W Heli w Bettembourgu polka obsluguje dzial motoryzacyjny i w sklepie sportowym(nie pamietam jak sie nazywa) w tym samym budynku co Match w Beggen tez jest polka.
na Sandwailerze tam gdzie aldi, fitnes C&A raz stała budka z kurczakami i sprzedawała Polka ale tylko raz widzialem, w sumie zadko tam bywam, wiec moze jest w jakies okreslone dni.
misio pisze:W Centrum jest naprawde fajna i sympatyczna wloska knajpa - Onesto. Wlascicielem jest starszy pan - Polak. Mowi po polsku ale z duzym akentem "obcym".
No to jestem zaskoczony... I to bardzo. Mieszkalem praktycznie nad ONESTO (wczesniejsze GIORGIO) znam obsluge, wiedza ze jestem Polakiem i nikt mi nigdy nie zdradzil tego faktu...
Trwalo to ze dwa lata a w 2007 jeszcze dodatkowe pol roku
Patrzcie jakie niespodziewajki...
A zeby nie bylo OT to ja powiem ze w Bettange kolo kosciola jest bar prowadzony przez Polaka.
a w Coque pracuje polski ratownik - bodajże Janusz mu na imię....
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
===============================
eurokraci.eu
a ta w sumie to na panią Polkę w Auchan na wędlinach jeszcze w życiu nie trafiłam....
...ja tez...wprawdzie nie bywam tam czesto, ale zawsze jak jestem, to sie dziwnie na mnie patrza, bo stoje przy ladzie i gapie sie na biusty ekspedientek - bo tam mniej wiecej maja przypiete identyfikatory z imieniem... <oops>
A moze ta pania mozna po czyms innym rozpoznac...bo mi tak glupio, a czasem bym chetnie skorzystala z porady w ludzkim jezyku.... <lol>
Polka w miesnym w Auchan ma na imie Daniela, mieszka 25 lat we Francji i pochodzi ze Slaska . Na kasach tez siedzi dziewczyna z Polski, ale imienia nie znam .