Szukam eksperta prawa podatkowego w Ukrainie

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
Awatar użytkownika
Anika

Post autor: Anika »

Digilante, w piatek dostane namiary na specjaliste z Ukrainy; wylse na priva, bo widze ze na forum "wielka czworka" nie cieszy sie sympatia :? mimo, iz tam nie pracuja tylko audytorzy <!>
/AS/
Awatar użytkownika
Anika

panda pisze:ja słyszałem zawsze o wielkiej piątce, ten szósty to pewnie tak, jak z Rosją, która na siłe chce być w G7 <lol>
Panda, musisz byc jeszcze calkiem malym misiem skoro znasz tylko "wielka piatke" ;)
/AS/
kot00

Post autor: kot00 »

ja kiedys pracowalam w wielkiej szostce i pracowalam w wielkiej piatce a w koncu odeszlam z wielkiej czworki. Zaliczylam trzy te firmy i to te ktore jeszcze istnieja. Ciekawe czy kiedys bedzie wielka jedynka ;)
Awatar użytkownika
digilante

Post autor: digilante »

Anika, dzieki - oczywiscie ze specjalista moze byc z Ukrainy, ale moze byc ktos tutaj tez, aby tylko sie znal na Ukrainie... jakos ten Polski mi nie wychodzi... bo nie szukam eksperta w ukrainie, tylko eksperta, gdziekolwiek, ktory sie zna na podatkach w ukrainie :p
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
Awatar użytkownika
inesitka

Post autor: inesitka »

Anika pisze: Panda, musisz byc jeszcze calkiem malym misiem skoro znasz tylko "wielka piatke" ;)
Zgadza się, ale za to o Bardzo Wielkim Rozumku :D (a nie zarozumiałym, w przeciwieństwie do niektórych <bezradny> )
Awatar użytkownika
panda

Post autor: panda »

Anika pisze:Panda, musisz byc jeszcze calkiem malym misiem skoro znasz tylko "wielka piatke"
tak, czuję się wiecznie młodo, to zresztą rzecz względna, kończyłem studia gdy wielka "cyfra" zaczynał tobiero nabjać fajkę tabaką z roztocza <faja> dla mnie liderzy to: BCG (The Boston Consulting Group), Ernst & Young, PricewaterhouseCoopers (PwC)
Deloitte Touche Tohmatsu (Deloitte), KPMG ... nie liczę Mc Cinsey'a ani Accenture (ex Arthur Andersen), ... faktem jest, że pracują tam różni ludzie, bywają i "łebscy", w pierwszej połowie lat 90tych łatwiejszy był tam proces rekrutacji, później testy dla kandydatów przerastały tzw. 'partnerów', były trochę 'z księżyca', tak jak stawki za niektóre usługi np. uzależnione czasowo porady na telefon. Wiele firm uzależniło się od doradców na tyle, że utrzymują własną księgową lub cały dział, a mimo to wszelkie operacje księgowe są stale monitorowane <galy> i nadzorowane <czytaj> przez konsultanta
Ja zawsze mam rację. Raz mi się wydawało, że nie mam racji, ale okazało się, że byłem w błędzie ;) [G.J.Gigol]
Awatar użytkownika
panda

Post autor: panda »

przepraszam digilante za tą dygresję, wierzę, że Anika znajdzie dla Ciebie eksperta od ukraińskiego systemu podatkowego, wiem, że ostatnio nawet polskie oddziały międzynarodowych firm doradztwa gospodarczego (jest ich znacznie więcej niż 4, 5 lub 6) interesują się żywo rynkiem ukraińskim (a ożywienie to na dobre zaczęło się po 'pomarańczowej rewolucji')
Ja zawsze mam rację. Raz mi się wydawało, że nie mam racji, ale okazało się, że byłem w błędzie ;) [G.J.Gigol]
Awatar użytkownika
Anika

Wielka 6-tka (5-tka, czy 4-ka) to byla dobra szkola i ladnie wyglada na cv, ale trzeba byc zwolennikiem niewolniczej pracy aby tam zostac;
a to ze jestes malym misiem, to mialam na mysli ze jeszcze mlodym <lol> , a to byl chyba komplement <lol>
/AS/
ODPOWIEDZ