potrzebuje 2 uslug - moze ktos wie?...
No wiec tak - wilqs ma racje - to wlasnie ta firma. Telefon wzielam z Plusa w ramach tzw. "wymiany" co 2 lata - jestem ich klientem od blisko 10 i co 2 lata takiej wymiany dokonuje... Oczywiscie wiaze sie to za kazdym razem z podpisaniem umowy na kolejne 2 lata, no i telefon ma tego sim-locka tez na 2 lata. Ale ja bym chciala ten telefon uzywac tutaj. W zwiazku z tymi "wymianami" mam kilka aparatow, wiec z polskiego abonamentu tez korzystam, rownolegle. A podpisuje umowy co 2 lata, co daje mi mozliwosc zakupu telefonu za niewielkie pieniadze. I mysle, ze nawet zdejmujac sim-locka (od przyjazdu tutaj tak robie...) nie oszukuje firmy, bo abonament caly czas place i z operatora korzystam - jak jestem w PL, i nie tylko zreszta. Ale nie pytajcie mnie, prosze dlaczego kupilam taki dziwny telefon, bo sama nie wiem...zawsze do tej pory uzywalam Nokii, wymieniajac tylko na nowsze modele i nie mam pojecia, co mnie podkusilo, zeby zrobic teraz inaczej...
Tak czy inaczej, faktycznie, w serwisach, w ktorych bylam w PL (zreszta do jednego dostalam kiedys namiary wlasnie od pracownika Plusa, w tej samej sprawie zreszta...)powiedzieli mi, ze to jest "nowosc" i na razie jest za malo tych telefonow na rynku i im sie nie oplaca, ale za jakis czas moze bedzie ich wiecej i wtedy beda mieli to oprpgramowanie.....a na czym polega to blokowanie (sim-lock), to ja nie mam pojecia....ja zawsze myslalam, ze to "cos" jest w telefonie i trzeba to po prostu wyjac, tak fizycznie... <lol> tylko trzeba wiedziec "co"....
Tak czy inaczej, faktycznie, w serwisach, w ktorych bylam w PL (zreszta do jednego dostalam kiedys namiary wlasnie od pracownika Plusa, w tej samej sprawie zreszta...)powiedzieli mi, ze to jest "nowosc" i na razie jest za malo tych telefonow na rynku i im sie nie oplaca, ale za jakis czas moze bedzie ich wiecej i wtedy beda mieli to oprpgramowanie.....a na czym polega to blokowanie (sim-lock), to ja nie mam pojecia....ja zawsze myslalam, ze to "cos" jest w telefonie i trzeba to po prostu wyjac, tak fizycznie... <lol> tylko trzeba wiedziec "co"....
Bamaza, masz racje - oczywiscie ze placisz ten abonament czy telefon jest zablokowany czy nie, wiec w sumie robia to aby tylko czlowiekowi kopnac w D.
Blokowanie, z tego co wiem, nie jest juz fizyczne, tylko w czesci oprogramowania. Trzeba tylko poczekac az jakis haker wpadnie na to jak to dziala i posci instrukcje na internecie. Powodzenia.
Blokowanie, z tego co wiem, nie jest juz fizyczne, tylko w czesci oprogramowania. Trzeba tylko poczekac az jakis haker wpadnie na to jak to dziala i posci instrukcje na internecie. Powodzenia.
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
bamaza, na pocieszenie ci napisze, ze ja mam ten sam problem juz chyba od ponad roku...otoz zachcialo mi sie w Erze nie jakies tam cos (sorry, ze tak okreslam twoj komorkowy aparat telefoniczny ), ale Sony Erricsson w200i...i....bamaza42 pisze:...lutowanie chipa?....o co chodzi?...mowisz - okolo roku??!!....a tos mnie zalamal!!! - a ja myslalam, ze jak pojade do PL znowu w sierpniu, to sprawa bedzie do zalatwienia.... <beczy>
....do tej pory uzywam go tylko do sluchania muzyki.
Najpierw za zdjecie simlocka chcieli 300 zl, za drugim razem jak bylismy w PL, to pan serwisant chcial juz mniej, ale twierdzil, ze trzeba telefon podlaczyc do netu na 72 godziny, a my jak zwykle wszystko biegiem, biegiem, no i nie starczylo czasu i tak do tej pory ten telefon glownie lezy w szufladzie.
Juz mi sie go odechcialo nawet.
Borys , Digilante macie racje- Sim-loki sa raczej wkurzajace.
Stwierdzilam tylko fakt, ze zdjecie sim-locka tutaj moze byc klopotliwe, wlasnie z powodu "nielegalnosci" tego procederu. Blokowanie telefonow przez operatorow to juz inna para kaloszy.
Bamaza
<evil> cie chyba podkusil. mimo to trzymam kciuki i mam nadzieje ze juz wkrotce bedziesz mogla w pelni cieszyc sie z "wynalazku"
Lutowanie chipa to tak z grubsza wmontowanie malego fii do telefonu, pod warunkiem, ze w telefonie znajdzie sie stosowne miejsce no i to male fii odblokuje ci telefon. jesli sie myle prosze fachowcow o sprostowanie. <lol>
Stwierdzilam tylko fakt, ze zdjecie sim-locka tutaj moze byc klopotliwe, wlasnie z powodu "nielegalnosci" tego procederu. Blokowanie telefonow przez operatorow to juz inna para kaloszy.
Bamaza
<evil> cie chyba podkusil. mimo to trzymam kciuki i mam nadzieje ze juz wkrotce bedziesz mogla w pelni cieszyc sie z "wynalazku"
Lutowanie chipa to tak z grubsza wmontowanie malego fii do telefonu, pod warunkiem, ze w telefonie znajdzie sie stosowne miejsce no i to male fii odblokuje ci telefon. jesli sie myle prosze fachowcow o sprostowanie. <lol>
-
- kajapapaja