potrzebuje 2 uslug - moze ktos wie?...

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

No wiec tak - wilqs ma racje - to wlasnie ta firma. Telefon wzielam z Plusa w ramach tzw. "wymiany" co 2 lata - jestem ich klientem od blisko 10 i co 2 lata takiej wymiany dokonuje... Oczywiscie wiaze sie to za kazdym razem z podpisaniem umowy na kolejne 2 lata, no i telefon ma tego sim-locka tez na 2 lata. Ale ja bym chciala ten telefon uzywac tutaj. W zwiazku z tymi "wymianami" mam kilka aparatow, wiec z polskiego abonamentu tez korzystam, rownolegle. A podpisuje umowy co 2 lata, co daje mi mozliwosc zakupu telefonu za niewielkie pieniadze. I mysle, ze nawet zdejmujac sim-locka (od przyjazdu tutaj tak robie...) nie oszukuje firmy, bo abonament caly czas place i z operatora korzystam - jak jestem w PL, i nie tylko zreszta. Ale nie pytajcie mnie, prosze dlaczego kupilam taki dziwny telefon, bo sama nie wiem...zawsze do tej pory uzywalam Nokii, wymieniajac tylko na nowsze modele i nie mam pojecia, co mnie podkusilo, zeby zrobic teraz inaczej...
Tak czy inaczej, faktycznie, w serwisach, w ktorych bylam w PL (zreszta do jednego dostalam kiedys namiary wlasnie od pracownika Plusa, w tej samej sprawie zreszta...)powiedzieli mi, ze to jest "nowosc" i na razie jest za malo tych telefonow na rynku i im sie nie oplaca, ale za jakis czas moze bedzie ich wiecej i wtedy beda mieli to oprpgramowanie.....a na czym polega to blokowanie (sim-lock), to ja nie mam pojecia....ja zawsze myslalam, ze to "cos" jest w telefonie i trzeba to po prostu wyjac, tak fizycznie... <lol> tylko trzeba wiedziec "co"....
Awatar użytkownika
bamaza42

dzieki, drogi xtheo...jak znajde juz tych, co foliuja, to zapewne tak uczynie.... :D
Awatar użytkownika
digilante

Post autor: digilante »

Bamaza, masz racje - oczywiscie ze placisz ten abonament czy telefon jest zablokowany czy nie, wiec w sumie robia to aby tylko czlowiekowi kopnac w D.

Blokowanie, z tego co wiem, nie jest juz fizyczne, tylko w czesci oprogramowania. Trzeba tylko poczekac az jakis haker wpadnie na to jak to dziala i posci instrukcje na internecie. Powodzenia.
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
MaWi

Post autor: MaWi »

Digi, a skoro ten sprzecior jest Made in China, to moze twoja zona moglaby pomoc znalezc jakis software na stronach .cn ? <mrgreen>
Awatar użytkownika
digilante

Post autor: digilante »

No mogla by, ale jezeli w Polsce mowia ze nie ma, to raczej nie ma, bo oni znaja te wszystkie blogi i strony gdzie ta informacja jest kolekcjowana. Ale sie spytam ;)
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
Awatar użytkownika
bamaza42

oj, digi, bylabym baaardzo wdzieczna.....tylko, ze jeszcze potem musialabym poszukac kogos, kto by potrafil zrobic z tego uzytek.... :)
gabrjel

Post autor: gabrjel »

Na razie jest to nieopłacalne z huawei v720 bo wymaga lutowania nowego chipa... tak jak w przypadku niektórych alcateli na początku... musisz poczekać max około 1 roku a coś RU wymyślą, bo oni w przodują w tym
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
Awatar użytkownika
bamaza42

...lutowanie chipa?....o co chodzi?...mowisz - okolo roku??!!....a tos mnie zalamal!!! - a ja myslalam, ze jak pojade do PL znowu w sierpniu, to sprawa bedzie do zalatwienia.... <beczy>
gabrjel

Post autor: gabrjel »

wszystko zależy od popularności, wystarczy że Voodafon wprowadzi go w kilku krajach z SIM i po kłopocie
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
mil.ka

Post autor: mil.ka »

bamaza42 pisze:...lutowanie chipa?....o co chodzi?...mowisz - okolo roku??!!....a tos mnie zalamal!!! - a ja myslalam, ze jak pojade do PL znowu w sierpniu, to sprawa bedzie do zalatwienia.... <beczy>
bamaza, na pocieszenie ci napisze, ze ja mam ten sam problem juz chyba od ponad roku...otoz zachcialo mi sie w Erze nie jakies tam cos (sorry, ze tak okreslam twoj komorkowy aparat telefoniczny ;) ), ale Sony Erricsson w200i...i....

....do tej pory uzywam go tylko do sluchania muzyki.

Najpierw za zdjecie simlocka chcieli 300 zl, za drugim razem jak bylismy w PL, to pan serwisant chcial juz mniej, ale twierdzil, ze trzeba telefon podlaczyc do netu na 72 godziny, a my jak zwykle wszystko biegiem, biegiem, no i nie starczylo czasu i tak do tej pory ten telefon glownie lezy w szufladzie.

Juz mi sie go odechcialo nawet.

:|
Awatar użytkownika
bisia

Post autor: bisia »

Borys , Digilante macie racje- Sim-loki sa raczej wkurzajace.
Stwierdzilam tylko fakt, ze zdjecie sim-locka tutaj moze byc klopotliwe, wlasnie z powodu "nielegalnosci" tego procederu. Blokowanie telefonow przez operatorow to juz inna para kaloszy.

Bamaza
<evil> cie chyba podkusil. mimo to trzymam kciuki i mam nadzieje ze juz wkrotce bedziesz mogla w pelni cieszyc sie z "wynalazku" :)

Lutowanie chipa to tak z grubsza wmontowanie malego fii do telefonu, pod warunkiem, ze w telefonie znajdzie sie stosowne miejsce no i to male fii odblokuje ci telefon. jesli sie myle prosze fachowcow o sprostowanie. <lol>
Dorotkamaria

Post autor: Dorotkamaria »

czasem chyba jeszcze na to foliowanie telefonu, karty czy czegostam mowia laminowanie.. :) w Krakowie robia to swietnie ;)
Awatar użytkownika
bamaza42

taaa...w Gdansku tez :) ...to chyba pojade w tej sprawie do Gdanska (albo Krakowa:) )
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

bama, a co ty tak namiętnie foliujesz....?
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
===============================
eurokraci.eu
Awatar użytkownika
bamaza42

a Ty dostalas zafoliowana/zalaminowana karte?....
ODPOWIEDZ