internet
Ten wątek taki długi, że może coś przeoczyłam, ale chyba nikt nie wspomniał o P&T i ich pakietach. My mamy Integral: 2 godziny rozmów zagranicznych za darmo (jest Polska), darmowe na stacjonarne i wieczorem na Luxgsm i nielimitowany internet. Choć to wszystko chyba ściśle połączone jest z posiadaniem komórki w Luxgsm. Płacimy miesięcznie ok. 45 euro. Szczegóły pewnie są tu
http://www.pt.lu/portal/telecom/integral
http://www.pt.lu/portal/telecom/integral
Danka
Numericable zauważyło Polskę
Zaglądnąłem dziś na strone Numericable i po przetarciu oczu ze zdziwienia, zauwazyłem, że w pakiecie nielimitowanych rozmów zagranicznych znalazła się w koncu Polska ( i Rumunia, której wczesnie też nie było). Wprawdzie nadal widzę, że połączenia są do 25 a nie 27 państwe ale na liście wyraźnie sa wszystkie kraje EU - więco to chyba tylko niedopatrzenie.
http://www.numericable.lu/packs.html
http://www.numericable.lu/packs.html
To ja sie jednak upieram przy mojej wersji...place 47,70 eur (zamiast 63 eur), do tego dokupuje sobie "prepaid" za 10 eur i za 57 eur mam pomiedzy 700 a 900 min rozmow zagranicznych....nie do wygadania w ciagu miesiaca!...nawet przeze mnie...!IronBone pisze:w pakiecie nielimitowanych rozmów zagranicznych znalazła się w koncu Polska
Dobra, po raz ostatni podbijam ten wątek, muszębamaza42 pisze:To ja sie jednak upieram przy mojej wersji...place 47,70 eur (zamiast 63 eur), do tego dokupuje sobie "prepaid" za 10 eur i za 57 eur mam pomiedzy 700 a 900 min rozmow zagranicznych....nie do wygadania w ciagu miesiaca!...nawet przeze mnie...!
Żyłam przez ostatnie lata we Francji, w kraju, gdzie normą są połączenia "illimité" na numery stacjonarne do większości krajów świata. Dzwoniłam więc codziennie do domu do Polski, jak i po innych koleżankach porozrzucanych w Europie i w USA.
Kiedy podjęliśmy z moim towarzyszem życia decyzję o przeprowadzce do Luksemburga, ewidentnym dla mnie było, że muszę posiadać telefon stacjonarny, z którego będę mogła (dalej) dzwonić codziennie do Polski do domu, a dodatkowo (odtąd) do znajomych pozostawionych we Francji.
No i tu zonk Jedynym operatorem, jakiego znalazłam, któy oferuje usługę darmowych połączeń zagranicznych na numery stacjonarne jest Numericable, której... nie możemy mieć w naszym mieszkaniu na Bonnevoie. Jestem załamana.
Czy jedyną opcją jest kupienie sobie prepaida, jak pisze Bamaza, za 10 euro? Jaki to prepaid, proszę powiedzcie? (ja spokojnie wygadam te 900 min w ciągu tygodnia...)
Istnieje tu kilka roznych, ale ja korzystam z "FLASH". Poczatkowo korzystalam z czegos innego, ale ten jest duzo korzystniejszy (wiecej minut). To jest taki wydruk jak z kasy w sklepie, gdie sa wydrukowane wszystkie informacje, numery, kod, itd. Mozna taki kod zakupic i za wyzsza kwote, ale mi te 10€ wystarcza na tak dlugo, ze nigdy nie kupowalam za wiecej. To sie kupuje w kazdym kiosku z gazetami...Jowi pisze:Jaki to prepaid, proszę powiedzcie?
Super, dzięki za odpowiedź!bamaza42 pisze: Istnieje tu kilka roznych, ale ja korzystam z "FLASH". Poczatkowo korzystalam z czegos innego, ale ten jest duzo korzystniejszy (wiecej minut). To jest taki wydruk jak z kasy w sklepie, gdie sa wydrukowane wszystkie informacje, numery, kod, itd. Mozna taki kod zakupic i za wyzsza kwote, ale mi te 10€ wystarcza na tak dlugo, ze nigdy nie kupowalam za wiecej. To sie kupuje w kazdym kiosku z gazetami...
Jeszcze 2 pytania : Czy jak już kupię ten prepaid "FLASH", to dzwoni się na jakiś specjalny numer czy na stacjonarny luksemburski? Chodzi o to, żeby nie naliczyło mi więcej za rozmowę, bo powiedzmy że będę miała opcję "bezpłatne" na numery stacjonarne w Lux.
Po drugie, doczytałam, że twoim dostawcą jest Numericable, skoro tak, to nie bardziej opłaca ci się skorzystać z oferty all-in-one z połączeniami za granicę za darmo? Ja niestety w Bonnevoie nie mogę się podłączyć pod Numericable, a bardzo bym chciała...
Ad.1 To wyglada tak: dzwonie na numer podany na tym wydruku (w ramach krajowych darmowych rozmow bez limitu w abonamencie Numericable), odzywa mi sie glos proszacy o podanie kodu - wbijam kod, glos prosi o podanie numeru, na jaki chce zadzwonic, a potem informuje mnie ile mam minut do wykorzystania - no i gadam.
Dzwonie wylacznie na stacjonarne, bo na komorki to sie kompletnie nie oplaca, bo "kosztuje" to bardzo duzo minut z tej karty - lepiej, taniej z luksemburskiej komorki!
Ad.2 - Wydaje mi sie, ze tak to mnie to jednak mniej kosztuje, bo jak wspomnialam - ale moze mi sie tylko tak wydaje, bo ostatnio cos mi te oplaty nieznacznie wzrosly....musze sprawdzic!
Dzwonie wylacznie na stacjonarne, bo na komorki to sie kompletnie nie oplaca, bo "kosztuje" to bardzo duzo minut z tej karty - lepiej, taniej z luksemburskiej komorki!
Ad.2 - Wydaje mi sie, ze tak to mnie to jednak mniej kosztuje, bo jak wspomnialam - ale moze mi sie tylko tak wydaje, bo ostatnio cos mi te oplaty nieznacznie wzrosly....musze sprawdzic!