czy kupic audi tt

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
Awatar użytkownika
fenix

czy kupic audi tt

Post autor: fenix »

Mam zamiar kupic uzywana "tetetke" dla syna .znalazlem jedna okolo 30 km od domu ale zastanawia mnie jej opis podany w ogloszeniu.nie jestem dobry w mechanice wiec prosze o pomoc.audi tt 8n .rok produkcji 1999.przebieg 14300km.cena 15 000zl.zarejestrowane w polsce?oto tresc opisu: Sprzedam Audi TT 1999 rok 1.8T + LPG 200km Auto dosyć dobrze wyposażone - Szyby el. - lusterka el. - podgrzewane fotele - radio Cd/usb/aux/bluetooth - Klimatronic - ESP -ABS -Centralny zamek - Domykanie szyb z pilota - fotele skórzane W aucie zamontowane jest dobre radio kenwood z którego jest puszczony kabel rcax2 i zasilanie z akumulatora do bagażnika by móc zamontować subwoofer. trochę Historii o auTTku, w moim posiadaniu od 30 marca 2015 roku z przebiegiem 113 tyś km , I od tego czasu zrobiłem sporo w mojej zabawce, Od razu po zakupie założyłem w nim instalacje LPG stag na gratach które ogarną do 250KM. ( 2800zł) -W drodze powrotnej od poprzedniego właściciela dało się usłyszeć że łożyska w tyle lekko wyją, wiec wymieniłem od razu 2 zestawy piast z łożyskami 2x 250zł lemforder - zestaw tarcz i klocków ATE na tył ( 350zł) - 2 miesiące po zakupie padła skrzynia biegów ( wyszedł swożeń) typowa awaria w skrzyniach ze stajni VW. Zakupiłem wtedy świeżą używaną skrzynie biegów , przy okazji zdjęcia skrzyni z auta wyszło że sprzęgło już swoje przeszło, a że nie lubię robić 2x tej samej rzeczy wpadł zestaw Lucasa tarcza docisk i Dwumasa ( starą sprawną dwumase dorzucam przyszłemu własicicielowi ) i wpadł nowy olej motula do skrzyni biegów skrzynia 900zł+ zestaw sprzęgła z dwumasą 1200zł . -4 miesiące od kupna padł dół silnika ( przepalony 1 tłok) jako że to rzadka awaria w tych silniach, szukałem przyczyny, winą był komputer a dokładnie źle zrobiony chip tunning co skutkowało przepaleniem tłoka . powróciłem wiec do oryginalnego programu na 180 KM. Zakupiłem cały wyposażony dół silnika ( z tego samego auta co skrzynia) i przejrzałem go plus wymieniłem panewki na nowe, jak już miałem taką możliwość. Przy okazji wyciągnięcia silnika zrobiłem głowice dotarcie zaworów wymiana uszczelniaczy i planowanie. Złożyłem wszystko na nowych uszczelkach i założyłem nowy rozrząd bo nie miałem informacji kiedy był zmieniany, a miałem fajny dostęp gdy silnik był poza autem. Koszt części wraz z dołem silnika wyniósł około 2500zł ( stare dobre części z poprzedniego dołu silnika dorzucam) - Kilka miesięcy temu auto przeszło chip tunning w sprawdzonym miejscu + zrobiony wydech od turbiny do końcowego 2.75 cala co dało miły pomruk na zewnątrz, w środku prawie niewyczuwalna zmiana. Przy okazji robienia diagnostyki komputerowej wyszedł problem z sondą lambda, została ona zmieniona na NGK. (Koszt ponad 1000zł) Wszystkie podane ceny to są ceny samych części, bo przy aucie robiłem wszystko sam, bo lubię wiedzieć czym jeżdżę. Gdzieś tam po drodze robiłem jeszcze zawieszenie, bo nie mogłem dojść co strzela w kole, i wymieniałem prawie wszystko dookoła . W tym miesiącu robiłem przegląd i wszystko jest ok, test zawieszenia wyszedł na 80+ % Od ponad roku auto jeździ bezawaryjnie i pewnie w te wakacje obskoczyło ze mną całe Węgry przy średnim spalaniu 10.3 lpg na 100 km :). Pewnie o części rzeczy zapomniałem, wiec zapraszam do rozmowy telefonicznej gdzie odpowiem na każde pytanie i opowiem coś więcej o aucie, bo wiem o nim naprawdę dużo :) Kontakt 500596271 gtspica@gmail.com
sirdawid

Re: czy kupic audi tt

Post autor: sirdawid »

Nie lepiej jechać do mechanika i sprawdzić? Niby wizyta pare zł ale można uniknąć wpadek.
Awatar użytkownika
fenix

Post autor: fenix »

problem w tym ze to dobry mechanik z dobrego serwisu i robil auto dla siebie.szukam wskazowki od innego mechanika gdzie moze byc ewentualny chaczyk?moze wszystko jest ok.ale wole podmuchac na zimne.
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

"Czy kupic audi tt?" - na tak zadane pytanie odpowiedz moze byc pewnie - tak - to auto ma swoich zwolennikow....ale - szczerze, to pomijajac fakt, ze tt to nie moja bajka - w tego typu aucie LPG??? - uhm...no chyba nie?... No i tak bogata historia awarii...? Doprawdy balabym sie wsiasc do takiego auta...
ODPOWIEDZ