a może gdzie sprzedają polacy?

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
ania_411

a może gdzie sprzedają polacy?

Post autor: ania_411 »

zapraszam wszystkich po świeży chlebek do CACTUS CD-SHOP (mały cactus) w Echternach :D
eubulus

Post autor: eubulus »

i w Cactusie w Bereldange pieczywo sprzedaje polka
misio

Post autor: misio »

Polka jest tez w Cactusie na Howaldzie.

W Auchan'ie ma miesnym tez oblsuguje Polka i jest bardzo pomocna w wyborze miesa.

Do tego jest sklep z lampami na rue du Strasbourg - sami Polacy prawie.
eubulus

Post autor: eubulus »

W Heli w Bettembourgu polka obsluguje dzial motoryzacyjny i w sklepie sportowym(nie pamietam jak sie nazywa) w tym samym budynku co Match w Beggen tez jest polka.
misio

W Centrum jest naprawde fajna i sympatyczna wloska knajpa - Onesto. Wlascicielem jest starszy pan - Polak. Mowi po polsku ale z duzym akentem "obcym".
Awatar użytkownika
lolo753

Post autor: lolo753 »

na Sandwailerze tam gdzie aldi, fitnes C&A raz stała budka z kurczakami i sprzedawała Polka ale tylko raz widzialem, w sumie zadko tam bywam, wiec moze jest w jakies okreslone dni.
pzdr Lolek
Borys

Post autor: Borys »

misio pisze:W Centrum jest naprawde fajna i sympatyczna wloska knajpa - Onesto. Wlascicielem jest starszy pan - Polak. Mowi po polsku ale z duzym akentem "obcym".
No to jestem zaskoczony... I to bardzo. Mieszkalem praktycznie nad ONESTO (wczesniejsze GIORGIO) znam obsluge, wiedza ze jestem Polakiem i nikt mi nigdy nie zdradzil tego faktu...

Trwalo to ze dwa lata a w 2007 jeszcze dodatkowe pol roku :)

Patrzcie jakie niespodziewajki...

;)

A zeby nie bylo OT to ja powiem ze w Bettange kolo kosciola jest bar prowadzony przez Polaka.
Ura Bura Szef Podwóra
misio

No wiesz, ja tam bywam prawie codzienne na lancz. Sytuacja jest taka ze nauczyli sie juz witac i przyjmowac zamowienia po polsku :)

A kolo kasy, wlasciwie nad nia wisi jakis polski herb. Wlasciciel tlumaczyl mi, ale nie pamietam juz dokladnie jak to bylo :)
Awatar użytkownika
dslonce

Post autor: dslonce »

Na recepcji w CK Sports center tez jest jedna symaptyczna Polka :)
dag
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

a w Coque pracuje polski ratownik - bodajże Janusz mu na imię....
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
===============================
eurokraci.eu
mil.ka

Post autor: mil.ka »

kajapapaja pisze:a w Coque pracuje polski ratownik - bodajże Janusz mu na imię....
a jego zona pracuje w galerii handlowej tam gdzie Match w Beggen, w sklepie sportowym
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

mil.ka pisze:
kajapapaja pisze:a w Coque pracuje polski ratownik - bodajże Janusz mu na imię....
a jego zona pracuje w galerii handlowej tam gdzie Match w Beggen, w sklepie sportowym
taak? no popatrz...

a ta w sumie to na panią Polkę w Auchan na wędlinach jeszcze w życiu nie trafiłam.... :(
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

a ta w sumie to na panią Polkę w Auchan na wędlinach jeszcze w życiu nie trafiłam....
...ja tez...wprawdzie nie bywam tam czesto, ale zawsze jak jestem, to sie dziwnie na mnie patrza, bo stoje przy ladzie i gapie sie na biusty ekspedientek - bo tam mniej wiecej maja przypiete identyfikatory z imieniem... <oops>
A moze ta pania mozna po czyms innym rozpoznac...bo mi tak glupio, a czasem bym chetnie skorzystala z porady w ludzkim jezyku.... <lol>
krzys1970

Post autor: krzys1970 »

Polka w miesnym w Auchan ma na imie Daniela, mieszka 25 lat we Francji i pochodzi ze Slaska ;) . Na kasach tez siedzi dziewczyna z Polski, ale imienia nie znam :( .
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

No wlasnie...jak szukam tego imienia na identyfikatorach, to mi glupio...bo dziwnie na mnie patrza.... <oops>
ODPOWIEDZ