Moi znajomi chcieliby przyjechac na kilka dni samochodem. Wiem, ze parkowanie jest tutaj cholernie drogie, ale moze sa miejsca gdzie mozna zostawic samochod taniej, np. na trzy dni palcac nie w cyklu godzinnym, ale za cale trzy dni (rodzaj karnetu, abonamentu). Jezeli tak to ile to kosztuje. Z gory dzeki za info.
Wiekszosc stron na ten temat jest w jezyku francuskim, ktorego niestety jeszcze nie opanowalam
Dlatego jezeli ktos znajdzie chwile aby podzielic sie wlasnymi praktycznymi doswiadczeniami w tym temacie bede nieopisanie wdzieczna. Po to chyba sa takie fora, oprocz innych ... wyszukiwarek, przegladarek i informacyjnych stron www.
W samej stolicy to darmowych miejsc nie ma ale (o ile się nie mylę) to w Auchan płaci się maksymalnie 3 euro (dziennie ?)
Poza tym możesz zaparkować gdzieś poza stolicą np. przy końcowym przystanku autobusu nr 9. Jest tam mały niepłatny parking - do dworca autobusem 10/15 minut
Masz juz podane wszystkie informacje - w zrodlach, ja powiem prosciej - kazdy P+R jest darmowy, np. taki najblizej miasta, pod dachem - Boullion, skad jezdzi do garu/centrum conajmniej kilka autobusow...
Informacji o parkingach szukalam informatorium w zakladce "Samochod" i tam jej nie bylo, natomiast znajdowala sie w zakladce "Wynajelismy mieszkanie i co dalej". Czy ktos korzystal z tej winietki wizytowej za 12EUR i gdzie mozna ja kupic? Taka winieta bardzo by mnie urzadzala. Czy majac ja mozna parkowac w calym miescie Lux, czy jest to jakos limitowane?