potrzebuje 2 uslug - moze ktos wie?...

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
Awatar użytkownika
bamaza42

potrzebuje 2 uslug - moze ktos wie?...

Post autor: bamaza42 »

Jak w temacie - czy moze ktos sie orientuje czy i gdzie (wzgl. kto?) moglabym zalatwic sprawe zdjecia sim-locka z nowej komorki?...
A poza tym - potrzebuje cos zafoliowac (to sie chyba tak nazywa, jak sie zgrzewa jakis dokument w takiej przezroczystej, sztywnej folii?...) - czy ktos sie orientuje, gdzie taka usluge mozna by zlecic/wykonac?...
mil.ka

Re: potrzebuje 2 uslug - moze ktos wie?...

Post autor: mil.ka »

bamaza42 pisze:Jak w temacie - czy moze ktos sie orientuje czy i gdzie (wzgl. kto?) moglabym zalatwic sprawe zdjecia sim-locka z nowej komorki?...
A poza tym - potrzebuje cos zafoliowac (to sie chyba tak nazywa, jak sie zgrzewa jakis dokument w takiej przezroczystej, sztywnej folii?...) - czy ktos sie orientuje, gdzie taka usluge mozna by zlecic/wykonac?...
Hehe, bamaza tez dostalas te super-profesjonalna, XXI-wieczna karte ubezpieczenia?

Jak ja dzis zobaczylam, to myslalam, ze padne ze smiechu....

<mrgreen>
Awatar użytkownika
bamaza42

o, patrzcie, jaka domyslna?.... :p
Lepiej mi powiedz, gdzie to zafoliowac.... <lol>
Awatar użytkownika
jespere

Post autor: jespere »

mozna sie zafoliowac np w copy trend, to niedaleko od Ciebie.
albo w kazdym pkcie xero
Awatar użytkownika
bamaza42

fajnie, dzieki....nie mam pojecia, gdzie niedaleko ode mnie (pracy czy domu?...) jest copy trend i takoz samo nie mam pojecia gdzie jest jakikolwiek punkt xero....ja mam xero w pracy (i w domu), ale zadne nie chce foliowac.... :(
marcin

Post autor: marcin »

Hehe, bamaza tez dostalas te super-profesjonalna, XXI-wieczna karte ubezpieczenia?
he, he, he - fajne sa

a ja sie zastanawiam, gdzie oni ten CZIP wsadzili ...
Awatar użytkownika
bamaza42

moi drodzy, karty mamy fajne, mozemy je sobie zafoliowac w kazdym punkcie xero....ale co z sim-lockiem w moim telefonie?.....Czy i w tym wzgledzie moze ktos moglby mi pomoc?.... Obiecuje dac punkt "pomogl", a nawet dwa!!! <lol>
Awatar użytkownika
wilqs72

Post autor: wilqs72 »

bamaza42 pisze:co z sim-lockiem w moim telefonie?
Napisz może, co to za telefon...
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
Awatar użytkownika
bamaza42

No, niestety, dalam sie namowic na nowy wynalazak Plusa - (tylko prosze, sie nie nabijajcie ze mnie... <oops> ) - plusfon603i....
W serwisach (2) w PL powiedzieli mi, ze nikt mi tego poki co w PL nie zdejmie, bo nie maja jeszcze oprogramowania (?!) do tych telefonow, bo to "nowinka" z Chin.... No i sie zalamalam, bo wzielam nowy telefon, zeby tu zastapic stary i okazuje sie, ze bedzie uzywany gora miesiac w roku, jak pojade do PL... Ja nie mam pojecia o co chodzi z tym oprogramowaniem i do czego jest ono potrzebne, ale chetnie bym pouzywala i tu ten telefon....
A tak nawiasem, jakby ktos chcial cos sprzedac, to zapraszam - mi mozna wszystko wcisnac (poza polisami na zycie!)... <oops> <mrgreen>
Awatar użytkownika
bisia

Post autor: bisia »

jesli w Pl ci tego nie zrobil to tutaj bedzie jeszcze trudniej, chyba ze ktos z forumowiczow to potrafi i posiada stosowny do marki telefonu programik w kompie. tak na marginesie, nie wiem czy przypadkiem tak jak w germanii nie jest to zabronione.
Awatar użytkownika
digilante

Post autor: digilante »

Bamaza, jaz wpiszesz do Googla "plusfon 603i" to wszystkie rezultaty sa z Polski. A to jest raczej zle - zamiast mozliwych 6 miliardow osob szukajacych sposobu aby go "unblock", to masz tylko okolo 40 milionow. Wez zdejm jakiekolwiek klapki ktore mozna zdjac i napisz czy sa jakies inne nazwy tam, inne numery, itd. Wyglada ze telefon zostal "zPlusowany", wiec trzeba znalezdz jak on by sie nazywal na wolnym rynku.
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
Awatar użytkownika
wilqs72

Post autor: wilqs72 »

digilante pisze:Bamaza, jaz wpiszesz do Googla "plusfon 603i" to wszystkie rezultaty sa z Polski. A to jest raczej zle - zamiast mozliwych 6 miliardow osob szukajacych sposobu aby go "unblock", to masz tylko okolo 40 milionow. Wez zdejm jakiekolwiek klapki ktore mozna zdjac i napisz czy sa jakies inne nazwy tam, inne numery, itd. Wyglada ze telefon zostal "zPlusowany", wiec trzeba znalezdz jak on by sie nazywal na wolnym rynku.
Telefon to produkt znanej i lubianej chińskiej firmy Huawei v720. Obawiam się, niestety, że jeśli w Polsce nie dali rady, to tym bardziej tutaj nikt tego nie odblokuje :( Jedyna nadzieja, że stosunkowo szybko znajdą sposób na usunięcie sim-lock i bamaza będzie mogła usunąć blokadę w czasie wakacji w Polsce.
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
Awatar użytkownika
digilante

Post autor: digilante »

Wilqs, moze i masz racje. Polacy sa slynni z tych dzialalnosci (i pisze to jako komplement), wiec jak w Polsce nie zrobili to pewnie trzeba troche poczekac.

Legalne czy nie to mnie normalnie malo obchodzi, raczej mysle ze wazniejsze jest aby bylo etyczne. Jezeli dostalas ten telefon prawie za darmo bo Plus chce Cie zachecic do uzytku ich serwisow, to szkoda im krzywdy robic (choc piszesz ze w polsce bys go z nimi uzywala, wiec ok). Co mnie kompletnie wkurza to jest blokowanie czegos "bo mozna". Jak zaplacilas fair cene za telefon, to blokowanie to jest tylko aby klienta klopocic. Tak samo mysle o DVD players z blokowanymi regionami, DRM (digital rights management), produkty Apple, itd.
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
Borys

Post autor: Borys »

bisia pisze:jesli w Pl ci tego nie zrobil to tutaj bedzie jeszcze trudniej, chyba ze ktos z forumowiczow to potrafi i posiada stosowny do marki telefonu programik w kompie. tak na marginesie, nie wiem czy przypadkiem tak jak w germanii nie jest to zabronione.
Ja bym raczej powiedzial ze bezprawnym jest blokowanie telefonu przez providerow.

Nokia mi sie kiedys wysypala na calego. Zanioslem do serwisu Nokii a nie do Orange PL.
Telefon zwrocili mi bez simlocka :)

Tak dla potomnych - dla Nokii latwo znalezc kody do wklepania w klawiature telefonu , ktore umozliwiaja sciagniecie takich wlasnie glupawych blokad.
Awatar użytkownika
xtheo7

Post autor: xtheo7 »

Droga Bamazo : mozesz sobie spokojnie zafoliowac ten telefon, bo cos mi sie zdaje, ze go tutaj specjalnie nie uzyjesz ...... <mrgreen>

Tutaj, na przyklad:

Corporate Express Luxembourg

Adresse 7 rue Federspiel
L-1512 Luxembourg
Téléphone 49 98 59-29
Fax 49 07 92

Classification Plastification de documents
Dessin, Fournitures de
Papier pour photocopieurs
Ostatnio zmieniony 26-06-2008, 20:14 przez xtheo7, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ