Szkola Kulinarna?
Szkola Kulinarna?
Witam, czy ktos by wiedzial czy jest tu szkola kulinarna gdzie moglbym razem z zona isc na kilka kursow o kuchni europejskiej, lub na kompletny kurs "cordon bleu"? Instrukcja po angielsku byla by idealna, ale po francusku tez moze byc.
Czy jest szkoła, to nie wiem, ale tutaj znajdziesz wykaz różnych kursów organizowanych przez komuny, również kulinarnych (patrz str. 44) http://www.men.public.lu/publications/f ... _07_08.pdf
Dzieki Mary za linka, ja tez myslalam o takim kursie i chcialam sie pobawic w 'profesjonalne' kucharzenie;-)
W ubieglym roku wpadla mi w rece wielka kniga ze wszystkimi kursami i bylam pod wrazeniem tego wszystkiego, czego oni tu ucza.
Szkoda tylko, ze nie ma nic w weekendy... Moj caly tydzien jest juz zajety przez francuski
Pozdrawiam
W ubieglym roku wpadla mi w rece wielka kniga ze wszystkimi kursami i bylam pod wrazeniem tego wszystkiego, czego oni tu ucza.
Szkoda tylko, ze nie ma nic w weekendy... Moj caly tydzien jest juz zajety przez francuski

Pozdrawiam
Agata
Też mam tę książkę, tyle że tegoroczną. To dokładnie to samo, co powyższy PDF, tylko że wydrukowaneAgata pisze: W ubieglym roku wpadla mi w rece wielka kniga ze wszystkimi kursami i bylam pod wrazeniem tego wszystkiego, czego oni tu ucza.

Dzieki mary_81 za link - moze akurat z zona pojdziemy na jeden z tych kursow.
Czy ktos przypadkiem wie cos o intensywnych kursach we Francji i Wloszech? Cos takiego ze jedzie sie tam do jakiegos malego miasteczka na tydzien, 8 godzin dziennie jest kurs, a w weekend i wieczorami sa wypady do winiarni, restauracji, itd.
Czy ktos przypadkiem wie cos o intensywnych kursach we Francji i Wloszech? Cos takiego ze jedzie sie tam do jakiegos malego miasteczka na tydzien, 8 godzin dziennie jest kurs, a w weekend i wieczorami sa wypady do winiarni, restauracji, itd.
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
Jeśli chodzi o Italię, to zobacz tutaj http://cultura-italiana.it-schools.com/ ... in-italia/ . Jak ci nie spasuje, to ja cię nauczę jak się robi dobrą pastę