Autobus
-
Autobus
Drodzy Forumowicze,
muszę się dostać szybko na ulicę Kennedy z Bulwaru de la Petrusse w środowy ranek. A że jestem nowicjuszem w Luksemburgu, bardzo proszę o radę jak to szybko zrobić, najlepiej autobusem.
Czy w Luksemburg City są korki?
Pozdrawiam z wiosennego Krakowa,
Krakowianka
muszę się dostać szybko na ulicę Kennedy z Bulwaru de la Petrusse w środowy ranek. A że jestem nowicjuszem w Luksemburgu, bardzo proszę o radę jak to szybko zrobić, najlepiej autobusem.
Czy w Luksemburg City są korki?
Pozdrawiam z wiosennego Krakowa,
Krakowianka
Sprecyzuj dokladnie adres! Av. Kennedy to bodaj najdluzsza ulica w tym miescie. Mozna sie oczywiscie domyslic, ze moe chodzi Ci o Parlament Europejski albo o Filharmonie, ale moze tez chodzic Ci o biurowce na drugim koncu tej ulicy, albo (czemu nie?) o Auchana. A to niekoniecznie musi byc osiagalne tym samym autobusem...Krakowianka pisze:na ulicę Kennedy
Aha – w Lux-City zdarzaja sie korki w godzinach szczytu porannego i popoludniowego, ale to sa korki proporcjonalne do wielkosci miasta – mowiac wprost – jesli stoisz tu 10 minut to to juz jest wielki korek, w praktyce duzo dluzej stoi sie na obwodnicach albo na Gasperichu w strone Cloche d'Or niz w tzw. "Lux-City" (cokolwiek by to nie oznaczalo)Krakowianka pisze:Czy w Luksemburg City są korki?
-
Tak mi sie wydaje....tzn. ten autobus jezdzi na pewno przez A. Liberte na Kennedy... ale moze sa i inne?.... Proponuje ci wejsc na strone www.autobus.lu - tam znajdziesz wszystkie informacje...pewneKrakowianka pisze:Czyli Eurobus nr 16?
![:)](images/smilies/icon_smile.gif)
-
Rzeczywiscie najlepszym polaczeniem bedzie 16-tka. Wsiadasz na Bd Royal, wzglednie na Martyrs (nie wiem czy z Bd Petrusse nie bedzie blizej wlasnie na Martyrs). Mozna tez pojechac 192 – ma mniej przystankow niz 16-tka.Krakowianka pisze:Dziękuję za Wam za błyskawiczne odpowiedzi.
Rzeczywiście mam jechac w okolice Auchana, a nr na Bd de Petrusse jest 2. Czyli Eurobus nr 16?
To ci raczej w Luxie nie grozi – to miasto ma chyba najwiecej pasow dla autobusow w przeliczeniu na km drog publicznych w Europie. A liczba ta stale rosnie!Krakowianka pisze:(nienawidze spędzać korka w autobusie, brrrrrr)
![;)](images/smilies/icon_wink.gif)
- kajapapaja