wyprzedaze w Lux

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
gabrjel

Post autor: gabrjel »

bosa dorotkamaria :)
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
Awatar użytkownika
minka

Post autor: minka »

Ja tez lazilam kolo wysytawy jednego ze sklepow z markowymi butami. W koncu nadszedl dzien, jest wywieszka - wyprzedaz. Lece, patrze, sa na polce. Lapie i ... nie no to jakis zart! Buty za 400 stowy (cena wyjsciowa) sa wykonane z ... tworzywa sztucznego <shock> . I mi przeszlo.

A przy okazji patrzylam jak panie zza naszej polskiej wschodniej granicy bez skrepowania kupowaly po kilka par butow w/w cenie a nawet drozsze <evil> .

A jak juz jestem przy innych nacjach, to chcialam polecic nagie meskie torsy w mocno bardziej niz srednim wieku. Zobaczyc je mozna codziennie w czasie wyprzedazy w sklepie Lacoste <roll> . Tym razem panowie zza naszej wschodniej luksemburskiej granicy grzebali w wielkiej stercie polowek wywalonych na srodek sklepu. Grzebali i przy tej stercie od razu przymierzali... no Beckhamy to nie byly! <dobani>
gabrjel

A jak juz jestem przy innych nacjach, to chcialam polecic nagie meskie torsy w mocno bardziej niz srednim wieku. Zobaczyc je mozna codziennie w czasie wyprzedazy w sklepie Lacoste <roll> . Tym razem panowie zza naszej wschodniej luksemburskiej granicy grzebali w wielkiej stercie polowek wywalonych na srodek sklepu. Grzebali i przy tej stercie od razu przymierzali... no Beckhamy to nie byly!
a złote łańcuchy mieli ?
Awatar użytkownika
ogrodniczka

Post autor: ogrodniczka »

Wyprzedaże tutaj trzymają poziom. W Polsce rzadko można dostać coś markowego i w przecenie większej niż 30 % (przewiesza na inną półkę i może sie sprzeda z nową kolekcją). Nie musisz poza tym grzebać w jakimś obskurnym koszu.
Moim zdaniem to ok, że dobre i często snobistyczne marki stają się dostępne dla kogoś więcej niż Luksemburczyka z górnej półki lub kobitek zza naszej polskiej wschodniej granicy. Nie każdemu na tym zależy, ale czasami chcemy mieć coś klasycznego i z metką (w końcu nic nie jest dla nas "za" dobre - prawda ;) ), więc teraz jak znalazł. I przyznam, ze wszystko co udawało mi się kupić z dobrą metką w klasyczym kroju jest trwałe i dobrej jakosci (materiał i krój). Tak więc stać nas teraz na odrobinę luksusu.
Z markami to jeszcze jest tak, że są producenci głównie butów lub głównie ciuchów. Jak się producent odzieży bierze równiez za produkcję buta by tylko wetknąc na nim np. swoją kratkę czy charakterystyczny znaczek - to niestety w większości jest to niewygodne. Więc po buty - do "buciarzy".
Awatar użytkownika
mary_81

Post autor: mary_81 »

Czy ktoś z Was się orientuje, czy w Trierze są jeszcze jakieś wyprzedaże czy może już się skończyły tak jak w BE i FR?
misio

Post autor: misio »

1.09 bedzie w Luxie Braderie, wiec moze cos zlapiesz jeszcze.
Awatar użytkownika
mary_81

Masz na myśli tą coroczną braderie na av. de la Gare/Liberte? Niestety 1 września to dzień roboczy, a na wyprzedaże raczej wolnego nie będę brac <rotfl> . Myślałam raczej o sobotnim wypadzie do Trieru, tylko nie wiem, czy jeszcze jest po co...
Awatar użytkownika
szymbi

Post autor: szymbi »

W Niemczech nie ma oficjalnego okresu wyprzedaży (Sommerschlussverkauf). W tej chwili sporo sklepów nadal wyprzedaje towar z coraz większą redukcją.
Awatar użytkownika
mary_81

Dzięki Szymbi. Wiem, że tam nie ma wyprzedaży "od...do...", chciałam tylko wiedziec, czy jeszcze widnieją jakieś % na szybach. Raz jeszcze dzięki za info <cwaniak2>

A propos Niemiec, to polecam Outlet w Zweibruecken http://outlets-zweibruecken.de/en/start/index.html , bije na głowę ten w Talange i Messancy.
gabrjel

Awatar użytkownika
mary_81

Kamil, wszystko jest na ich stronie http://www.outlets-zweibruecken.de/en/C ... index.html
anita_ogarek

Post autor: anita_ogarek »

czy ktos wie od kiedy w tym roku sa wyprzedaze??
Awatar użytkownika
stary

Post autor: stary »

Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem,
.. toż to nie piwo !
Awatar użytkownika
aliza

Post autor: aliza »

Ooo to spoko ! <cwaniak2> Właśnie nasz stary kineskopowy potwór odmówił posłuszeństwa <evil> <bije> to trzeba wyruszyć i upolować nowego he he he <lol2><mrgreen> <mrgreen> <mrgreen>
anita_ogarek

Post autor: anita_ogarek »

czy ktos wie od kiedy w tym roku sa wyprzedaze?? :)
ODPOWIEDZ