garaz citroen
garaz citroen
Czy ktos moze polecic jakis garaz citroena, poza ETOILE na Gasperich, w ktorym nigdy wiecej.
Chodzi o zwykly przeglad.
Chodzi o zwykly przeglad.
Racja - jak auto jeszce pod gwarancja to nie mozna sobie chodzic do garazu "Mario & Momma, Experti di Automobile Classico" w ciemnej uliczce Ale, to tez nie znaczy ze trzeba isc do firmowego. Powinny byc tez garaze nie-firmowe ktore maja autoryzacje / licencje pracowania nad kilkoma markami... Moze Luksemburg za maly na to?
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
Rzeczywiście jest, w Lintgen, na końcu miejscowości jadąc w kierunku Mersch. Robiliśmy tam jeden mały przegląd, ale że wszystko było w porządku trudno mi się wypowiedzieć o fachowości. Zakład stosunkowo niewielki.zb567 pisze:Wydaje mi sie, ze widzialem salon Citroena przy trasie na Mersch...
Jest też jeden w Ettelbruck, przy wylocie na Bastogne.
Garaz Citroena miedzy Lintgen a Mersch tez nalezy do ETOILE, niestety poza wymiana zarowek nic tam nie robilismy. My serwisowalismy nasza cytrynke w Niemczech i w Polsce, w Polsce to istna porazka , jeszcze dzis na wspomnienie ich niekompetencji i krecenia mam gesia skorke. Najbardziej zadowoleni bylismy z uslug w Niemczech a i cenowo Niemcy byli sporo atrakcyjniejsi. Niestety nie pamietam dokl. adresu garazu w Niemczech gdzies przy wjezdzie do Trewiru od Lux, na zyczenie poszukam w kwitach
Ten zakład mieści się niedaleko Praktikera w okolicy mostu Adenauera. Jadąc od Luksemburga przez Wasserbillig po lewej stronie. Aby się tam dostać trzeba jechać prawym pasem i zjechać najpierw w prawo w kierunku mostu ale zaraz potem skręcić w lewo i przejechać pod wiaduktem. Potem już prosto jakieś 200m.joasit pisze:Niestety nie pamietam dokl. adresu garazu w Niemczech gdzies przy wjezdzie do Trewiru od Lux
Też odbyliśmy jeden przegląd w tym serwisie. Również nie było usterek, ale cena i obsługa bardzo sympatyczne.
Pewnie chodzi o ten: Auto Hoff GmbH. Trudno mi ich polecać - robiłem u nich hamulce w Peugeocie, i poza ceną - w porównaniu do Polski - mi się podobało.szymbi pisze:Ten zakład mieści się niedaleko Praktikera w okolicy mostu Adenauera.
Co do warsztatów Citroena w Luxembourg to mam jeszcze mniejsze doświadczenie, żarówki wymieniam sam, ale niedługo stuknie mi 30-tka i coś trzeba będzie znaleźć. Pewnie wybiorę się do wspominanego wcześniej Etoile w Rollingen/Mersch - tam kupowałem auto, garaż rzeczywiście niezbyt duży, ale przynajmniej robił miłe wrażenie.
A tak trochę obok tematu - może założymy jakiś fanklub cytrynki, skoro jest tu co najmniej kilku użytkowników. To taka marka którą się albo kocha albo nienawidzi, ja jak narazie zaliczam się do tych pierwszych oczywiście .
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
Mark Twain
To skoro Wy sie nie dowiecie to moze mnie sie chociaz uda.
Chcialbym zapytac mianowicie o to :
Kupilem sobie uzywany VW passat. Chcialbym mu zafundowac dwa gadzety.
Hak holowniczy oraz czujnik parkowania.
Czy ktos ma doswiadczenia w takich dodatkach do uzywanych samochodow ?
Gdzie to nalezy wykonac ?
Czy ktos sie orientuje jakie moga byc tego koszta ?
Czy np taki hak trzeba pozniej potwierdzac jakims przegladem ?
Wiem ze to temat o garazu Citroena ale mysle ze nie sensu zebym dla takich dwoch pytan zakladal odrebny watek.
Z gory dziekuje za podpowiedzi i sugestie.
Chcialbym zapytac mianowicie o to :
Kupilem sobie uzywany VW passat. Chcialbym mu zafundowac dwa gadzety.
Hak holowniczy oraz czujnik parkowania.
Czy ktos ma doswiadczenia w takich dodatkach do uzywanych samochodow ?
Gdzie to nalezy wykonac ?
Czy ktos sie orientuje jakie moga byc tego koszta ?
Czy np taki hak trzeba pozniej potwierdzac jakims przegladem ?
Wiem ze to temat o garazu Citroena ale mysle ze nie sensu zebym dla takich dwoch pytan zakladal odrebny watek.
Z gory dziekuje za podpowiedzi i sugestie.
Ura Bura Szef Podwóra
Misio, widze zes nieco zniecierpliwiony wiec dorzuce moje 2 grosze nt etoile i ichniego Kundenservice. My kupilismy u nich auto uzywane i juz przy samym zakupie odstawili nam numer. Nie dosc ze gosc-sprzedawca 3 razy zmienial godzine odbioru auta to i tak na koniec nie mial czasu aby to auto przekazac. Ponadto pomimo tego, ze mial namiary na naszego agenta ubezp., ubezpieczyl nam auto wbrew naszej woli w wybranym przez niego towarzystwie ubezp. i na dodatek auto-kasko. Oczywiscie wszystko dalo sie odkrecic, oczywisty jego blad, tylko ze musialam interweniowac i tracic bezcenny czas.