internet

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
Borys

Post autor: Borys »

Mawi - ja widze.

Na tej focie jest taka sama flaga jaka wisiala nad polskim standem podczas fete international.
Ura Bura Szef Podwóra
MaWi

Post autor: MaWi »

Borys - masz Pan calkowita trafnosc! To jest polska flaga, tyle ze po luksembursku. Ze ja wczesniej tego nie zalapalem...
Awatar użytkownika
dslonce

Post autor: dslonce »

Borys pisze:Mawi - ja widze.

Na tej focie jest taka sama flaga jaka wisiala nad polskim standem podczas fete international.
ja też widzę :)) dokładnie takie same skojarzenie :)
dag
Awatar użytkownika
danka44

Post autor: danka44 »

Ten wątek taki długi, że może coś przeoczyłam, ale chyba nikt nie wspomniał o P&T i ich pakietach. My mamy Integral: 2 godziny rozmów zagranicznych za darmo (jest Polska), darmowe na stacjonarne i wieczorem na Luxgsm i nielimitowany internet. Choć to wszystko chyba ściśle połączone jest z posiadaniem komórki w Luxgsm. Płacimy miesięcznie ok. 45 euro. Szczegóły pewnie są tu
http://www.pt.lu/portal/telecom/integral
Danka
Kama

Post autor: Kama »

danka44 pisze: Choć to wszystko chyba ściśle połączone jest z posiadaniem komórki w Luxgsm.
niby tak, ale jak ktoś koniecznie chce mieć z innej sieci, to można "wykupić" zerowy abonament i z niego nie korzystać.

ja też mam integral i se chwalę :)
IronBone

Post autor: IronBone »

Jeśli chodzi o Numericable i Polskę to nie jest niestety błąd w druku. Dzwoniłem przez pierwszy miesiąc do polski a potem płaciłem za te połączenia.
Tak na marginesie może by zorganizować jakieś protest, wysłanie listów w tej sprawie do Numericable - ale czy to coś pomoże ??
IronBone

Numericable zauważyło Polskę

Post autor: IronBone »

Zaglądnąłem dziś na strone Numericable i po przetarciu oczu ze zdziwienia, zauwazyłem, że w pakiecie nielimitowanych rozmów zagranicznych znalazła się w koncu Polska ( i Rumunia, której wczesnie też nie było). Wprawdzie nadal widzę, że połączenia są do 25 a nie 27 państwe ale na liście wyraźnie sa wszystkie kraje EU - więco to chyba tylko niedopatrzenie.
http://www.numericable.lu/packs.html
Borys

Post autor: Borys »

No IronBone ! To ja sie ciesze wraz z Toba. Mysle ze wiecej osob na forum sie cieszy rowniez.......

....... ze nie bedziesz juz mial na co psioczyc !! <mrgreen> ;)
Ura Bura Szef Podwóra
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

IronBone pisze:w pakiecie nielimitowanych rozmów zagranicznych znalazła się w koncu Polska
To ja sie jednak upieram przy mojej wersji...place 47,70 eur (zamiast 63 eur), do tego dokupuje sobie "prepaid" za 10 eur i za 57 eur mam pomiedzy 700 a 900 min rozmow zagranicznych....nie do wygadania w ciagu miesiaca!...nawet przeze mnie...! ;)
Jowi

Post autor: Jowi »

bamaza42 pisze:To ja sie jednak upieram przy mojej wersji...place 47,70 eur (zamiast 63 eur), do tego dokupuje sobie "prepaid" za 10 eur i za 57 eur mam pomiedzy 700 a 900 min rozmow zagranicznych....nie do wygadania w ciagu miesiaca!...nawet przeze mnie...! ;)
Dobra, po raz ostatni podbijam ten wątek, muszę :D

Żyłam przez ostatnie lata we Francji, w kraju, gdzie normą są połączenia "illimité" na numery stacjonarne do większości krajów świata. Dzwoniłam więc codziennie do domu do Polski, jak i po innych koleżankach porozrzucanych w Europie i w USA.

Kiedy podjęliśmy z moim towarzyszem życia decyzję o przeprowadzce do Luksemburga, ewidentnym dla mnie było, że muszę posiadać telefon stacjonarny, z którego będę mogła (dalej) dzwonić codziennie do Polski do domu, a dodatkowo (odtąd) do znajomych pozostawionych we Francji.

No i tu zonk :( Jedynym operatorem, jakiego znalazłam, któy oferuje usługę darmowych połączeń zagranicznych na numery stacjonarne jest Numericable, której... nie możemy mieć w naszym mieszkaniu na Bonnevoie. Jestem załamana.

Czy jedyną opcją jest kupienie sobie prepaida, jak pisze Bamaza, za 10 euro? Jaki to prepaid, proszę powiedzcie? (ja spokojnie wygadam te 900 min w ciągu tygodnia...)
Awatar użytkownika
bamaza42

Jowi pisze:Jaki to prepaid, proszę powiedzcie?
Istnieje tu kilka roznych, ale ja korzystam z "FLASH". Poczatkowo korzystalam z czegos innego, ale ten jest duzo korzystniejszy (wiecej minut). To jest taki wydruk jak z kasy w sklepie, gdie sa wydrukowane wszystkie informacje, numery, kod, itd. Mozna taki kod zakupic i za wyzsza kwote, ale mi te 10€ wystarcza na tak dlugo, ze nigdy nie kupowalam za wiecej. To sie kupuje w kazdym kiosku z gazetami...
Jowi

bamaza42 pisze: Istnieje tu kilka roznych, ale ja korzystam z "FLASH". Poczatkowo korzystalam z czegos innego, ale ten jest duzo korzystniejszy (wiecej minut). To jest taki wydruk jak z kasy w sklepie, gdie sa wydrukowane wszystkie informacje, numery, kod, itd. Mozna taki kod zakupic i za wyzsza kwote, ale mi te 10€ wystarcza na tak dlugo, ze nigdy nie kupowalam za wiecej. To sie kupuje w kazdym kiosku z gazetami...
Super, dzięki za odpowiedź! :)

Jeszcze 2 pytania : Czy jak już kupię ten prepaid "FLASH", to dzwoni się na jakiś specjalny numer czy na stacjonarny luksemburski? Chodzi o to, żeby nie naliczyło mi więcej za rozmowę, bo powiedzmy że będę miała opcję "bezpłatne" na numery stacjonarne w Lux.

Po drugie, doczytałam, że twoim dostawcą jest Numericable, skoro tak, to nie bardziej opłaca ci się skorzystać z oferty all-in-one z połączeniami za granicę za darmo? Ja niestety w Bonnevoie nie mogę się podłączyć pod Numericable, a bardzo bym chciała... :(
Awatar użytkownika
bamaza42

Ad.1 To wyglada tak: dzwonie na numer podany na tym wydruku (w ramach krajowych darmowych rozmow bez limitu w abonamencie Numericable), odzywa mi sie glos proszacy o podanie kodu - wbijam kod, glos prosi o podanie numeru, na jaki chce zadzwonic, a potem informuje mnie ile mam minut do wykorzystania - no i gadam.
Dzwonie wylacznie na stacjonarne, bo na komorki to sie kompletnie nie oplaca, bo "kosztuje" to bardzo duzo minut z tej karty - lepiej, taniej z luksemburskiej komorki!

Ad.2 - Wydaje mi sie, ze tak to mnie to jednak mniej kosztuje, bo jak wspomnialam - ale moze mi sie tylko tak wydaje, bo ostatnio cos mi te oplaty nieznacznie wzrosly....musze sprawdzic!
Jowi

Dzięki! :D
Awatar użytkownika
irja28

Post autor: irja28 »

U mnie sprawdza się skype...bardzo tanie połączenia na stacjonarne (wystarczy doładować konto, minuta to chyba 0,17 gr z tego co pamiętam...za 5 euro można gadać bez końca), a że i tak cały dzień komputer włączony a ja z nosem przy ekranie, to nie korzystam praktycznie z innych środków komunikacji
ODPOWIEDZ