Ubezpieczenie nowego samochodu

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
Borys

Post autor: Borys »

Ja-Asia pisze:
Borys pisze:Dziekuje.

Juz mu wyslalem zapytanie. Jak sie okaze lepszy niz AXA to przechodze.
Daj znac - jestem ciekawa czy nadal oferuje lepsze warunki czy w Twoim przypadku okarze sie inaczej.

Pozdrawiam
Poki co mija 11 dzien odkad wyslalem mu zapytanie i dotad odpowiedzi na nie nie mam.

Wprawdzei w miedzyczasie mi wyslal oczywiscie maila z propozycja uslugi ktora mi nie odpowiadala wymogami, podkreslajac przy tym ze zeby ta usliuge moc wykupic bede musial obligatoryjnie u nich ubezpieczyc mieszkanie.

Po wyjasnieniu mu ze nie pasuje mi ani usluga ktora mi zaproponowal ani obligatoryjne ubezpieczenie mieszkania i ponownej prosbie o wycene samego OC jakie obecnie oplacam w AXA dla 4 moich samochodow nastala cisza w komunikacji.

Pewnie nie wiele ze mnie profitu to i sie z odpowiedzia nie spieszy ;)
Ura Bura Szef Podwóra
zzz

Post autor: zzz »

Alexandra11 pisze:jak tak to jak sobier radzisz z tutejszymi przepisami- pobyt powyzej 3 m-cy = obowiazek rejestracji auta w Lux
A kto powiedział, że gabrjel się tym przejmuje? :)
gabrjel

Post autor: gabrjel »

zzz pisze:
Alexandra11 pisze:jak tak to jak sobier radzisz z tutejszymi przepisami- pobyt powyzej 3 m-cy = obowiazek rejestracji auta w Lux
A kto powiedział, że gabrjel się tym przejmuje? :)
Proponuję zainteresować się przepisami.

Zaraz będzie krzyk że tak nie można,
Nie żebym się nie przejmował, zwyczajnie znam prawo i można by powiedzieć niecnie wykorzystuję luki w nim zostawione.
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

patgor pisze:Czy moglibyście podzielić się swoimi doświadczeniami z innymi ubezpieczycielami i jakością/szybkością rozwiązywania przez nich problemów.
Ja korzystam z uslug brokera - Vanbreda - i bardzo polecam! Jak to broker, reprezentuje Ciebie, a nie ubezpieczycieli i pomaga dobrac ubezpieczenie najlepiej Ci odpowiadajace.
Auto mam ubezpieczone przez Allianz - dobre stawki, bezproblemowa likwidacja szkody (dotychczas tylko drobna naprawa blacharska) z AC, bez wzrostu skladki, ale wyglada, ze to tu standard...
Ten sam broker dobiera mi ubezpieczenie mieszkania, podrozne, itp...
gabrjel

Post autor: gabrjel »

bamaza42 pisze:
patgor pisze:Czy moglibyście podzielić się swoimi doświadczeniami z innymi ubezpieczycielami i jakością/szybkością rozwiązywania przez nich problemów.
Ja korzystam z uslug brokera - Vanbreda - i bardzo polecam! Jak to broker, reprezentuje Ciebie, a nie ubezpieczycieli i pomaga dobrac ubezpieczenie najlepiej Ci odpowiadajace.
Auto mam ubezpieczone przez Allianz - dobre stawki, bezproblemowa likwidacja szkody (dotychczas tylko drobna naprawa blacharska) z AC, bez wzrostu skladki, ale wyglada, ze to tu standard...
Ten sam broker dobiera mi ubezpieczenie mieszkania, podrozne, itp...
Do czasu szkody także poleciłbym Van Bredę, ale kiedy przychodzi do realizacji zobowiązań ubezpieczyciela, zaczynają się schody, i czy mamy brokera czy go nie mamy, nie robi różnicy...czasami dla nowicjuszy jest gorzej bo broker zapewnia niby wszystko a później przychodzi do płacenia...
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

gabrjel pisze:ale kiedy przychodzi do realizacji zobowiązań ubezpieczyciela, zaczynają się schody, i czy mamy brokera czy go nie mamy, nie robi różnicy...czasami dla nowicjuszy jest gorzej bo broker zapewnia niby wszystko a później przychodzi do płacenia...
Hmmm...moje juz 8-letnie doswiadczenia z tymze brokerem tego jakby nie potwierdzaja... W przypadku szkody okazali sie pomocni i sami do ubezpieczyciela przekazali szkode, ktora byla szybko i sprawnie "obsluzona"...do dzis nie wiem, ile tamta naprawa kosztowala ;)
Nie zauwazylam tez, zeby broker mnie obciazal jakimis dodatkowymi kosztami - z tego co wiem - prowizje wyplacaja brokerom towarzystwa ubezpieczeniowe, a nie klienci, a proponowane stawki ubezpieczen sa z reguly nizsze niz te, ktore dostalbys indywidualnie u danego ubezpieczyciela. Poza tym moj broker zawsze wylapuje zmiany w warunkach ubezpieczenia, nawet podczas jego trwania i uaktualnia moja polise, dzieki czemu dostaje lepsze warunki/zwrot skladki, itp...
Ale przyznac musze, ze wiele zalezy od czlowieka, na jakiego sie trafi - przez jakis czas w Vanbredzie pracowal gosc, na ktorym kompletnie nie mozna bylo polegac....juz tam nie pracuje...
ODPOWIEDZ