computer z anglojezyczna vista-gdzie kupic?
computer z anglojezyczna vista-gdzie kupic?
Czy moze ktos polecic jakis sklep zdobrymi cenami zestawow tzn komp plus monitor?Musze miec w wersji ang i jak narazie znalazlam jeden sklep z jednym modelem i tylko do nabycia z ekspozycji tzn pokazowy z wystawy!Moze macie jakies sugestie gdzie jeszcze sprobowac???Gdzie maja dobre "promocje " towar odpowiedniej jakosci?dzieki za jakie kolwiek namiary.
Kaska
ps conforama wszystkie promo w wersji francuskiej ,hi fi jeden model ten z wystawy
cactus nic
auchan-zle wspomnienia
Kaska
ps conforama wszystkie promo w wersji francuskiej ,hi fi jeden model ten z wystawy
cactus nic
auchan-zle wspomnienia
Jeśli Vista jest w wersji Ultimate to można ściągnąć dowolny pakiet językowy ze stron firmy Microsoft.
Jeśli chodzi o sklepy to na Route de Arlon przy zjazdach na autostradę jest sklep komputerowy gdzie można zamówić dowolny komputer. Inna opcja to Hi-Fi International.
W każdym sklepie jednak trzeba wiedzieć co się chce i co ma być żeby nie wcisnęli badziewia
Oczywiście nie da się tutaj uświadczyć klawiatury w układzie US
Jeśli chodzi o sklepy to na Route de Arlon przy zjazdach na autostradę jest sklep komputerowy gdzie można zamówić dowolny komputer. Inna opcja to Hi-Fi International.
W każdym sklepie jednak trzeba wiedzieć co się chce i co ma być żeby nie wcisnęli badziewia
Oczywiście nie da się tutaj uświadczyć klawiatury w układzie US
Pozdrawiam
Tr0n
Tr0n
mozna tez zbudowac sobie komputer w dell. przy czym dell belgijski tez dostarcza na luksemburg i jest tanszy od luksemburskiego. jezyk systemu, czy klawiatura nawet w laptopie do wyboru.
po zbudowaniu konfiguracji zapisujemy ja i dzwonimy, aby zmienic to czego nie ma na stronie (np klawisze szwajcarskie, czy co tam chcemy) i dyskutujemy cene.
w razie czego moge pomoc w zestawieniu i negocjacjach ceny.
po zbudowaniu konfiguracji zapisujemy ja i dzwonimy, aby zmienic to czego nie ma na stronie (np klawisze szwajcarskie, czy co tam chcemy) i dyskutujemy cene.
w razie czego moge pomoc w zestawieniu i negocjacjach ceny.
Procesor Intel Core 2 DuoKaterina pisze:Dzieki za podpowiedzi,wlasnie sprawdzalam na stroni HI Fi maja wybor dot jezykow i wybiore sie do bertrange.pozdrawiam
Aha no i jakimi parametrami oprocz procesora i pamieci mam sie kierowac?
Ram - 2 lub 4 giga
Karta grafiki - grasz czy nie? Najlepiej pasywnie chłodzona żeby była cicha, jak do gier to niestety nie będzie cicha i najlepiej w miarę najnowsza z obsługa DX10
Dysk - obecnie każdy wystarcza ważne żeby kręcił się z szybkością 7200 RPM, ja lubię
samsungi bo są ciche
Nagrywarka DVD - HD DVD przegrało wyścig, a Blueray jeszcze nie warto kupować
Całość popatrz żeby były wyjścia USB z przodu, oraz żeby komputer był cichy, choć to okaże się w domu bo w sklepie jest duży szum.
Ja osobiście preferuję rozwiązanie laptop w domu podłączony do dużego monitora, jak chcę to mam wielki ekran a jak chcę pracować na balkonie to też mogę
Pozdrawiam
Tr0n
Tr0n
To jest bardzo trudne do sprawdzenia....w duzym pomieszczeniu/hali sklepowej, przy kupie pracujacych innych urzadzen ten dzwiek jest zawsze prawie nie-slyszalny, w domowym zaciszu moze byc zgola inaczej....przecwiczylam z odkurzaczem - szukalam cichego, bo nie znosze halasu (co podziela i moj kotek...), no i jak kazalam sobie wlaczyc w sklepie, to wydawal mi sie cichy....w domu sie okazalo, ze ryczy jak te cargoluxy, co w okolicy przelatuja.....MaWi pisze:Poziomem glosnosci szumu wentylatora. Ale to sprawdzisz jedynie "na ucho" na miejscu
Katerina, - najtaniej wyjdzie Ci w Dellu - sprawdzone empirycznie - najlepiej abyś skontakowałą się z kimś z swojej firmy jeśli masz taką możliwość (i kupić to przez firmę) - Dell ma tendedncję do olewania klientów końcowych.
Tr0n, Vista Ultimate + pakiet językowy, pakięt jezykowy można z Ultimate zainstalowąć do dowolnej wersji Visty bez kombinacji, w Viscie jest poprostu w WU, przy okazji Vista Enterprise też ma możliwość instalacji MUILP (MultiUserInterface Language Pack).
Borys, QWERTZ to klawiatura Niemiecka (germańska), francuska (frankofońska) to AZERTY a, standardowa angielska to QWERTY.
jespere, nie ma takiego czegoś jak Dell Luxmeburski - Belgia obsługuje Luxmeburg... w Luxmeburgu jest tylko Fast Response Team dla Mission Critical Response (Servery, wypaśnie laptopy - np XPS)
Co do głośności począwszy od Core2Duo wentylatory (standard na procesorze) reguluje sobie prędkość obrotów (między 1000 a 2900 dla BOX'a) więc w sumie nie jesteś sprawdzić który bedzie hałasował a który nie.
Wszystko zależy od tego jak wydajny komputer kupisz i co będziesz na nim robić.
Najlepszy stosunek wydajnosci do ceny ma procesor
QuadCore 2,4GHz (4 procesory w jednym).
Co do reszty.
4Gb RAM (to już nie fanaberia) jeśli chcesz Vistę
Cała reszta to praktycznie standard...(nagrywarka DVD, karta grafiki, czytnik kart itd)
Zastanwiam się czemu komputer stacjonarny ?
Jedyne co za takowym przemawia teraz to że musi być bardzo wydajny - a to w laptopach kosztuje... bo jeśli nie do gier, tylko do internetu itd...
to może zaintersuj się laptopem ?
A jeśli komputer stacjonarny jednak to polecam zainteresować sie czymś ciekawym zwanym Windows Media Center (2005 to XP, 2007 to Vista, 2003 juz chyba nie występuje))
Tr0n, Vista Ultimate + pakiet językowy, pakięt jezykowy można z Ultimate zainstalowąć do dowolnej wersji Visty bez kombinacji, w Viscie jest poprostu w WU, przy okazji Vista Enterprise też ma możliwość instalacji MUILP (MultiUserInterface Language Pack).
Borys, QWERTZ to klawiatura Niemiecka (germańska), francuska (frankofońska) to AZERTY a, standardowa angielska to QWERTY.
jespere, nie ma takiego czegoś jak Dell Luxmeburski - Belgia obsługuje Luxmeburg... w Luxmeburgu jest tylko Fast Response Team dla Mission Critical Response (Servery, wypaśnie laptopy - np XPS)
Co do głośności począwszy od Core2Duo wentylatory (standard na procesorze) reguluje sobie prędkość obrotów (między 1000 a 2900 dla BOX'a) więc w sumie nie jesteś sprawdzić który bedzie hałasował a który nie.
Wszystko zależy od tego jak wydajny komputer kupisz i co będziesz na nim robić.
Najlepszy stosunek wydajnosci do ceny ma procesor
QuadCore 2,4GHz (4 procesory w jednym).
Co do reszty.
4Gb RAM (to już nie fanaberia) jeśli chcesz Vistę
Cała reszta to praktycznie standard...(nagrywarka DVD, karta grafiki, czytnik kart itd)
Zastanwiam się czemu komputer stacjonarny ?
Jedyne co za takowym przemawia teraz to że musi być bardzo wydajny - a to w laptopach kosztuje... bo jeśli nie do gier, tylko do internetu itd...
to może zaintersuj się laptopem ?
A jeśli komputer stacjonarny jednak to polecam zainteresować sie czymś ciekawym zwanym Windows Media Center (2005 to XP, 2007 to Vista, 2003 juz chyba nie występuje))
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
Nie jestem pewien na 100% ale pakiety językowe są tylko dla wersji Ultimate chyba że Microsoft coś zmienił. W pozostałych wersjach jeśli się da zainstalować to jest to złamanie umowy licencyjnej czyli nielegalny system.gabrjel pisze:Tr0n, Vista Ultimate + pakiet językowy, pakięt jezykowy można z Ultimate zainstalowąć do dowolnej wersji Visty bez kombinacji, w Viscie jest poprostu w WU, przy okazji Vista Enterprise też ma możliwość instalacji MUILP (MultiUserInterface Language Pack).
Pozdrawiam
Tr0n
Tr0n
Ja też mogę polecić Dell, ale nie belgijski tylko holenderskigabrjel pisze:Katerina, - najtaniej wyjdzie Ci w Dellu - sprawdzone empirycznie -
...
Kupowałem u nich komputer stacjonarny, cena wyszła całkiem atrakcyjna, sporo poniżej tego, co wychodziło z kalkulacji on-line, również dzięki temu, że:
1. dość często mają akcje promocyjne - 10-15% zniżki (dostaję kody promocyjne co 1-2 tygodnie, więc gdyby ktoś potrzebował uprzejmie służę)
2. przy wysyłce do lux liczą tutejszy VAT - wiem, nie jest to dużo, ale zawsze parę EUR zostaje w kieszeni
3. oprócz pkt. 1-2 zawsze doliczają jakieś dodatkowe upusty
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
Mark Twain