dostalam w pracy taka informacje, ze w restauracji NOVA OSADA na Nojdorfie beda m.in. polskie dania. Adres internetowy jest chyba taki: www.novaosada.lu.
Ostatnio w kościele w Neudorfie ksiądz z ambony wystosował zaproszenie na "Grand Opening", ale nie pamiętam kiedy dokładnie ma być. Na pewno jeszcze w tym miesiącu. Ktoś może się orientuje, kiedy jest to oficjalne otwarcie?
oficial opening 29 lutego-tak jest napisane na ich stronie.
ale restauracja jest juz chyba otwarta-skoro kozula napisala ze pierogi maja pyszne (no chyba ze sama je tam przyzadza )
i ja tam sie czepiac nie chce, ale wydaje mi sie ze flaczkow nie robi sie z kurczaka......aczkolwiek jesli sie myle to mnie poprawcie
ania_411 pisze:ale restauracja jest juz chyba otwarta
Nieoficjalnie odbylo sie tam juz nawet kilka imprez, nazwijmy to mniej lub bardziej prywatnych. Stad znany jest juz niektorym smak tamtejszych pierogow
Co do oficjalnego otwarcia, to cos podejrzewam, ze na polska.lu niedlugo o tym napisza
gabrjel pisze:na samym końcu - więc te PL to taki dodatek ?
oczywiście, że tak - zajrzyj do karty; nikt przecież nie pisał że to jest polska restauracja, tylko restauracja z polskimi daniami, sądzę że restauracja serwująca wyłącznie polską kuchnię miałaby na lokalnym rynku minimalne szanse na przetrwanie
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt." Mark Twain