polskie produkty w niemieckim REWE

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
MaWi

Post autor: MaWi »

To i ja dorzuce cos na temat (w ramach ekspiacji :) ). W niemieckich okolicznych Lidlach pojawily sie produkty "polsko-podobne", dokladnie kielbasy paczkowane. Tzw. krakowska (Krakauer) oraz cos co sie nazywa bodaj Schlesischer, a na Slasku znana jest raczej pod nazwa "frankfurterka" (taka cienka, prawie jak kabanos, najczesciej konsumowana na goraco z wody). Oba produkty sygnowane przez firme "Balcerzak" z gwarancja polskosci (sic!) W kielbachach to my mamy marke. Co najmniej europejska! :)
misio

Post autor: misio »

Jesteście straszni! Ja tam posty Bamazy lubię, czytam dla zrelaksowania sie. Poza tym Bamaza nie obraza nikogo, nie przeklina... Trzeba to docenić.
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

MaWi pisze:musi zabrac glos w KAZDYM watku
Nie chce eskalowac tej bezsensownej dyskusji, ale smiem twierdzic, jakobys sie mylil - od bardzo dawna sledze forum, ale odzywam sie doprawdy sporadycznie, chocby dlatego, ze zupelnie mi nie odpowiada negowanie natychmiast kazdego mojego postu - przez anwi, MaWi, a najczesciej przez Was oboje - no i nie wiem, kto tu ma cos do powiedzenia ZAWASZE i NA KAZDY temat...?

Ale moze zostawmy juz to - jak o mnie chodzi, to jako admin, mozesz wyczyscic ten watek z moich postow, zupelnie bez szkody - przeciez ja sie na niczym nie znam, nic nie wiem, nic nie rozumiem, itd...
gabrjel

Post autor: gabrjel »

misio pisze:Jesteście straszni! Ja tam posty Bamazy lubię, czytam dla zrelaksowania sie. Poza tym Bamaza nie obraza nikogo, nie przeklina... Trzeba to docenić.
Ja tam na innych forach chciałbym mieć taką bamazę,
za darmo,
z jajem,
czasami z sensem, czasami bezz...

Powinniście się admini cieszyć że macie bamazę, bo nie każde forum ma swoją bamazę!
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
Awatar użytkownika
minka

a ja podraze

Post autor: minka »

a ja mam wrazenie wrecz odwrotne do wrazenia tandemu MaWi i spolka. Ja mam wrazenie, ze to panstwo znaja sie na wszystkim i na kazdym temacie. Ktos sie zaczal odrywac od ziemi i z lotu ptaka zaczyna patrzec na wszystko i wszystkich z jakby troche wyzszego pulapu. To mentorstwo mogloby miec moze i jakas jakosc, ale nie w takich okolicznosciach przyrody. Mozecie sie wyzyc poprawiajac teksty w Wikipedii. A to jest forum dla MAS, dla KAZDEGO. Czy bedziecie nam sprawdzac teraz IQ abysmy mogli dostapic zaszczytu pisania na forum?

Bamaza z Toba jest wszystko w porzadku!!!!

A teraz niech mnie zbanuja! (mowiac pieknie po polsku)
Awatar użytkownika
anwi

Post autor: anwi »

Wobec takiego dictum trudno nie przyznać, że lepiej w życiu być Bamazą. Vox populi, vox Dei. Chylę czoła.
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

Proponuje, zeby przestac juz sobie bamaza zabki wycierac...sa pewne granice.
Pogodynka

Post autor: Pogodynka »

Ludzie ,zawziecie o taka" pierdolke" i tyle niesmaku... :( i dziwic sie pozniej ,ze polacy unikaja polakow ...przykre
Dobro wróci predzej czy pózniej do czlowieka,rowniez Zlo uczynione drugiemu czlowiekowi wróci predzej czy pózniej
ODPOWIEDZ