Przedplacona karta telefoniczna

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
Simona

Przedplacona karta telefoniczna

Post autor: Simona »

Witam, mam do Panstwa pytanie dotyczace przedlaconej karty sim.
Za 10 dni moj pracownik bedzie jechal w delegacje do Luksemburga. Przyznaje, ze jest to nasz pierwszy raz. Potrzebuje kupic dzialajaca, przedplacona karte sim, czy ktos moglby mi doradzic w ktora strone ruszyc? Czy w Luksemburgu karty trzeba rejestrowac?

Serdecznie dziekuje za pomoc.
Awatar użytkownika
danka44

Re: Przedplacona karta telefoniczna

Post autor: danka44 »

Nie kupi się tu już karty prepaid anonimowo.
Tu akurat zaczerpnęłam cytat odnośnie TipTop, ale zasady sa takie same wszędzie.

"Identification is now mandatory

Pursuant to a government decision, the sale of prepaid mobile SIM cards in Luxembourg is henceforth only possible subject to customer identification. POST invites you to come to a POST Telecom shop or a post office with an identity document (identity card or a valid passport).

This obligation also applies to existing holders of prepaid mobile phone SIM cards in Luxembourg.

Who must identify themselves?

Current TipTop clients;
Anyone wishing to buy a TipTop card or a TipTop set."
Danka
Awatar użytkownika
kajapapaja

Re: Przedplacona karta telefoniczna

Post autor: kajapapaja »

co do kart pre-paidowych, szczegóły regulacji PE i Rady są dostępne tutaj: http://eur-lex.europa.eu/legal-content/ ... 51&from=EN
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
===============================
eurokraci.eu
ODPOWIEDZ