Kantor wymiany walut-gdzie?

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
Awatar użytkownika
K.Sokolowska

Kantor wymiany walut-gdzie?

Post autor: K.Sokolowska »

Witam wszystkich,

Bylabym wdzieczna za polecenie dobrego kantoru, gdzie mozna po korzystnym kursie EUR na CHF wymienic. Najlepiej aby to bylo w Luxemburgu miescie lub Trier, bo nie jestem zmotoryzowana.

Z gory dzieki za info.

Pozdrawiam
K.
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

K.Sokolowska pisze:dobrego kantoru, gdzie mozna po korzystnym kursie EUR na CHF wymienic
A istnieje tu w ogole cos takiego jak kantor wymiany walut?....wydaje mi sie, ze nie widzialam.....Tutaj tym sie zajmuja chyba banki?....
Borys

Post autor: Borys »

Tak Bamaza, istnieje, w kazdym banku i na lotnisku. Pewnie jeszcze gdzies by sie znajdlo.

K.Sokolowska - wszystko kwestia sumy jaka chcesz zmienic i czy bedziesz to robila raz czy moze regularnie - jesli wieksza suma i/lub czeste wymiany to ja mysle ze najrozsadniej bedzie pojsc do swojego banku, poprosic by otworzyli Ci subkonto na Franki Szwajcarskie - wplacic je sobie tam a pozniej jednym kliknieciem wymienic Ojro na Franki w wybranym przez siebie momencie.

Tak bedzie najbezpieczniej i najkorzystniej jesli idzie o kurs.

Oczywiscie wypytaj wpierw czy to wszystko jest bez dodatkowych oplat i czy kurs wymiany wtedy jest liczony w real time czy nie.
Ostatnio zmieniony 01-02-2012, 11:31 przez Borys, łącznie zmieniany 1 raz.
Ura Bura Szef Podwóra
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

Borys pisze:Tak Bamaza, istnieje, w kazdym banku
No toc przecie mowie, ze w banku...
Awatar użytkownika
K.Sokolowska

Borys pisze:K.Sokolowska - wszystko kwestia sumy jaka chcesz zmienic i czy bedziesz to robila raz czy moze regularnie - jesli wieksza suma i/lub czeste wymiany to ja mysle ze najrozsadniej bedzie pojsc do swojego banku, poprosic by otworzyli Ci subkonto na Franki Szwajcarskie - wplacic je sobie tam a pozniej jednym kliknieciem wymienic Ojro na Franki w wybranym przez siebie momencie.
Tak byloby najwygodniej, ale w Polsce to bylo najgorsze rozwiazanie, bo w bankach jest najgorszy kurs i najwieksze oplaty za przelewy miedzywalutowe. Stad kantorow jest jak grzybow po deszczu w takicgh krajach jak Polska. Jestem tutaj krotko i nie wiem jak jest -sadzilam, ze w calej Europie podobnie. Ja ja mam w Polsce kredyt w CHF wiec chcialabym kupowac je po najkorzystniejszej mozliwej cenie, aby nie dac bankom za duzo zarobic.
Ostatnio zmieniony 01-01-1970, 01:00 przez K.Sokolowska, łącznie zmieniany 1 raz.
Borys

No to nie pozostaje wiele wiecej niz pojsc do banku, zalozyc sobie takie konto w CHF, jednoczesnie zapytac w kasie banku ile by wymiana danej sumy kosztowala ( nie wiem, moga miec jakies prowizje czy Bog wie co ) w tym samym czasie sprawdzic ile wyjdzie na takiej wymianie on line i bedziesz miala odpowiedz co sie bardziej oplaca.

Tak jak w Polsce nigdzie nie bedzie ;)
Ura Bura Szef Podwóra
Awatar użytkownika
K.Sokolowska

Tak jak w Polsce nigdzie nie bedzie ;)[/quote]

Chciales powiedziec jak w Europie Wschodniej .... bo nie tylko w naszym pieknym kraju jest kantorow na peczki. A swoja droga wlasnie odkrylam kolejna specyficznosc Luxa - tzn. brak kantorow. Pewnie nie tylko w Luxie tak jest (mam na mysli Europe).
Pablos_

Post autor: Pablos_ »

a musi byc tradycyjny kantor? moge polecic szczerze internetowykantor.pl
Awatar użytkownika
K.Sokolowska

a musi byc tradycyjny kantor? moge polecic szczerze internetowykantor.pl

Dzieki, ale niestety tam tylko z PLN wymieniaja, a ja mnie interesuje transfer EUR-CHF :(
Borys

K.Sokolowska pisze:a musi byc tradycyjny kantor? moge polecic szczerze internetowykantor.pl

Dzieki, ale niestety tam tylko z PLN wymieniaja, a ja mnie interesuje transfer EUR-CHF :(
K.Sokolowska - jesli chcesz zacytowac czyjas wypowiedz to zeby bylo czytelnie uzyj guzika "cytuj".
Ura Bura Szef Podwóra
Awatar użytkownika
K.Sokolowska

K.Sokolowska - jesli chcesz zacytowac czyjas wypowiedz to zeby bylo czytelnie uzyj guzika "cytuj".[/quote]

Tak wlasnie robie, a jak to dziala potem to ja juz nie wiem :p
Borys

K.Sokolowska pisze:K.Sokolowska - jesli chcesz zacytowac czyjas wypowiedz to zeby bylo czytelnie uzyj guzika "cytuj".
Tak wlasnie robie, a jak to dziala potem to ja juz nie wiem :p[/quote]

No a potem usuwasz manualnie takie cus co Ci sie pewnie nie podoba wizualnie a wyglada to tak :
K.Sokolowska pisze:
Ura Bura Szef Podwóra
Awatar użytkownika
K.Sokolowska

:p[/quote]
No a potem usuwasz manualnie takie cus co Ci sie pewnie nie podoba wizualnie a wyglada to tak : [quote="K.Sokolowska"][/quote]

<lol> No nie bardzo mi sie to podoba, a tak naprawde to robie [CIACH] tego cos razem z czescia wypowiedz ktorej nie chce cytowac. Trzeba wiec bedzie na to uwage zwracac <beczy>
Borys

K.Sokolowska pisze: :p

<lol> No nie bardzo mi sie to podoba, a tak naprawde to robie [CIACH] tego cos razem z czescia wypowiedz ktorej nie chce cytowac. Trzeba wiec bedzie na to uwage zwracac <beczy>
No i wlasnie jak nie bedziesz robila zadnego ciach albo bedziesz robila ciach tylko niechcianej czesci tekstu ale zostawisz w spokoju wszystkie nawiasy z quotami to bedzie ladnie wycytowany tekst przedmowcy i przynajmniej bedzie wiadomo do czego odnosi sie Twoja odpowiedz i kto wypowiedzial te slowa, inaczej to wyglada jakby to byly Twoje slowa a nie cytat. Ale ja nie zmuszam, chcialem tylko podpowiedziec. Bedziesz robic tak jak sobie bedziesz chciala.
Ura Bura Szef Podwóra
miasto1

Post autor: miasto1 »

http://walutyonline.pl/
Widełki trochę niższe niż w kantorze. Korzystam od kilku lat. Polecam.
Założenie konta i wszystkie procedury online. Luksemburskie banki odradzam.
ODPOWIEDZ