Elektro-złom
Elektro-złom
Czy ktoś mógłby mi doradzić, gdzie można się pozbyć wszelkiego rodzaju elektro-sprzętu (AGD, RTV, etc), który nadaje się tylko na śmietnik? Teoretycznie nie powieniem go wyrzucać do takiego zwykłego kontenera na śmieci. Co prawda nie wiem, jakie kary za to grożą, ale wolę nie próbować 

Wszelakie smieci mozesz wywiezc do tak zwanego recyklazu - kazda gmina ma swoj i jesli jestes legalnie zameldowany to powinnienes dostac karte wstepu do tego przybytku. Przyjmuja tam wszelkie elektro zlomy i w zasadzie wszystko co nadaje sie do wyrzucenia tyle tylko ze niektore rzeczy sa oblozone jakimis tam restrykcjami.
Na ten przyklad u mnie w gminie nie chca przyjmowac kol samochodowych kompletnych, trzeba najpierw z felg sciagnac opony a dopiero pozniej mozna to u nich wywalic.
Na wszelakie sprzeta RTV i AGD jest odrebny kontener i tam sie to po prostu wrzuca.
Tutaj powinnienes tez znalezc kilka informacji : www.sdk.lu
Na ten przyklad u mnie w gminie nie chca przyjmowac kol samochodowych kompletnych, trzeba najpierw z felg sciagnac opony a dopiero pozniej mozna to u nich wywalic.
Na wszelakie sprzeta RTV i AGD jest odrebny kontener i tam sie to po prostu wrzuca.
Tutaj powinnienes tez znalezc kilka informacji : www.sdk.lu
Ura Bura Szef Podwóra
Juz mnie tu temperuja ze tam wcale nie o szybkosc chodziloMaWi pisze:
Czyli jak chrabąszcz? <mrgreen>

Czyli jak zwykle, szybki ale nie koniecznie zawsze precyzyjny.
No wlasnie ze nie, bo odkad odkrylem swoj centre recyclage to tak mi sie spodobalo wyrzucanie sprzetow AGD ze z rozpedu i TV wyrzucilem i nic teraz nie ogladam.zzz pisze:Dzięki za odpowiedzi!
Czyżbyś oglądał ostatnio Kilera? Leciał chyba w zeszłym miesiącu w tvn-ieBorys pisze:Jak Tommy Lee Jones w "Sciganym".
Ostatnio zmieniony 03-12-2012, 10:45 przez Borys, łącznie zmieniany 1 raz.
Ura Bura Szef Podwóra
Niby tak, ale to akurat {Ryba == Tomy Lee Jones w Ściganym}MaWi pisze:Wilqs - Ty taki scisly umysl i Ci sie to nie klei?wilqs72 pisze:Jak chrabąszcz to był Kiler
IF {Kiler = jak chrabąszcz} & {Kiler = jak Tomy Lee Jones w sciganym} => {chrabąszcz = Tommy Lee Jones w Sciganym}
No, przynajmniej tak na chlopski rozum, nie?

"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
Mark Twain