 84 59 91

Mozesz zadzwonic i spytac sie czy prywatne wizyty tez przyjmuja czy tylko na zlecenie Ministerstwa Zdrowia.

Powodzenia
fram

Post autor: fram »

to ja polece dr andre grun. przyjmuje w walferdange 20, rue de l'eglise. tel.33-32-10. Polecil nam ja nasz pediatra i bylismy bardzo zadowoleni. Pani doktor ma bardzo dobre podejscie do dzieci, wiec nawet zakraplanie oczu poszlo bez problemu. Jesli ma sie skierowanie od pediatry wizyta jest w ciagu tygodnia, jesli nie - czeka sie nawet pol roku.
Agata

Post autor: Agata »

katarzynka pisze:Mysle, ze najlepsza informacje na temat okulistow dzieciecych dostaniesz w:
Direction de la Sante

Dostalam od nich "zaproszenie" na rutynowa kontrole wzroku rocznego dziecka. Bylam u okulisty dziececego w:
Galerie KONS (trzecie pietro)
Dzwonilam tam - nie udzielaja zadnych informacji odnosnie lekarzy. Pani mi powiedziala, ze w ogole nie ma podzialu na okuliste 'normalnego' i okuliste dzieciecego. Trzeba sobie otworzyc po prostu ksiazke tel i zadzwonic...

Co do Galerii Kons, to jest to czesc Min Zdrowia, gdzie bada sie dzieci w wieku 6-7 miesiecy (tak mowila pani z Eschu) i nie przyjmuje sie tam 'prywatnych pacjentow".
Agata
Awatar użytkownika
stary

Post autor: stary »

fram pisze:to ja polece dr andre grun. przyjmuje w walferdange 20, rue de l'eglise. tel.33-32-10. Polecil nam ja nasz pediatra i bylismy bardzo zadowoleni. Pani doktor ma bardzo dobre podejscie do dzieci, wiec nawet zakraplanie oczu poszlo bez problemu. Jesli ma sie skierowanie od pediatry wizyta jest w ciagu tygodnia, jesli nie - czeka sie nawet pol roku.
popieram

moze ogloszenie nie aktualne ale sie przyda innym

ta pani grun ma doswiadczenie zdobyte w dzieciecej klinice w bruxeli (reine fabiola)

dojazd do niej pociagiem lub autobusem 10
ODPOWIEDZ