Poszukiwany technik do naprawy zmywarki i suszarki

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
Awatar użytkownika
panda

Poszukiwany technik do naprawy zmywarki i suszarki

Post autor: panda »

Dzień dobry,
Pilnie potrzebuję kogoś, kto ma doświadczenie w naprawie suszarki (AEG Elektrolux lavatherm t59850 - zupełnie przestała reagować na przyciski, naturalnie przy doprowadzonym prądzie z gniazdka) i/lub zmywarki (Siemens SE 65E 332 EU - cieknie bokami i dołem). Czy osoby, które się ogłaszają w dziale napraw budowlanych i elektryki mają doświadczenia w tym temacie ? Odnoszę wrażenie, że jest generalnie deficyt takich specjalistów w Luksemburgu. Autoryzowane punkty AEG i Bosch-Siemens są mało elastyczne i cenowo, i czasowo, nie potrafią określić przedziału czasowego wizyty np. przed- czy po południu, każą rezerwować cały dzień. Dla odmiany, ode mnie wymagają, że rezerwując cały dzień zagwarantuję obecność także między 8:00 a 9:00 rano, w przeciwnym razie nie chcą rezerwować technika dla mnie i tym sposobem najbliższa możliwa wizyta może być nawet za pół roku ! Koszmar powiadam Wam współforumowicze drodzy!
Ja zawsze mam rację. Raz mi się wydawało, że nie mam racji, ale okazało się, że byłem w błędzie ;) [G.J.Gigol]
IronBone

Re: Poszukiwany technik do naprawy zmywarki i suszarki

Post autor: IronBone »

Tak dla informacji ja korzystałem z autoryzowanego serwisu AEG (chyba taka sama suszarka jak twoja) i z samej usługi byłem zadowolony choć cenowo nie są konkurencyjni - przy większej usterce lepiej kupić nową maszynę. Ja miałem szczęście bo usterka nie była wielka - choć rachunek już nie tak mały ;)
Awatar użytkownika
panda

Post autor: panda »

Dziękuję IronBone za odpowiedź w temacie. Zgłosił się do mnie jeden Pan z ofertą próby naprawy, za co bardzo dziękuję, choć ostatecznie udało mi się też ustalić przegląd suszarki i zmywarki w wykonaniu dwóch niezależnych autoryzowanych usługodawców. Niestety urządzenia w części, albo całości okazały się "nienaprawialne". Zrezygnowałem z kuszącej propozycji próby naprawy i zdecydowałem się na zakup nowych urządzeń, między innymi dlatego, że mam otrzymać na nie pisemną gwarancję, oraz być może uzyskam zwrot poniesionych kosztów z polisy ubezpieczeniowej (tzw. homebrela), a jak będzie to "wyjdzie w praniu".
Pozdrawiam!
Ja zawsze mam rację. Raz mi się wydawało, że nie mam racji, ale okazało się, że byłem w błędzie ;) [G.J.Gigol]
dec70

Post autor: dec70 »

Witam,
jesli jest taka mozliwosc to prosze o nr. tel. do tego pana ktory moglby naprawic suszarke marki AEG.
z gory serdecznie dziekuje. Jarek.
jasjul

Post autor: jasjul »

Podbijam temat.
Szukam osoby, która zna się na naprawie zmywarek.
Mam zmywarkę Siemens serie IQ, która nie pobiera wody.
Sama zmywarka się włącza, przez jakiś czas pracuje „na sucho” a potem następuje blokada.
Kontakt na maila:
jasjul@op.pl
ODPOWIEDZ