Sernik
Sernik
Witam,
banalne pytanie ale... czy ktos mglby polecic mi ser na sernik...probowalam kilku z tutejszych sklepow ale wszytskie przypominaja serek homogenizowany w konsystencji i smaku.. Czy ktos ma wyprobowany lokalny ser na sernik i moglby podzieliec sie to informacja?
Dzieki wielkie!!
Ewelina.
banalne pytanie ale... czy ktos mglby polecic mi ser na sernik...probowalam kilku z tutejszych sklepow ale wszytskie przypominaja serek homogenizowany w konsystencji i smaku.. Czy ktos ma wyprobowany lokalny ser na sernik i moglby podzieliec sie to informacja?
Dzieki wielkie!!
Ewelina.
Taki NAJlepszy, to polski twarog od pana Piotra - w sobote pod Rollerem (o ile nie jest na urlopie). Zaden z tutejszych nie jest identyczny, a najbardziej zblizony jest taki w bodaj 1kg pudelku, zanurzony w wodzie (serwatce?) (Nie pamietam niestety nazwy i marki, ale jak zobacze na polce w sklepie, to sobie przypomne, chyba, ze ktos inny mnie uprzedzi...a moze po prostu "fromage frais"?...). Trzeba go kupic troche wiecej, bo po odsaczeniu robi sie go jakby malo...
Ja robię sernik na serze luxlait --> ser , tylko trzeba wziąć tłusty ten który jest na zdjęciu.
A jeśli chodzi o smak i konsystencję, to poproszę o komentarz tych co byli na pikniku z okazji Dnia Dziecka i spróbowali sernika z polewą czekoladową
A jeśli chodzi o smak i konsystencję, to poproszę o komentarz tych co byli na pikniku z okazji Dnia Dziecka i spróbowali sernika z polewą czekoladową
dag
- kajapapaja
- Posty: 1875
- Rejestracja: 26-09-2006, 07:35
- Lokalizacja: Opole
jest też ruski sklep w Luksemburgu, boczna uliczka od av. de la Gare, w kierunku na Bonnevoie - niestety, n iepamietam dokładnej nazwyfeminium pisze:w ruskim sklepie jest polski twaróg
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
===============================
eurokraci.eu
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
===============================
eurokraci.eu
-
- Posty: 117
- Rejestracja: 02-10-2011, 21:32
- Lokalizacja: Polska
A mozna prosic o przepis na ten sernik ?z tego serka wlasniedslonce pisze:Ja robię sernik na serze luxlait --> ser , tylko trzeba wziąć tłusty ten który jest na zdjęciu.
A jeśli chodzi o smak i konsystencję, to poproszę o komentarz tych co byli na pikniku z okazji Dnia Dziecka i spróbowali sernika z polewą czekoladową
Majac pasje-zaintersownia-hobby ,wtedy zycie staje sie naprawde ciekawe
Przepis jest dokladnie taki sam jak z polskiego serka niczym się nie różni.
200g masła
1 szkl cukru
6 jajek
1kg sera
1 cukier waniliowy
1 budyń smietankowy
Ucierasz masło z cukrem, dodajesz żółtka jajek +cukier waniliowy, dodajesz ser, dodajesz budyń śmietankowy proszek, dodajesz ubitą na sztywno pianę z białek, wylewasz do blaszki pieczesz najpierw przez 30 minut w 180, a potem dopiekasz w 160 nastepne co najmniej 30 minut. mozna dodac brzoskwinie do środka, można zrobić na spodzie z kruchego ciasta i z kruszonką, można na herbatnikach i z polewą czekoladową, można z rodzynkami lub bez jest dużo opcji
smacznego
200g masła
1 szkl cukru
6 jajek
1kg sera
1 cukier waniliowy
1 budyń smietankowy
Ucierasz masło z cukrem, dodajesz żółtka jajek +cukier waniliowy, dodajesz ser, dodajesz budyń śmietankowy proszek, dodajesz ubitą na sztywno pianę z białek, wylewasz do blaszki pieczesz najpierw przez 30 minut w 180, a potem dopiekasz w 160 nastepne co najmniej 30 minut. mozna dodac brzoskwinie do środka, można zrobić na spodzie z kruchego ciasta i z kruszonką, można na herbatnikach i z polewą czekoladową, można z rodzynkami lub bez jest dużo opcji
smacznego
dag
-
- Posty: 117
- Rejestracja: 02-10-2011, 21:32
- Lokalizacja: Polska