jespere pisze:bamaza - nie wiem czy wiesz, ale guma sie starzeje. nawet jesli bieznik mialas dobry, to na tak starych oponach po prostu ryzykowalas zycie...
a kolega Ma-Wi to przeciez zrownowazony gosc. 80 tys (rozumiem, ze na zmiane z zimowkami) to przyzwoity przebieg. kumpel z pracy, ktory jezdzi jak dziadek w kapeluszu, zmienia opony co 35 tys...
No wiesz...2 zmienilam, bo sie rozpadly...ale 2 jeszcze byly dobre...zreszta co ja jezdzilam -z Osowy do Oliwy, czasem na Wdzydze...no, tylko potem 2 razy GD-LUX-GD...
A co do przebiegu...to ja prawie po 2 latach mam 36 tys.....jezdzac do PL 2x w roku...skad Wy macie takie przebiegi?.... <bezradny>
Bridgestone E30 to najcichsze opony na jakich mialem okazje jezdzic. Mialem je w Polsce na Superbie. Przyczepnosc tez ok. Aquaplanning to raczej cecha Michelin. Jezeli chodzi o trwalosc, to Micheliny nie mialy sobie rownych. Obecnie mam Bridgestony znowu i jestem zadowolony.
A ja dolożylbym jeszcze kilka, pytanie gdzie ma się kończyć granica cenowa.
1. Pirelli P-Zero assymetrico 205/55 R16 91V
(run flat, przydaje się przy przekraczaniu pewnych indeksów)
2. Continental ContiPremiumContact2 205/55 R16 91W TL (tubeless).
ja za moje pirelli dalam ok 93jurków za sztuke (serwis Losch-Bereldange)
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
Mam nadzieje, ze te stare z tylu, to ten sam model co nowe z przodu, bo od dwoch miesiecy to juz niestety parami nie mozna – musi byc komplecik z takim samym bieznikiem.
kajapapaja pisze:wymieniałam z przodu dwie opony, bo po dwóch latach eksploatacji non-stop... sama wiesz - łysina..
no co Ty - nie wiem....moje po 2 latach - prawie-nowki!!!....Co Wy robicie z tymi oponami, ze co 2 lata musicie wymieniac?!..... <bezradny>
A moze teraz takie kiepskie opony robia.....?
Mam nadzieje, ze te stare z tylu, to ten sam model co nowe z przodu, bo od dwoch miesiecy to juz niestety parami nie mozna – musi byc komplecik z takim samym bieznikiem.
MaWi, ale ktos prostowal, ze to sie tyczy tylko tego, ze maja byc np. 4 zimowe, albo 4 letnie, a nie ze 4 takie same..... tzn. tej samej marki?
bamaza42 pisze:MaWi, ale ktos prostowal, ze to sie tyczy tylko tego, ze maja byc np. 4 zimowe, albo 4 letnie
Bama, ale kto ma takie pomysly, zeby na dwoch zimowych i dwoch letnich jezdzic? Sorki, ale dla mnie to bez sensu <roll>
Poza tym nie wiem kiedy i kto to "prostowal" i jakos wyszukiwarka nie chce mi w tym pomoc. A sam przepis zostal przetlumaczony tu: http://www.polska.lu/viewtopic.php?t=3268 (nie przeze mnie, wiec cytuje bez obiekcji <mrgreen> )
no wiesz... wozi się to i owo wte i we wte... <mrgreen>
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu