Internet - Eltrona czy P&T?

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
Maat

Internet - Eltrona czy P&T?

Post autor: Maat »

Powiedziano nam, ze Eltrona i P&T to dwie opcje dostepne w mieszkaniu, do ktorego sie bedziemy przeprowadzac. Polecono nam albo pakiet TRIO z Eltrony albo integral z P&T.

Czytalam stare (kilkuletnie) watki, ze inernet z eltrony to nie najlepszy wybor, bowiem czesto przerywa. Czy nadal tak jest? Ma ktos Eltrone albo P&T i moglby cos doradzic / albo odradzic?

Jak dlugo od podpisania umowy trzeba odczekac, zanim zostanie sie podlaczonym do sieci?
zzz

Post autor: zzz »

Ja mam P&T (teraz już Post Telecom) i nie narzekam. Oferta integral jest w porządku, ale gdyby to nie był integral, to bym się zastanawiał (np. ze względu limit transferu). W ciągu dwóch lat raz mi się zdarzyła dłuższa przerwa w dostępie do internetu. Czas oczekiwania na montaż ciągle się zmienia (czasem może być tydzień, a czasem miesiąc), więc najlepiej podejść do punktu sprzedaży i zapytać.
agnieszka123

Post autor: agnieszka123 »

Ja mam Internet na kablach P&T ale umowa podpisana w Tango (u mnie w mieszkaniu może być tylko P&T) W P&T chcieli od nas kartę kredytową i zastaw 200 euro a w Tango bez takich ceregieli podpisaliśmy umowę na podobnych albo takich samych jak w P&T warunkach, internet ani razu nie przerywał. Na instalację czekaliśmy około miesiąca.
zzz

Post autor: zzz »

agnieszka123 pisze:W P&T chcieli od nas kartę kredytową i zastaw 200 euro
Chyba raczej "lub". Ode mnie chcieli jedno lub drugie. Miałem kartę kredytową, więc nie wpłacałem żadnej kaucji w gotówce.
agnieszka123

Post autor: agnieszka123 »

Nam powiedział sprzedawca, że karta jest potrzebna i blokują wysokość zastawu na karcie.
MaWi

Post autor: MaWi »

Bardzo mi sie podoba kierunek rozwoju tej dyskusji <mrgreen>
gabrjel

Post autor: gabrjel »

Post Telecom z Integralem

reszta jest nie ważna
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
misio

Post autor: misio »

Jak wyzej, brać post z integralnem. A to o tych kartach i blokadach jest "ciekawe".
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

polecam POST - hula jak trzeba, a jak sie sypie to tylko router (raz wymienianiy po 3 latach uzytkownaia)
a o kartach, zastawach i blokadach pierwsze slysze.....
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
===============================
eurokraci.eu
Maat

Post autor: Maat »

Dzieki, wynik jednoznaczny ;)

Co do blokad i zastawow, to potwierdzam to, co Agnieszka napisala. Ok, poltora miesiaca temu zakladalismy telefony komorkowe wlasnie w P&T i dokladnie tak samo musielismy przedstawic karte kredytowa na ktorej od razu zostala zablokowana kwota 200 EUR.

Alternatywnie mozna bylo to w gotowce wplacic, ale bylo to jeszcze mniej korzystne.

Pan nas poinformowal, ze nie jest to konieczne jesli jest sie dluzej niz 6 miesiecy na terenie panstwa zameldowanym i dodatkowo trzeba przedstawic umowe o prace + okres probny musial w momencie aplikacji juz minac.

Pakiet integral nie obejmuje telewizji. Przypuszczam, ze najkorzystniejsza opcja, to antena satelitarna?
Awatar użytkownika
K.Sokolowska

Post autor: K.Sokolowska »

P&T owszem blokuje te 200 EUR, ale tylko na pewnien czas. Za to potem Internet smiga - używałam ponad dwa lata, nie było żadnej wpadki.
ArmenOr2

Post autor: ArmenOr2 »

P&T nie patrz wgl na Eltrona nie ma porównania, sam używam prawie 2 lata i można powiedzieć że bez awaryjnie ;)
różnorakie wkłady do szuflad, które zapewniają wygodę w kuchni
Piach

Post autor: Piach »

Uzywal ktos moze Luxembourg Online albo Orange?
Jakos do P&T jako starego molocha nie mam zaufania :)
Trian

Post autor: Trian »

Próbowałem jakiś czas temu zmienić z PT na Orange. Byłam zadowolony z PT a jedyną motywacją była chęć zaoszczędzenia ok. 10 euro miesięcznie. Miało być taniej i lepiej.
W efekcie przez prawie 2 miesiące nie miałem stałego internetu.
Nie muszę chyba dodawać, że w tym czasie wykonałem co najmniej kilkanaście telefonów do Orangowej help-linii, za każdym razem tłumacząc całą historię od początku.
Z tego co się zorientowałem, główny problem polega na tym, że Orange (przynajmniej w Luksemburgu, choć po polskich doświadczeniach mogę się domyślać, że również w innych krajach) nie posiada własnej kadry technicznej a infrastruktura jest również w dużej części własnością PT. Tak więc, nawet jeżeli chcieliby pomóc, to jedyne co mogą zrobić to poprosić kogoś innego.
W skrócie - nie polecam Orange'a.
Awatar użytkownika
wilqs72

Post autor: wilqs72 »

Piach pisze:Jakos do P&T jako starego molocha nie mam zaufania
Jakiś uraz po TP S.A./Orange? :D Nie lękaj się i bierz POST (dawniej P&T / Luxgsm)
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
ODPOWIEDZ