Podlaczenie linii tel PT

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
prof

Post autor: prof »

carol12 pisze:Dziekuje za posty - sprawa wydaje sie jasna. Najpierw PT musi położyć swój kabel a dopiero później można się zastanawiać czy inny dostawca proponuję tańsze rozwiązania dotyczące usług.
Niekoniecznie.
Np coditel nie wymaga lini telefonicznej bo wszystko ( tef, tv, internet idzie przez kabel coditla). Inna sprawa ile moze kosztowac podciagniecie kabla coditela do domu na wsi.
Bron boze nie reklamuje coditela ( co jakis czas maja przerwe techniczna kiedy nic nie dziala - ok 1h na 2 mce) ale jest to rozwiazanie antymonopolowe.
prof

Post autor: prof »

Aha, jest juz od niedawna internet przez komorke, wtedy bez zadnego okablowania.
misio

Post autor: misio »

bamaza42 pisze:To ja nie wiem, jak wy macie TELE2 - musze sie do nich udac i jeszcze raz przepytac....jak kiedys pytalam o oferte, jaka mi regularnie przesylaja, to mi zawsze mowili, ze musze miec linie P&T,. a umowa z P&T, to abonament i rachunki....ja juz nic nie rozumiem....
Bo to jest tak. Linie telefoniczna zaklada PT i tylko PT. Oni klada kabel itp. Placisz im za to x Euro i na tym sie konczy, no chyba ze oni beda dostawca uslugi.

Jesli wybierasz np Tele2 to podpisujesz umowe z nimi i od tej pory oni wysylaja ci faktury i tylko oni.

My w zyciu zadnej faktury PT nie placilismy i nie widzielismy na oczy.

PT zdaje sie przyznaje tez numer telefoniczny.

Idz do Tele2 i zapytaj sie. Mozesz tez na Hamiliusa do Telebutiku isc i sie dowiedziec jak to wyglada od strony PT.
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

U mnie jest linia telefoniczna P&T, z ktorej korzystala wlascicielka mieszkania poprzednio. Jedynie numeru nie mam - ale jak to - P&T daje numer za darmo?....
Pojde raz jeszcze do Tele2, bo sie obawiam, ze jak pojde do P&T, to oni oczywiscie beda chcieli mi sprzedac abonament, ktorego nie potrzebuje....
maciekk

Post autor: maciekk »

Witam,

Mam pytanie, w ktorym biurze P&T mozna zglosic sie z aktywacja linii telefonicznej, czy wszystkie placowki swiadcza takie uslugi?

Maciek.
albano1947

Post autor: albano1947 »

Halo Maciek -- :)

Prosze zobacz tego linka i zadzwon z prosba o formularz, albo o jasne info ..

Pozdrawiam :)

http://www.pt.lu/portal/pid/4
Mistrz Niemiec z druzyna DSD 2012
Wielokrotny Mistrz Polski Belgii Włoch i Luxemburga
Dziesiąty w Rankingu światowym ITF Senior

Trenujemy w klubie tenisowym Bettemburg
maciekk

Post autor: maciekk »

Dzieki za pomoc. Udalo mi sie nawet po angielsku dogadac. :D
albano1947

Post autor: albano1947 »

Halo Maciekk

Ciesze sie ze nasza spolecznosc sobie pomaga i ze jestes zadowolony..

Tutaj mowienie trzema czterama jezykami nie jest zadna nowoscia.. W takich firmach jak PT

posluguja sie niemieckim, francuskim, angielskim, luxemburskim portugalskim..etc.

Pozdrawiam milo
Mistrz Niemiec z druzyna DSD 2012
Wielokrotny Mistrz Polski Belgii Włoch i Luxemburga
Dziesiąty w Rankingu światowym ITF Senior

Trenujemy w klubie tenisowym Bettemburg
ODPOWIEDZ