Dobry bank na kredyt...
Dobry bank na kredyt...
Witam,
Wiadomo że bardzo wielu polaków mieszkajacych i pracujących w Lux wzięło i spłaca kredyty na własne "M"
W związku z tym mam pytanie jaki bank w Lux jest najbardziej przyjazny i chętny na udzielanie kredytów.
Może ktoś będzie chciał się podzielić własnym doświadczeniem w uzyskaniu kredytu.
Pozdrawiam.
Wiadomo że bardzo wielu polaków mieszkajacych i pracujących w Lux wzięło i spłaca kredyty na własne "M"
W związku z tym mam pytanie jaki bank w Lux jest najbardziej przyjazny i chętny na udzielanie kredytów.
Może ktoś będzie chciał się podzielić własnym doświadczeniem w uzyskaniu kredytu.
Pozdrawiam.
Re: Dobry bank na kredyt...
Jak widzać wszyscy cicho siedzą jak by ktoś zakazał mowić o tym.... a w rzeczywistości prawie wszyscy co kupili mieszkanie lub dom w LUX czy DE itp. siedzą na kredycie w jakimś banku...
Może jednak ktoś się przełamie i podzieli informacjami które mogą ułatwić komuś innemu podjęcie decyzji jaki bank wybrać itp.
Również adekwatna sytuacji mnie interesuje lecz w DE, czyli jaki banki, jakie są oprocentowania itp.
Z poważaniem dla wszystkich cicho siedzących
Może jednak ktoś się przełamie i podzieli informacjami które mogą ułatwić komuś innemu podjęcie decyzji jaki bank wybrać itp.
Również adekwatna sytuacji mnie interesuje lecz w DE, czyli jaki banki, jakie są oprocentowania itp.
Z poważaniem dla wszystkich cicho siedzących
Wszyscy cicho siedzą, bo to jest takie proste, że nie wiadomo, co jeszcze można poradzić. Są ze cztery banki, w których można wziąć kredyt, bo te 200 innych, to nie dla zwykłych ludzi. Pytasz i one oceniają twoją zdolność kredytową i pokazują symulację spłat kredytów. Wybierasz najkorzystniejszy i tyle.
BCEE, BNP Paribas,BIL,ING i może jeszcze pocztowy.
BCEE, BNP Paribas,BIL,ING i może jeszcze pocztowy.
Danka
Danusia tak z czystej ciekawosci jak wyglada sytuacja z zabezpieczeniem kredytu. jezeli tutaj przestajesz splacac to bank zabiera ci mieszkanie i na tym koniec?
Czy tez jak w pl zabiera Ci mieszkanie i sciga Cie ze splata dopóki nie splacisz?
Czy tez jak w pl zabiera Ci mieszkanie i sciga Cie ze splata dopóki nie splacisz?
Dziekuje za odpowedź DANKA44
Może to i proste ale może nie dla wszystkich...
Chciałem się dowiedzieć na jakie procenty można liczyć w jakich bankach aby uniknąć zbędnego latanie po bankach.
Może to i proste ale może nie dla wszystkich...
Chciałem się dowiedzieć na jakie procenty można liczyć w jakich bankach aby uniknąć zbędnego latanie po bankach.
Ale dlaczego unikac latania po bankach? W ten wlasnie sposob masz szanse cos wynegocjowac. Bo z bankami stopy procentowe sie negocjuje. Ponadto - nie ma chyba wiekszego sensu podawac tu kto ma kredyt na jaki procent w jakim banku, bo ta wartosc akurat jest dosc zmienna (nawet jesli jest stala ). Procent, na ktory ktos dostal kredyt 2-3 lata temu moze sie w istotny sposob roznic od tego, jaki bank zaproponuje ci dzisiaj. Wracajac do latania po bankach - wlasnie polataj sobie, bo to jedna z niewielu sytuacji, w ktorej w relacji z bankiem to ty mozesz poczuc sie na pozycji uprzywilejowanej a majac kilka ofert, to ty bedziesz mogl w nich przebierac, bo mimo dosc parszywej sytuacji na rynku nieruchomosci (albo wlasnie przez nia), banki bardzo czekaja na klientow, ktorzy zyczyliby sobie wziac kredyt hipoteczny, a koniunktura jest obecnie taka, ze lepiej brac kredyt niz inwestowac w lokaty.
- K.Sokolowska
W pelni zgadzam sie z przedmowcami. Dobrze jest pojsc do tych ... czterech bankow dla "normalnych ludzi" i zrobic rozeznanie. Kazda sytuacja jest indywidualna. Ja na przyklad jestem w BCEE, bo: po pierwsze mowia super po Angielsku, a moj Francuski jest kiepski, a szczegolnie aby dyskutowac a zawilosciach kredytowych, po drugie moj pracodawca ma tam wszelkie konta i z tego powodu tez przychylniej patrza na nas pracownikow. Na pewno warto negocjowac w kilku bankach - nie ma jednego uniwersalnego, najlepszego dla wszystkich.
No to przekonaiście mnie o tej wizycie w bankach i tak też uczyniłem.
Teraz mam rozeznanie i propozycje która wydaje sie być najlepsza.
To może, to jest ta chwila gdy sam odpowiesz na forum (sobie i innym zainteresowanym) na zadane przez Ciebie pytanie. Może komuś się przyda wiedziec, w którym banku najlepiej.Marian80 pisze:No to przekonaiście mnie o tej wizycie w bankach i tak też uczyniłem.
Bardzo chętnie moge sie podzielić bo to nie jakaś tajemnica choć nie widze konretnie zainteresowanych a osoby udzielające się w tym poście maja to już z sobą i musiałbym chyba sam sobie odpowiadać na post...
Chodziło mi raczej, o tych którzy w następnych miesiącach i latach tu przybędą i będą mieli podobne pytania. Właśnie dla takich odpowiedzi jest to forum
Jeżeli masz już jakąś wiedzę to się podziel. Sądzę, że tak będzie w porządku, gdyż sam również zwracałeś się na forum o wsparcie. Ja akurat badam swoją zdolność kredytową w banku, który prowadzi mój rachunek.
Pozdrawiam
Pozdrawiam