internet bezprzewodowy

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
grido

internet bezprzewodowy

Post autor: grido »

Cześć wszystkim jestem nowa więc mam kilka pytań :)
Chłop mi do Luksemburgu na jakiś czas wyemigrował i na jego prośbę mam do Was kilka pytań:

1. Gdzie ( w jakich sklepach/mieście) i za ile można kupić internet bezprzewodowy w pobliżu Ahn (koło granicy niemieckiej)
2. Co warto kupić w Luksemburgu czego nie ma w Polsce?
3. Jak najtaniej dzwonić Luksemburg-Polska Polska -Luksemburg z telefonów komórkowych?

pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
stary

Post autor: stary »

1) w rożnych punktach (było już omawiane ) a jeśli złapać siec niemiecka to lepiej zobaczyć po drugiej stronie granicy

2) wszystko co tu zobaczysz i wiesz ze w Pl nie ma

3) już było omawiane
Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem,
.. toż to nie piwo !
grido

Gdybym znalazła na forum odpowiedzi na moje pytania to bym nie pytała...

a odpowiedz: "w rożnych punktach" to raczej nie odpowiedz. że w rożnych to wiem. Myślałam ze dowiem się nazw konkretnych punktów sprzedaży bezprzewodowego internetu w okolicy Ahn.. a nie tylko "w różnych" ;/
rockersik

Post autor: rockersik »

Widać że baba ze wsi... <roll>
Normalna kobieta ma FACETA a nie "chłopa"!!!!!! <evil>
Wbij to sobie do głowy.
MaWi

Post autor: MaWi »

Ludzie, czy to jest konieczne, zeby psuc dobra atmosfere na tym forum? Nie daloby sie dokladnie tego samego czasu, co na napisanie powyzszych kąśliwych uwag, poswiecic na znalezienie odpowiedniej informacji i pomoc kolezance? A w najgorszym razie – jesli wiecie, ale nie chcecie pomoc, to po prostu powstrzymajcie sie od komentarzy. Jesli nie wiecie, to tym bardziej...

Ja osobiscie optuje za tym, by polska.lu nadal byla daleka od typowo forumowej hucpy i zaprzanstwa, ale to Wasze forum, wiec jesli bedziecie sie upierac, ze to miejsce dla mądralow i innych forumowych guru, to pewnie w koncu dopniecie swego i na polska.lu zostana wylacznie madrale i forumowe oszolomy... To, juz wasza wola...
Awatar użytkownika
aliza

Post autor: aliza »

Hej, postaram się pomóc ;)
1. opcji jest kilka,
Tango
Orange
LuxGSM
jednak jak wiadomo jakość usług internetowych przez styk USB nie zawsze jest zadowalający, obawiam się, że jeżeli twój "facet" będzie mieszkał blisko granicy to zwyczajniej może mieć trudności z zasięgiem
tu kilka linków na temat tegoż neta:
http://www.polska.lu/viewtopic.php?t=80 ... ight=tango
http://www.polska.lu/viewtopic.php?t=48 ... ight=tango

aha i pamiętaj że bezprzewodówki mają limit na pobieranie danych, warto to sobie wziąć pod uwagę, niż potem się dziwić że abonament miał być za 30 eur a wyszło ponad 200!
2. Generalnie na pewno wina ^^
słodycze są zdecydowanie lepsze jak w pl ale to kwestia gustu
Można kupić proszki do prania, zdecydowanie tańsze jak w PL a i jakościowo nie najgorsze ;)
a poza tym... no cóż, ja częściej wyjeżdzam do PL "na pusto" i więcej biorę z powrotem ;)

3. Generalnie dzwonienie z komórek w kraju nie należy do jakoś super tanich, na pre-paidze karta za 20 eur starcza góra na jakieś półtora tygodnia przy maksymalnym minimaliźmie prowadzenia rozmów :) (mówię teraz o sieci TANGO, nie wiem jak u innych, może się wypowiedzą)
ja bym polecała raczej rozmowy przez Skype, można doładować sobie konto przez internet i dzwonić na kom. stacjonarne etc. i wychodzi duuuuużooo taniej ;)
Pozdrawiam również i nie przejmuj się niektórymi komentarzami, po prostu są one nieodłącznym znakiem rozpoznawczym niektórych użytkowników :D
Awatar użytkownika
stary

http://www.polska.lu/search.php?mode=results i wpisz "bezprzewodowy" posłałem wyniki lecz znikają w linku widocznie admini chcą żebyś sam szukał <bezradny>

http://www.tango.lu/

http://www.orange.lu/orange-shops/index.html

http://www.pt.lu/portal/telecom_contact/pid/3906
Ostatnio zmieniony 15-09-2011, 18:19 przez stary, łącznie zmieniany 1 raz.
.. toż to nie piwo !
Awatar użytkownika
stary

Do alizy trzeba na to odpowiedzieć :

grido pisze:Myślałam ze dowiem się nazw konkretnych punktów sprzedaży bezprzewodowego internetu w okolicy Ahn..
.. toż to nie piwo !
Awatar użytkownika
stary

........
Ostatnio zmieniony 15-09-2011, 19:09 przez stary, łącznie zmieniany 1 raz.
.. toż to nie piwo !
gabrjel

Post autor: gabrjel »

Nie znikają tylko trza używać przycisków a nie wklejać na chama
Masz znaki specjalne i analizator składni wywala je co byś sql_inject nie zrobił...
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
Awatar użytkownika
aliza

Post autor: aliza »

do starego: myślę że koleżanka jest na tyle rozgarnięta że już dawno odnalazła punkty sprzedaży jeżeli podałeś jej na tacy websites do poszczególnych operatorów ;)
ale gdyby nie no to podaje dla tango:
Grevenmacher najbliżej Ahn
Comtech S.à.r.l.

28, route de Thionville
L-6791 Grevenmacher
dla Luxgsm Junglinster Centrum Langwies
a dla Orange również Grevenmacher
1 r. de Luxembourg
L-6750 Grevenmacher
et voila, żeby nie było <mrgreen>
nasti

Post autor: nasti »

MaWi pisze:jesli bedziecie sie upierac, ze to miejsce dla mądralow i innych forumowych guru, to pewnie w koncu dopniecie swego i na polska.lu zostana wylacznie madrale i forumowe oszolomy... To, juz wasza wola...
Mawi przecież wiesz, że jeśli Szeryf miasta okazuje słabość, to płonie całe miasto ! Powiedzmy, że to tylko krótka chwila zwątpienia i teraz Szeryfie bagnet w dłoń !
Zbyt cenny to diament (forum), żeby ten cholerny gmin go tak po prostu zasr...ł !!!
Proponuję następujące rozwiązanie: jeśli ktoś przegnie raz - publiczne ostrzeżenie, drugi raz - zbanowanie na miesiąc, kolejny raz -na 3 miesiące i jak to nie pomoże, to HASTALAVISTA BEJBEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!
gabrjel

Post autor: gabrjel »

nasti pisze:
MaWi pisze:jesli bedziecie sie upierac, ze to miejsce dla mądralow i innych forumowych guru, to pewnie w koncu dopniecie swego i na polska.lu zostana wylacznie madrale i forumowe oszolomy... To, juz wasza wola...
Mawi przecież wiesz, że jeśli Szeryf miasta okazuje słabość, to płonie całe miasto ! Powiedzmy, że to tylko krótka chwila zwątpienia i teraz Szeryfie bagnet w dłoń !
Zbyt cenny to diament (forum), żeby ten cholerny gmin go tak po prostu zasr...ł !!!
Proponuję następujące rozwiązanie: jeśli ktoś przegnie raz - publiczne ostrzeżenie, drugi raz - zbanowanie na miesiąc, kolejny raz -na 3 miesiące i jak to nie pomoże, to HASTALAVISTA BEJBEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!
Popieram!
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
dawid

Post autor: dawid »

u nas to wyglada tak:
1.dzwonimy glownie przez skypa gdzie sie da
2.internet najpierw mielismy bezprzewodowy z orange. Oni puknt sprzedazy maja w Copal w Grevenmacher. Jak twoj facet jest legalnie i ma konto w banku to moze wziac taki bezprzewodowy na abonamemt miesieczny 25 euro bez limitu. Tak jest tez w tango na pewno albo na doladowania ale to jest drogo bo 20euro to 500mb na internet a to na jakis tydz starcza bez ogladania filmow w internecie.Teraz mamy internet przez modem i to jest ok ale troche zalatwiania z tym jest.
3.dzwonienie z kart sie tez malo oplaca bo najtaniej to jakies 20 centow za minute pod warunkiem ze wybiera sie odpowiednia taryfe w kazdej sieci jakas tam jest na europe trzeba w internecie patrzec jak i co ustawic.
4.W luxemburgu warto kupowac wina, kawe bo tansza niz w PL a tak poza tym to chyba nic wiecej.
5.Jak sie chce sporo zaoszczedzic to najlepiej na zakupy jezdzic do niemiec jesli chodzi o spozywcze artykuly i chemie.

pozdrawiam
grido

:)

Dziękuje za wszystkie cenne wiadomości.Dowiedziałam się wielu przydatnych rzeczy, które pomogą mi i mojemu chłopakowi za co oboje dziękujemy :)
PS. Nie jestem ze wsi :) chociaż chciałabym przytulny domek z daleka od miejskiego rozgardiaszu. Może w Luksemburgu uda się na niego zarobić :)

pozdrawiam
A.
ODPOWIEDZ