witam,
wiem że ten temat był już wałkowany trochę na forum, ale mam pytanie: potrzebuje dobrego lekarz ortopedy dla dzieci - chodzi o skrzywienie kręgosłupa u dziecka i jaka rehabilitacja by tu wchodziła w grę..
asiunia, szymbi, marek - może wy coś już wiecie więcej na ten temat?
lekarz ortopeda dla dzieci
- kajapapaja
Nie wiem wprawdzie o jaka wade chodzi, ale u dzieci takich malych jak twoje, to czeste, ale poniewaz one rosna - zamiast katowac jakas rehabilitacja, mysle, ze wystarczyloby, jakbys zapisala na lekcje plywania - jesliby sie udalo wiecej jak 1 raz w tygodniu, to byloby super. Przy niewielkich skrzywieniach u malych dzieci nie ma nic lepszego!
(wiem co mówie, sama "prostowalam" dzieciom kręgosłupy przez pare lat...)....szukasz ortopedy - a skad wiesz, ze faktycznie jest skrzywienie?...

- kajapapaja
dziękuję wszystkim,
bez pływania to na pewno się nie obejdzie - i to w obydwu przypadkach
a co do reszty chyba rzeczywiście muszę najpierw z pediatrą pogadać...
bez pływania to na pewno się nie obejdzie - i to w obydwu przypadkach
a co do reszty chyba rzeczywiście muszę najpierw z pediatrą pogadać...
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
Ja jeszcze tylko dodam, ze bylismy 2 lata temu na wizycie (ze skierowania) u ortopedy w szpitalu dzieciecym na Arlonskiej ulicy w Strassen. Badanie bylo dosyc skrupulatne i pan doktor przykladal sie do swojej pracy. Do tego wladal biegle po angielsku (oprocz oczywiscie obowiazkowych trzech jezykow miejscowych). Jako, ze bylo to 2 lata temu, nie pomne niestety jego nazwiska, ale o ile sie orientuje, w tym szpitalu przyjmuje jedynie 2 lekarzy-ortopedow plci meskiej, do tego jeden z nich to chyba juz starszy pan i to z pewnoscia nie byl ten. Mam nadzieje, ze ta informacja jakos cie naprowadzi na wlasciwy trop, a przede wszystkim, ze sie przyda o ile zaistnieje taka koniecznosc (czego jednakowoz nie zycze)