SIEĆ KOMÓRKOWA- która najlepsza?

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
lisek523

SIEĆ KOMÓRKOWA- która najlepsza?

Post autor: lisek523 »

Czy ktoś pomocny wypowiedzialby sie w takiej oto kwestii ? :)
Chcialabym sie dowiedziec jakie są sieci komorkowe w Luxemburgu? ile (jesli wiecie) kosztuja sms'y za granice i miedzy sieciami w Luxie? Przyjezdzam w poniedzialek i chcialabym sobie od razu kupic karte jesli ktos moglby pomoc DZIEKUJE Z GORY OGROMNIE!!!
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

temat walkowany z tysiac razy na forum - zajrzyj do informatorium, skorzystaj z wyszukiwarki....
od siebie moge tylko powiedziec - od poczatku uzywam Knock-Out Tango i bardzo sobie chwale....To jest taki abonament bez abonamentu - tzn. place tylko i wylacznie za wykonane rozmowy i sms-y, nie musze niczego doladowywac, a i cena za polaczenia/sms-y nie jest zla (ile?...nie pamietam, musisz zajrzec na strone Tango), zwlaszcza w porownaniu z cenami w PL.....
lisek523

dziekuje, sprobuje cos znalesc w Informatorium. Ogolnie wolalabym cos na kartę..
Borys

Post autor: Borys »

Sprobuj sobie Lisku wygooglac stronki tutejszych prowajderow.

Dostepne sieci w Luksemburgu :

TANGO

LUXGSM

VOX

Z doswiadczenia wiem ze ceny wewnatrz sieci jak i smsow beda zblizone we wszystkich sieciach.
lisek523

dziekuje Wielki Borysie :) przejrzalam tematy i znalazlam wlasnie o tych 3 sieciach informacje..weszlam sobie na ich strony..to co po francusku bylo to od razu podziekowalam :) no i wyszlo mi ze albo siec TIP TOP z LuxGSM albo TeleTango Tarifs Pronto. Tak to chyba bedzie..wiec juz tylko przejde sie do Auchan bo tam są te 2 punkty i cos zakupie :) dziekuje raz jesszcze za zainteresowanie
MaWi

Post autor: MaWi »

Ja mialem do wczoraj LuxGSM-owego TipTopa i bylem wielce niezadowolony (glownie cenami polaczen a juz zrozpaczony cena roamingu, kiedy czlowiek raptem koniuszek nosa wystawil poza granice WKL (np. by zrobic zakupy w Trewirze). Od dzisiaj jestem posiadaczem abonamentu w VOXie, no i zobaczymy jak to hula... Jak bede wiedzial cos wiecej, to napisze kilka slow.

Co do Tango, to wszyscy jednak zachwalaja tzw. postpaid, czyli Knock-Out, jako najtansza opcje na rynku. Jesli chodzi o Pronto, to wydaje mi sie, ze ceny tego prepaida sa jednak zblizone do pozostalych operatorow, a z cala pewnoscia sa wyzsze niz w Knock-Out.
lisek523

super! bardzo mi pomogles MaWi! sądze ze wlasnie tego Knock-Outa kupie.. dzieki Tobie :) i bedzie to najlepsza opcja. Baaardzo wielkie dzieki ! Pozdrawiam cieplej niz sosnowieckie słońce <lol>
MaWi

lisek523 pisze:super! bardzo mi pomogles MaWi! sądze ze wlasnie tego Knock-Outa kupie.
o, to jeszcze z cala pewnoscia podziekowania naleza sie bamazie, bo to ona pierwsza napisala o Knock-oucie. Ja natomiast od dawna bylem pod frustrogennym dzialaniem kolegi, ktory wydzwanial w Knock-oucie calymi godzinami (m.in. na przyklad na moja komorke w LuxGSM-ie), chwalac sie, ze placi groszowe rachunki (a nie mam powodu, by mu nie wierzyc). Na VOX-a zdecydowalem sie przede wszystkim z powodu zasiegu sieci (w moich rejonach nadaje tylko VOX), no i po trosze dlatego, ze maja bardzo korzystna oferte All-in-One, a wiec pakiet telefon-komorka-internet. Oczywiscie konkurencja w tym przedziale takze nie spi (chocby Intergral P&T czy oferta pakietowa LoL), ale w VOXie, jak placisz 50 euro miesiecznie, to niemal wszystko masz juz potem za darmo – mozesz dzwonic do woli tak z komorki jak i ze stacjonarnego niemal bez ograniczen. Ale nie bede zachwalal przedwczesnie – za jakies 3-4 miesiace bede pewnie juz wiedzial, czego nie doczytalem w umowie, a co bylo bardzo-malym-druczkiem :/ i w razie czego napisze czy warto wchodzic w konszachty z VOXem czy nie. Tak czy inaczej ten pakiet to i tak rozwiazanie, ktorego pewnie nie bralabys pod uwage (bo jak rozumiem nie szukasz rozwiazan kompleksowych, ale najtanszej oferty GSM), wiec nie to zebym zachecal – po prostu taka mala dygresja...
eubulus

Post autor: eubulus »

Ja z kolei mam takie doswiadczenie, ze 2 komorki mam w Vox-ie i niestety w wielu miejscach w Luxie nie ma zasiegu, co czesto dezorganizowalo mi prace i musialem samochodem nakrecac kilometry. Moim skromnym zdaniem, pod tym wzgledem LuxGSM jest lepszy. Nie porownywalem ofert roznych operatorow, ale najwyzszy rachunek jaki dotychczas zaplacilem, to - 93 eur, za 4 telefony(w LuxGSM Integral), a to chyba nie jest duzo w przypadku prowadzenia dzial. gosp.
Kraj jest wielki wiec nie da sie tu pracowac w uslugach, korzystajac z jednego tylko operatora komorkowego <mrgreen>
MaWi

eubulus pisze:niestety w wielu miejscach w Luxie nie ma zasiegu
Tez juz o tym slyszalem i teraz bede mial okazje sprawdzic to namacalnie. Niestety LuxGSM moze i miec zasieg w 99.999% powierzchni Wielkiego Ksiestwa, ale z cala pewnoscia nie ma w pewnych rejonach Ardenow, gdzie z kolei VOX hula na maksa... I nic sie na to nie poradzi.
ODPOWIEDZ