Placenie rachunkow od doktorow...

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
Awatar użytkownika
digilante

Placenie rachunkow od doktorow...

Post autor: digilante »

Witam - jezeli doktor nie ma maszynki do placenia karta, i mu place kilka dni pozniej przelewem do jego konta, to czy musze czekac az on dostanie pieniadze i wysle mi papierek ze zaplacilem, czy moge wydrukowac ten przelew z komputera i to wyslac do kasy chorych jako dowod ze zaplacone?
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
misio

Post autor: misio »

Mozesz wydrukowac i wyslac. Mozesz tez poczekac az bank ci przysle do domu dowod ze zaplaciles.

Aha, w Dexii wydruk z komputera trzeba podbic w banku bo luksemburska kasa chorych nie honoruje wydrukow. Ale tylko z Dexii.

Z Bcee honoruja.
wiolkow

Re: Placenie rachunkow od doktorow...

Post autor: wiolkow »

Witam,
Nie musisz czekac na potwierdzenie od lekarza, wystarczy wydrukowac potwierdzenie przelewu i wyslac z faktura do kasy chorych, zwrot dostaniesz bez problemu
jack82

Post autor: jack82 »

ostatnio wydrukawane internrtowe polecenie przelewu w kasie chorych mi odrzucili, wiec wyslalem potwierdzenie z banku jakie przychodzi poczta i zwrot dostalem
marcin

Post autor: marcin »

potwierdzam co pisze Jack. Kasa CMO odrzuciala wydruk internetowego przelewu. Pozniej poprosilem bank o pieczatkei i podpis na takim wydruki i wtedy zaakceptowali.
Awatar użytkownika
inesitka

Post autor: inesitka »

wydruki internetowe z Fortisa są akceptowane przez CMO (oczywiście te potwierdzające ostateczne wykonanie transakcji, a nie tylko zlecenie przelewu; niestety w tej stolicy bankowości na zaksięgowanie trzeba czekać czasem nawet tydzień <shock> ).
misio

Post autor: misio »

A czy ja nie napisalem ze trzeba to podbic w banku? <roll>
ODPOWIEDZ