Może wydac sie to troszke dziwne pytanie, ale czy gdziekolwiek w Luxie mozna kupić spirytus spożywczy? Lubie robic domowej roboty nalewki ale bez spiru ani rusz (
Na przyklad w Cactusie Begenskim. W segmencie z alkoholami wysokoprocentowymi (czyli po sasiedzku ze stoiskiem rybnym) na dolnej polce mniej wiecej w srodku, a wiec pomiedzy calvadosami a likierami. Na zdarovija! <szampan> (jak mawiaja Amerykanie, sadzac, ze to jest po polsku )
Ale to dosyć istotna informacja, bo sam szukałem czegoś podobnego w dziale kosmetycznym i nie znalazłem. Jest tylko jakiś Alcool modife (chyba do czyszczenia mebli) albo woda kolońska (zapach nie najlepszy) a ja poszukuję spirytusu salicylowego jako kosmetyku. Akurat taki spirytus (alcool pur 70%) mógłby być dobrym zamiennikiem.
Czy sprzedawany jest on w małych butelkach, czy muszę od razu kupić pół litra?
no widzę, że mamy zalążek forumowego klubu AA <lol> nie krępujcie się kochani, po co te usprawiedliwienia, a to że na nalewkę, a to że do mebli, a to że kosmetyk <mrgreen> ... i tak spiryt trafi w żyłę, no może z mebla będzie ciężko ...
Ja zawsze mam rację. Raz mi się wydawało, że nie mam racji, ale okazało się, że byłem w błędzie [G.J.Gigol]
spinając ten i kilka innych wątków, np. ten o cenach w Luxie...życie jest drogie, a pić się chce! <rotfl>
(to cytat z jakiegoś filmu, może ktoś pamięta z którego??)
inesitka pisze:spinając ten i kilka innych wątków, np. ten o cenach w Luxie...życie jest drogie, a pić się chce! <rotfl>
(to cytat z jakiegoś filmu, może ktoś pamięta z którego??)
Z "Wesela"?
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt." Mark Twain