Szkola Kulinarna?

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
Awatar użytkownika
digilante

Szkola Kulinarna?

Post autor: digilante »

Witam, czy ktos by wiedzial czy jest tu szkola kulinarna gdzie moglbym razem z zona isc na kilka kursow o kuchni europejskiej, lub na kompletny kurs "cordon bleu"? Instrukcja po angielsku byla by idealna, ale po francusku tez moze byc.
Awatar użytkownika
mary_81

Post autor: mary_81 »

Czy jest szkoła, to nie wiem, ale tutaj znajdziesz wykaz różnych kursów organizowanych przez komuny, również kulinarnych (patrz str. 44) http://www.men.public.lu/publications/f ... _07_08.pdf
Agata

Post autor: Agata »

Dzieki Mary za linka, ja tez myslalam o takim kursie i chcialam sie pobawic w 'profesjonalne' kucharzenie;-)

W ubieglym roku wpadla mi w rece wielka kniga ze wszystkimi kursami i bylam pod wrazeniem tego wszystkiego, czego oni tu ucza.

Szkoda tylko, ze nie ma nic w weekendy... Moj caly tydzien jest juz zajety przez francuski :D

Pozdrawiam
Agata
Awatar użytkownika
mary_81

Agata pisze: W ubieglym roku wpadla mi w rece wielka kniga ze wszystkimi kursami i bylam pod wrazeniem tego wszystkiego, czego oni tu ucza.
Też mam tę książkę, tyle że tegoroczną. To dokładnie to samo, co powyższy PDF, tylko że wydrukowane :) . Każdy może poprosic o nią w swojej komunie albo bezpośrednio w ministerstwie. Przyślą ci za free <mrgreen>
Awatar użytkownika
digilante

Post autor: digilante »

Dzieki mary_81 za link - moze akurat z zona pojdziemy na jeden z tych kursow.

Czy ktos przypadkiem wie cos o intensywnych kursach we Francji i Wloszech? Cos takiego ze jedzie sie tam do jakiegos malego miasteczka na tydzien, 8 godzin dziennie jest kurs, a w weekend i wieczorami sa wypady do winiarni, restauracji, itd.
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
Awatar użytkownika
mary_81

Jeśli chodzi o Italię, to zobacz tutaj http://cultura-italiana.it-schools.com/ ... in-italia/ . Jak ci nie spasuje, to ja cię nauczę jak się robi dobrą pastę ;)
ODPOWIEDZ